Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim (İSKEP) projesi kapsamında organize edilen Hayat boyu öğrenme çalıştayı düzenlendi.

İSKEP projeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında dezavantajlı topluma yönelik projeler konuşuldu. Çalıştayda dezavantajlı guruplara istihdam, iş ve bilgisayar temel eğitimlerinde uygulamaların oluşulacağı konuşuldu. Çalıştaya engelliler şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Mesleki eğitim şube müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ve bir çok davetli katıldı.

'İŞ GÜCÜ PİYASASINA ERİŞİMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK'

Dezavantajlı bireylere bir çok konuda yardım edildiğini dile getiren Akşam, şu sözlere yer verdi: "Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve iş gücü piyasasına girişlerin önündeki engelleri kaldırmaktır. Proje kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz 'Engelliler, yoksul vatandaşlar ve çalışan çocuklar ile aileleri' 3 hedef gruba hizmet vermektedir."

'250 DEZAVANTAJLI BİREYE TEMEL BİLGİSAYAR EĞİTİMİ'

Kahramanmaraş'ta 250 dezavantajlı bireylere temel bilgisayar eğimi verileceğini söyleyen Akşam, "Dezavantajlı bireylere yönelik hayat boyu öğrenme eğitimi tasarlanması ve uygulayışının planlanması. İletişim ve temel bilgileri teknolojileri eğitimi ile dijital uçurumun giderilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda teknolojiye erişimin önündeki engelleri kaldırmak için, ilimizde 250 dezavantajlı bireye temel bilgisayar eğitimi verilecektir" diye konuştu

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz