Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulaziz Aydın, “Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen Konfederasyonu ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kahramanmaraş'ta, emperyalizme ve tetikçisi terörizme meydan okuyacaktır” dedi.

Her yıl farklı illerde düzenlenen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ bu yıl Kahramanmaraş’ta kutlanacak. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından organize edilen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlamaları Müftülük meydanında 17 ilden yaklaşık 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek. Konu hakkında özel bir tesiste Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdulaziz Aydın, beraberinde Başkan Yardımcısı Necati Kahveci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

AYDIN, ‘KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNEMLİ BİR YERİ VE ANLAMI VARDIR’
Başkan Aydın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün 2009 yılından itibaren resmi bayram günü olarak kutlandığını söyledi. Milli birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, saflarımızı sıklaştırmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Memur-Sen Konfederasyonu Başkanlar kurulu tarafından ilimizin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması için tercih edilmesi tesadüf olmadığı gibi, aynı zamanda şehrimiz adına özel bir tercih olduğunu ifade eden Aydın şöyle konuştu: “Irkçı emperyalizmin emrindeki Fransız’a ilk siftah mermisinin atılmasıyla başlayan ve takvimlerin Şubat’ın 1920’sini gösterdiği dönemde içerideki işbirlikçi Ermenilerle birlikte perişan edilen Fransızlara karşı kazanılan zafer, nasıl ki dalga dalga Anadolu’nun diğer şehirlerine sıçradıysa; ülkemiz ve coğrafyamız adına zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde kahramanlar kenti Kahramanmaraş’tan birlik ve beraberlik adına, insan hak ve özgürlükleri adına, emek ve alınteri adına verilecek güçlü bir mesaj Anadolu’da ve Uluslararası alanda muhakkak makes bulacaktır. Ayrıca, İlimizin fikir ve edebiyat dünyasının zirve şehirlerinden biri olmasında katkıları çok büyük olan Yedi Güzel Adamın Maraşlı olması ve Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızın yedi güzel adamdan biri olması Memur-Sen’in dokusunda, renginde ve fikri arka planında Kahramanmaraş’ın önemli bir yeri ve anlamı vardır. Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen Konfederasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Kahramanmaraş'ta, emperyalizme ve tetikçisi terörizme meydan okuyacaktır. Dünyayı, insanlık katili devletlere karşı ortak hareket etmeye çağıracağız. Öncelikle Büyük Türkiye’nin önünü kapatmak, yolunu tıkamak, hızını kesmek için ırkçı emperyalistler ve siyonistler tarafından desteklenen terör örgütlerini ve onların ağa babalarını lanetleyeceğiz, protesto edeceğiz. Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olmasını engelleyen terör belasından ve terör örgütlerinden kurtuluşun reçetelerini kamuoyuyla paylaşacağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının terörle arasına mesafe koyamayan, onların propagandasını yapmaktan imtina etmeyen kuruluşların tekelinde olmadığını halkımıza göstereceğiz.”

MİLLETİMİZİ VE ÇALIŞANLARI MİTİNGİMİZE DAVET EDİYORUZ
Aydın, “79 milyona  ve tüm Türkiye’ye çağrımız Hacı Bektaş-ı Veli’nin ifadesiyle olacak: ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’. Tüm çalışanları ve halkımızı Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’na bekliyoruz. Gelin hep birlikte bu meydandan emperyalistlere ve siyonistlere gözdağı verelim. Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünya için el ele, gönül gönüle verelim. İnsanlığın, ümmetin ve çalışanların gelecek umudunu çoğaltalım.  Bizler Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu Memur- Sen ailesi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü "Emeğin Kahramanları Maraş’ta" temasıyla bu yıl Kahramanmaraş’ta kutlayacağız” dedi.
Haber: Mahmut Beyaz



 

Editör: Mahmut Beyaz