Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından rektör atamasını protesto etmek için başlatılan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İş insanı Adem Gürz, yaşanan olayları şiddetle kınadı. Kimsenin üniversiteleri karıştırmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Gürz, “Beyinleri yıkanmış yâda kiraya verilmiş birileri, değerlerimize saldırarak hak ve özgürlük mücadelesi yaptığını söyleyemez” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTELER TOPLUMUN SORUNLARINA KAFA YORAN EĞİTİM KURUMLARIDIR”

Gürz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Üniversiteler; Türk gençliğinin, Türk milletinin geleceğini, oluşturduğu, insanlığa faydalı, toplumun sorunlarına kafa yoran eğitim kurumlarıdır. Beyinleri yıkanmış yâda kiraya verilmiş birileri, değerlerimize saldırarak hak ve özgürlük mücadelesi yaptığını söyleyemez. Türk milletinin ve devletinin temel değerlerini; inkâr eden, karşısında yer alan, toplumun huzur ve mutluluğuna zarar veren, hiçbir mücadele hak ve özgürlük kapsamında değerlendirilemez.

“ÜNİVERSİTELERİMİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI, DURUŞUMUZ NET VE KESİN OLACAKTIR”

Hak, hukuk ve özgürlükten bahsedenler, önce yaşadığı coğrafyada ki insanların değerlerine saygı duyarlar. Ülkemizin, devletimizin ve Ülkülerimizin karşısında mücadele edenler için, bir gün eylem yapmamış, söz söylememiş insanların, rektör atamasına muhalefeti nedeniyle, eylem yapması, söz söylemesi anlaşılır ve inanılır bir gençlik mücadelesi değildir. Vatanı ve milleti için şehit düşenlerin acılarını paylaşmayan, haklarını bir gün olsun savunmayan, bu gençlerin hak ve hukuk arayışı kesinlikle samimi değildir. Boğaziçi ve diğer Üniversiteler de, ülkemizin ve milletimizin değerleri ile örtüşmeyen ve çatışan bu gurupları uyarıyoruz. Sabrımızı zorlamayın, anlayışımızı sorgulatmayın. Bir mücadele veriyorsanız bu hakkınız, hukukunuz ve geleceğimizin mücadelesi için olmalı. Ülkemizi ve üniversitelerimizi karıştırmak isteyen tüm güçlere karşı, duruşumuz net ve kesin olacaktır.”

Editör: Mahmut Beyaz