Kentte sık sık temaslarda bulunarak, kaynağından aldığı soru ve sorunları meclis gündemine taşıyan MHP Milletvekili Prof. Dr. Aycan,  Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mahmut Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüşerek bölgenin yapım aşaması hakkında bilgiler aldı.  Kahramanmaraş’ın bu gibi yatırımlara çok fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen Aycan, yapılacak olan yeni yatırımlar için yer sıkıntısının biran önce giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aycan:“ Organize sanayi bölgemizde özellikle şahıs arazileriyle ilgili bir takım eksiklikler var.  Şahıs arazilerinin kamulaştırılması ve bedelinin ödenmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Bu nedenle çalışmalar yürütülüyor. Ama inşaata başlamak için bu işlerin tamamlanması bekleniyor. Sanırım 2022 yılı içerisinde başlayacaklarını söylüyorlar.  Kahramanmaraş’ın yeni organize Sanayi bölgelerine ihtiyacı var. Yatırım yapmak isteyenler yer bulma konusunda zorluk yaşıyor.   Artık bu sorunu halletmek, desteklemek, biran öncede çözerek şehrimize yeni organize sanayi bölgeleri kazandırmamız lazım.  Sadece burası değil, bundan sonrada yeni sanayi  bölgelerine ihtiyacımız var. 

‘SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ, KAHRAMANMARAŞ BÜYÜMELİ’

Kentimizde sermaye var, iş gücü var fakat yer bulmakta sıkıntı çekiliyor.  İş gücü açısında da yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Kahramanmaraş 2020 yılında göç veren bir şehir haline geldi. İnsanların başka şehirlere gitmesini önlemek hem de Kahramanmaraş’ı büyültmek açısından ihtiyacımız var. Sanayinin yanı sıra, kentte tarımı da, hayvancılığı da büyültmeliyiz.   Bizim bu sorunları çözmemiz lazım.

‘DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ’

Organize Sanayi mantığını önemsiyoruz. Çünkü buralar komple yapılar haline geliyor. Çevre ve hava kirliliği açısından da organize sanayi bölgesi mantığının gerekli olduğuna inanıyorum. Sanayi atıklarının bertaraf edilmesi ancak modern yapılarla mümkün olmaktadır.  Şehrimizde yaşadığımız Aksu kirliliğini önlemek ve buna benzer yaşadığımız kirliliklerin oluşmasını önlemek için, Organize Sanayi Bölgesi şeklinde yapılaşmayı ve disiplin içerisinde çevreyi kirletmeyen kuruluşlara ihtiyacımız var. Sanayicimizi ve yeni yatırımları destekliyoruz. Özellikle Tekstil İhtisas Organize Sanayi bölgesinin biran önce bitirilmesini, hem şehir, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmasını dört gözle bekliyoruz.”

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz