Konuyla ilgili gazetemize konuşan Deka Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç,“Apple’nin merakla beklenen yeni İphone modelleri Kahramanmaraş’ta ilk defa Deka Turkcell mağazalarında 18 Ekim’de müşterilerimizle buluşacak. 18 Ekim’de gece saat 00.00’dan itibaren satışa açılacak. İphone 11 ve 11 Pro olarak farklı GB’lerde modeller gelecek. Yeni cihazların birçok artıları olacak. İphone 11 Pro 64 GB’lık peşin fiyat olarak 10 bin 999 TL’den satışa sunulacak. Turkcell müşterilerine 6 ay taksitle aylık 2 bin 18 TL ödeyerek bu cihaza sahip olabilecekler. Birde yine 64 GB’lik İphone 11 modelimiz var. Bu modelde peşin fiyat 7 bin 299 TL’den satılacak. Turkcell müşterilerimiz faturalarının üzerinde taksitli olarak ta bin 352 TL’den 6 ay sahip olabilecekler. 18 Ekim’de Kahramanmaraş’ta ilk defa bu cihazlar Deka Turkcell mağazalarında olacak. Herkesi Deka Turkcell mağazalarımıza bekliyoruz” dedi.

İşte İphone 11 Pro’nun özellikleri…

PRO ÇAĞI BAŞLIYOR
Kullanım konusunda hiçbir karışıklığa yer vermeden tonlarca yetenekle donatılmış çığır açıcı üçlü kamera sistemi. Pil ömrü konusunda eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir adım. Ve yapay öğrenme odaklı, bir akıllı telefonun yapabileceklerini yeniden tanımlayan olağanüstü bir çip. Karşınızda Pro ismini hak edecek kadar güçlü ilk iPhone.

DAHA GENİŞ GÖRÜŞ ALANI
iPhone 11 Pro ile çekim yaparken Telefoto kameradan yeni Ultra Geniş kameraya geçiş yaparak göz alıcı 4 kat optik zoom aralığına sahip olun.

ŞIK VE BÜYÜLEYİCİ ARAYÜZ
O an kadrajınızın dışında neler olup bittiğini görebilmeniz ve tek dokunuşla çekim yapabilmeniz için geniş görüş alanı kavramına biraz daha geniş açıdan baktık. Siz ve süjeniz arasında yeni Pro kamera fontu dışında neredeyse hiçbir şey yok. Yani kareniz ve siz şimdi tamamen baş başasınız.

PORTRENİN YENİ YÜZÜ
Birlikte çalışan üç kamera sayesinde şimdi portrelerinize her zamankinden daha fazlasını sığdırın. iOS 13’teki High‑Key Işığı Mono efektini kullanın, stüdyo kalitesinde siyah beyaz kareler elde edin. Portre Işığı ile ışığın yoğunluğunu ayarlayarak süjenizi daha da öne çıkarın. Tıpkı bir stüdyodaymışsınız gibi. Harika, değil mi?

FOTOĞRAFTAN VİDEOYA ANINDA GEÇİŞ YAPIN, HİÇBİR ANI KAÇIRMAYIN
Diyelim ki fotoğraf çekiyorsunuz ve o an videosunu çekmek istediğiniz bir şey gördünüz. Şimdi QuickTake özelliği sayesinde modlar arasında geçiş yapmanıza gerek yok. Kaydetmeye başlamak için parmağınızı deklanşöre basılı tutmanız yeterli. Kaydetmeye devam etmek mi istiyorsunuz? Sağa kaydırın. Seri fotoğraflar çekmek içinse sola.

SLOFİE - SELFİE KEYFİNİ YAVAŞ YAVAŞ ÇIKARIN
Yeni 12 MP TrueDepth kamerayla saniyede 120 kare süper eğlenceli ağır çekim selfie videolar veya saniyede 60 kare 4K videolar çekin. Üstelik şimdi fotoğraf çekerken iPhone’unuzu döndürdüğünüzde kamera otomatik olarak görüntüyü uzaklaştırıyor, böylece kadraja herkes girebiliyor. Evet, selfie’ler de Pro olabiliyor.

ÇOK DAHA AKILLI
Özel üretim A13 Bionic çipin odak noktasında yapay öğrenme teknolojisi yer alıyor. Böylece diğer akıllı telefonlarda bulunmayan deneyimler mümkün hale geliyor. A13 Bionic o kadar hızlı, güçlü ve akıllı ki diğer tüm çiplere haksızlık olacak kadar zamanın ötesinde bir performans sergiliyor.

DAHA DAYANIKLI CAM
Bir akıllı telefonun hem ön hem de arka yüzeyinde kullanılan en dayanıklı cam ile tanışın.Hassas işleme, Camın tek parça levhadan yontulduğu hassas işleme süreci. Çift iyon değişimi, Daha fazla dayanıklılık için çift iyon değişimi işlem.

SUYA DAYANIKLI
-IP68 derecesi, 30 dakikaya kadar maksimum 4 metre derinlikte suya dayanıklı tasarım

-Sıvılara dayanıklılık, Çay, kahve ve gazlı içecekler gibi sık tüketilen sıvılara dayanıklı tasarım

-Toza dayanıklılık, Titizlikle yerleştirilmiş sızdırmazlık bileşenleri sayesinde toza dayanıklı tasarım

İşte İphone 11’in özellikleri…

YEPYENİ ÇİFT KAMERA SİSTEMİ
Genişten ultra genişe geçin. Yeniden tasarlanan arayüz, yeni Ultra Geniş kamerayı kullanarak size kadrajın dışında neler olduğunu da gösteriyor ve dilerseniz tümünü yakalamanızı sağlıyor. Tıpkı fotoğraf çekip düzenlediğiniz gibi kolayca video çekebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Dünyanın en popüler kamerası şimdi yepyeni bir perspektif sunuyor.

YENİ ULTRA GENİŞ KAMERA
Büyük düşünün. Çünkü yeni Ultra Geniş kamera sayesinde kadraja dört kat daha geniş alan sığıyor. Göz alabildiğine uzanan nefes kesici manzaraları hayal edin. Bir müzik festivalinde sahnenin ve kalabalığın tamamını çekebildiğinizi. Ve tatil fotoğraflarınızda tüm aileyi kadraja alabildiğinizi. Uğruna binlerce kilometre yol gittiğiniz harika yerleri de tabii.

GECE MODU
Loş ışıkta çekilmiş fotoğraflarınız artık karanlık görünmek zorunda değil. Çünkü şimdi Gece modu var. Gece modu, otomatik olarak devreye girerek loş ışıkta çektiğiniz fotoğrafların bambaşka görünmesini sağlayan yeni bir özellik. Bu özellik sayesinde flaşa gerek kalmadan renkler daha doğal, fotoğraflar daha aydınlık.

PORTRE ÇEKİMLERİNDE YENİ BİR PERSPEKTİF
Yeni portre türlerine ve daha fazla ışık denetimine sahip iPhone 11’deki çift kamera, birlikte çalışarak muhteşem görüntüler ortaya çıkarıyor. Ve Portre modu şimdi fotoğrafını çekmeyi sevdiğiniz her şeyle çalışıyor. Buna iki ya da dört ayaklı dostlarınız da dahil.

YENİ NESİL AKILLI HDR
Akıllı HDR, yapay öğrenme sayesinde her zamankinden daha da akıllı. İnsanları algılıyor ve onlara fotoğraftaki diğer öğelerden farklı işlemler uyguluyor. Böylece yüzlerdeki ışık ve gölgeler güzel, cilt tonları doğal görünüyor. Üstelik arka plandaki gün batımı da olağanüstü görüntüsünü koruyor.

AĞIR ÇEKİM SELFİE. YANİ SLOFİE
İster sadece gülümseyin ister el sallayın veya rüzgârda saçınızı savurun. Saniyede 120 kare çekimde her şey daha etkileyici görünür. Ve şimdi yeni 12 MP TrueDepth kamerayı kullanarak selfie’lerinize daha fazlasını sığdırabilirsiniz. Bunun için iPhone’unuzu yatay konuma çevirmeniz yeterli. Kamera otomatik olarak uzaklaşır ve kadrajı genişletir.

BİR AKILLI TELEFONDAKİ EN DAYANIKLI CAM
Ön ve arka cam yüzeyler çift iyon değişimi işleminden geçirilerek güçlendirildi. İki kat daha fazla derinliğe dayanıklı. iPhone 11, 30 dakikaya kadar maksimum 2 metre derinlikte suya dayanıklı. Bu, iPhone XR’ın suya dayanıklı olduğu derinliğin iki katı.

GERÇEK RENGİNİ HER ZAMAN BELLİ EDER
Liquid Retina LCD: Gerçeğe en yakın görüntüler sunan tam ekran tasarımda her şey muhteşem görünür. True Tone: Beyaz dengesini ortamdaki ışığın renk sıcaklığına göre ayarlar. Dokunarak veya kaldırarak uyandırma: iPhone’unuz anında hazır. Haptic Touch: Bağlamsal menüleri ve kestirmeleri kullanarak birçok önemli işlemi daha hızlı bir şekilde yapın.

ÇİPİ TAM ANLAMIYLA PRO
iPhone 11 ve iPhone 11 Pro, bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en hızlı çipe sahip. A13 Bionic öyle güçlü ki yaptığınız her şeyi daha hızlı ve akıcı hale getiriyor. Aynı zamanda, mümkün olan en yüksek düzeyde enerji verimliliği sağlayacak şekilde çalışıyor. Böylece piliniz daha uzun süre dayanıyor. A13 Bionic çip gelişmiş teknolojisiyle zamanın çok ötesinde.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz