Yaşanan mağduriyeti dile getirmek ve haklarını aramak için Trabzon Caddesi’nde bir araya gelen termal otel mağdurları, devletin ilgili birimlerinden yardım istedi. Grup adına bir basın açıklaması yapan İsos Termal Üyeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Uluer, “2012 yılından başlayarak bugüne kadar 36 ayda bitirip teslim edeceğinizi söylediğiniz devre mülklerimiz nerede? 3 yıl içinde bitirmeyi vaat ettiğiniz 9. Blok nerede? Şu anda ruhsatını devre mülk olarak almadığınız 3 blok var. Noter ihtarnamesi tasdikiyle yapmayacağınızı belirttiğiniz blokları neden satmaya devam ediyorsunuz?” dedi.

“HUKUKSUZLUK KARŞISINDA HUKUK DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ”

Uluer, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “2012 yılında Hatay’ın Erzin İlçesi’nde bir termal otel devre mülk sistemi projesini yapacağını söyledi ve inşaata başladı. İnşaatına başladığı tesisi her sattığı üyeye 36 ayda tamamlayarak teslim edeceğini vaat ettiği ve tamamladığı 36 ay sonunda daha yüksek fiyata satabileceğimizi, kiraya verebileceğimizi söyleyerek sözde satışları gerçekleştiren, halen aynı vaatlerle bulunarak satışını devam ettiren Ali Doğan’ın yapmış olduğu hukuksuzluk karşısında hukuk devleti olan gazi devletimizde hak aramaya çıktık. Çıkmış olduğumuz bu yolda devletimizin adaletine güvenerek İsos Termal Üyeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizi kurduk.

“TAPULARIMI NEDEN VEREMİYORSUNUZ?”

Ali Doğan, 2012 yılından başlayarak bugüne kadar 36 ayda bitirip teslim edeceğinizi söylediğiniz devre mülklerimiz nerede? 3 yıl içinde bitirmeyi vaat ettiğiniz 9. Blok nerede? Şu anda ruhsatını devre mülk olarak almadığınız 3 blok var. Noter ihtarnamesi tasdikiyle yapmayacağınızı belirttiğiniz bloklar neden satmaya devam ediyorsunuz? Bugüne kadar yapmayacağınız, hayal olan tesisi kaç kişiye sattınız, daha kaç kişiye satmayı düşünüyorsunuz? Üyelerimizden tapu masrafı adı altında yüksek miktarda para aldığınız halde tapularımızı neden vermiyorsunuz? Olmayan yerleri nasıl satacaklar? Yerleri görmeden sözleşmeyi devralmak suretiyle satmak isteyen üyelerden yüzde 20 komisyonu neye göre alıyorsunuz? Tapularımı neden veremiyorsunuz?

“TAPULAR HİÇBİR MADDİ DEĞERİ OLMAYAN ÇOK HİSSELİ GAYRİMENKUL TAPUSUDUR”

Verdiğiniz çok hisseli değersiz tapularda çok yüksek meblağlarla icra şerhi görülmektedir. Tapular hiçbir maddi değeri olmayan çok hisseli gayrimenkul tapusudur. Bu projeyi yapacak mısınız? Ne zaman bitirip üyelerimize teslim edeceksiniz? Anlaşılan hayal satmaya devam ediyorsunuz? İnsanlar tatlı dille davet edip turlarla taşıyıp hayal satıyorsunuz? Bu hayal satışı ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz?

“YILLIK YILDATLARI KİM BELİRLİYOR?”

Projenizde olmadığı halde ahşap villaları neden yaptınız? Bu villaları bu güne kadar kaç kişiye sattınız? Tesisi her gittiğimiz 6 ay yada 1 yıl sonra satış ve kiralama departmanı kuracağınızı söylüyorsunuz ama 8 yıldır öyle bir departman kurulmadı. Yıllık yıldatları kim belirliyor? Döviz bazında olduğu halde neden fahiş fiyat uyguluyorsunuz? 2020 yılı yıldatlar çok yüksek belirlendiği için üyelerimizin çoğu tesisleri kullanmamıştır. Kullanmadığı için bizim yerlerimizi kendimiz kiraya veriyorsunuz?

“ÜYELERİN BAZILARI YERLERİNİ SATMAK İSTİYOR FAKAT YERLERİ YOK”

Kendi mülkümüz olduğu halde başka tatil beldelerinde yemekli kalacağımız fiyatları siz bizden yıldat olarak istiyorsunuz. Otel olmadığı halde yerlerimizi neden kiraya veriyorsunuz? Üyelerimizin huzurlu, sağlıklı tatil yapabilmeleri için suyun özelliklerini, mineral değerlerini bilmek isterler 2012 yılından bu yana kaç kere tahlil yaptırdınız? Üyelerimize devre mülk adı altında sattığınız yerin tapularında ittifak hakkı gözüküyor, devre mülk değil. Tapusu olan üyelerin bazıları yerlerini satmak istiyor fakat yerleri yok.”

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz