27 yıl önce yerleştiği Almanya’da oldukça başarılı işlere imza atan, uzun yıllar işlettiği restoranını devrederek, Türkiye’ye yerleşen ve “Artık ülkeme, memleketime hizmet edeceğim” sözleriyle inşaat sektörüne adım atan MB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bağcı, başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Hiçbir malzemeden kısmadan kusursuzca yaptığı 1+1, 2+1, 3+1 kaliteli dairelerle durağan sektörü canlı tutan ve uygun fiyatlara sattığı konutlarla vatandaşı ev sahibi ederek hayır duasını kazanan Bağcı, şimdi rotasını Türkoğlu’na çevirdi. Türkoğlu’nda oldukça güzel, kaliteli ve uygun fiyatlara daire yapmak için inşaat çalışmasına başlayan Bağcı, inşaat sektöründeki sıkıntılara rağmen yoluna emin adımlarla devam ediyor.

“5’İNCİ İNŞAATIMIZI TÜRKOĞLU’NA YAPACAĞIZ”
Çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Mehmet Bağcı, “27 yıl Almanya’da yaşadım. Bundan 3 yıl önce Türkiye’ye geldim ve Kahramanmaraş’a yerleştik. Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye yatırım için geldik. Doların ve Euro’nun yükselmesine rağmen inşaatlarımız devam etmektedir. 5’inci inşaatımızı Türkoğlu’na yapacağız. Kahramanmaraş’ta 4 tane yaptık. Türkoğlu’nda araştırmalar yaptık. Yaptığımız araştırmalara göre 1+1 evlerin hiç olmadığını fark ettik. Öğrencilerin müstakil evlerde kaldığını öğrendik. Onun üzerine karar verdik 1+1 ve 1+2 evler olmak üzere evler yapıyoruz. Türkoğlular için inşallah orada iyi bir yatırım olur” ifadelerini kullandı.

“TOPRAKTAN EV SATMAYA PEK YANAŞMIYORUZ”
Topraktan ev satmaya yanaşmadıklarını belirten Bağcı, Türkoğlu’ndaki inşaatın ardından Kuyumcu Kentin karşısında yeni bir inşaat başlatacaklarını söyledi. Bağcı, “Merkezde ArslanBey’de 1 tane, yeni yapılan belediyenin üst tarafında 4 tane, Yedikuyular yolu üzerinde 1 tane olmak üzere çalışmalar yaptık. Bunların hepsi bitti ve konaklatıldı. Tabi ki bizim amacımız buradan topraktan ev satmaya pek yanaşmıyoruz. Genelde bitirip satıyoruz. Bunu da yaparken kendi imkânlarımızla çalışmamızı bitirip belli bir aşamaya getirince satıyoruz. Türkoğlu’nda yapacağımız inşaattan sonra kuyumcu kentin karşısında bir inşaatımız olacaktır” şeklinde konuştu.  

“FİYAT ARTIŞLARINA ALDIRIŞ ETMEDEN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Fiyat artışlarına aldırış etmeden çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Bağcı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “İnşaat sektörlerinde bazı sıkıntılar var. Demirin, çimentonun, betonun ve bunun gibi birçok malzemelerin fiyatları çok yüksek. Bunların fiyatlarının biraz daha aşağı çekilmesi inşaat sektörünü canlandırır. Ayrıca bankalardaki 0.98 faizin artması bu inşaat sektörünü baya etkiledi. Biz Almanya’dan bazı yatırımcılar getirecektik ama her şeyin yükselmesinden dolayı yatırıcımlar gelmedi. Biz ama her ihtimale karşı M.B. İnşaat olaraktan çimento, demir ve betonun fiyatının artışına aldırmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz