İngiltere’nin Londra kentinde birçok şubesiyle hizmet veren Niyazi Usta Pastanesi, Türkiye’de ilk şubesini Kahramanmaraş’a açtı. Niyazi Yanık ile Hikmet Kaplan ortaklığında Onikişubat ilçesi Maarif Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde hizmet verecek Niyazi Usta Pastanesi, İngiltere’nin farklı lezzetlerini yerli lezzetlerle harmanlayarak Kahramanmaraş’taki insanların beğenisine sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Niyazi Can, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla pastanenin açılış töreni gerçekleştirildi. Dualar eşliğinde yapılan açılış, kurdele kesiminin ardından katılımcılar tarafından pastanenin gezilmesiyle devam etti. Program sonrası konuşan Rektör Niyazi Can, pastanenin üniversiteye olan yakınlığına dikkat çekerek, müessesinin Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diledi.    

“BEN BU AÇILIŞLARI ÖNEMSİYORUM”

Tören sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Niyazi Can, “Ben bu açılışları önemsiyorum. Kahramanmaraş’ın bir kazancı olarak görüyorum. Üniversitemiz çevresinde böyle yerlerin açılması bizleri mutlu ediyor. En azından öğrencilerimiz daha farklı seçenekleri görme imkanı bulacak. Öyle inanıyorum ki bu tür müesseseler çoğaldıkça Kahramanmaraş’ın artı değerlerine yeni değerler katılmış olacak. Ben bu müessesinin Kahramanmaraş için hayırlı olmasını, burada bereketli kazançlar olmasını diliyorum.

“İNGİLİZ TATLILARININ DA SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Pastanenin ortağı Hikmet Kaplan ise Kahramanmaraş’a kazandırdıkları şubeyle ilgili şunları söyledi: “Ben yaklaşık 50 yıldır İngiltere’deydim. 6 yıl önce Türkiye’ye döndüm. Niyazi Usta bana ‘Kahramanmaraş’a bir şube açalım’ dedi. Bende Kahramanmaraş’ta insanlara birimimi aktarma imkanım olacağı için bu teklife tamam dedim. Burada aynı zamanda çok fazla sayıda İngiliz tatlı çeşidinin satışını gerçekleştiriyoruz. Bu lezzetleri tatlıları tatmak isteyenleri ağırlamak burada ağırlamak istiyoruz.

“BURADA BİRÇOK İNSANA İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Burayı aynı zamanda imalathane olarak açtık. Şubemiz 3 kattan oluşuyor. İlerleyen zamanlarda Kahramanmaraş’ta şubeleşmeye gittiğimizde burası şubelerin merkezi olacak. Burada birçok insana istihdam sağlayacağız. İnsanları şubemize bekliyoruz.”

“BURASI LONDRA BAĞLANTILI İŞ YERİ”

Niyazi Usta Pastanesi’nin ortağı Niyazi Yanık’ın kardeşi olan ve aynı zamanda şubede Niyazi Yanık’ı temsil eden Sezai Yanık ise: “Hikmet Bey bu işte usta olduğu için böyle bir yatırım planladık. İnşallah umduğumuz gibi olur. Londra bağlantılı iş yeri burası. London ile burasında bayağı fark var. Burada daha değişik damak tatları oluyor. London’daki ve buradaki lezzetleri harmanlamak istedik. Umarım başarılı oluruz. Konum olarak üniversiteye yakın olmamız çok büyük artı. Burası gelişmekte olan bir yer. İleriye dönük yatırım aynı zamanda bu. Müşterilerimizin bizi benimsemesi çok önemli, bunun farkındayız ve bu yönde hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz