Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin güney kısmında bulunun terörist unsurları sınır dışında bertaraf etmek amacıyla düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye rejiminin saldırısında 34 şehidin verildiği İdlib’e, ‘Bahar Kalkanı’ ismiyle yeni bir harekat başlattı. Daha önce de olduğu gibi başlatılan harekatın ardından tüm Türkiye’de vatandaşlar birlik ve beraberlik örneği göstererek, kahraman Türk ordusuna destek olmak için ellerini semaya kaldırdı. Türkiye’de aynı anda tam 90 bin camide Fetih suresi okunurken, birçok okulda öğrencilerin hem bilinçlenmesi hem de askerlere manevi destek verilmesi adına çeşitli programlar düzenleniyor. Bu programlardan birisi de Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi. Etkinlikte Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit öncülüğündeki kız öğrenciler, Bahar Kalkanı Harekatı’nın hem zaferle sonuçlanması hem de şehitleri anmak için 33 Kur’an-ı Kerim hatmi, 847 Fetih Suresi ve 55 de Yasin Suresi okuyarak dua etti. 100 metrelik dev Türk bayrağıyla okul bahçesinde toplanan öğrenciler, kareografi olarak ise ‘Bahar Kalkanı’ yazısı yazdı. Dua etkinliğine bin 500’den fazla öğrenci ve 105 öğretmen katıldı.

KIZLARDAN CEPHEDEKİ MEHMETÇİĞE ‘ASKER’ SELAMI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın sunuculuğunu, 11’inci sınıf öğrencileri Zehra Aydoğan ve Gülçin Solak yaparken, 9’uncu sınıf öğrencileri Fatma Büyükkurt ve Hüsne Bozdağ ise okudukları şiirlerle hem duygulandı, hem de duygulandırdı. Meslek Dersleri öğretmeni Abdülbaki Yazıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, yine Meslek Dersleri öğretmeni olan Şükrü Korkmaz tarafından dua edildi. Kız öğrenciler, hep birlikte asker selamına durarak, cephedeki kahraman Mehmetçiğe selam gönderdi.

“HAMDOLSUN BUGÜN TARİH TEKERRÜR EDİYOR”

Programda konuşan Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit, sözlerine, Yahya Kemal Beyatlı’nın, “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın” şiirini okuyarak başladı. Türk milletinin tarihten günümüze kadar her daim mazlumun yanında olduğunu aktaran Yiğit, “Bahar Kalkanı dua etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Böyle güzel bir etkinliğe sebep olmaktan, böyle bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan dolayı yüce Rabbim’e sonsuz hamd-u senalar ediyorum. Evet, biz millet olarak tarihten günümüze kadar her daim mazlumun yanında, hakkın savunucusu, adaletin kılıcı olmuşuzdur. Hamdolsun bugün tarih tekerrür ediyor. Milletimiz, devletimiz, el ele, omuz omuza, bir ve beraber olarak hamdolsun hem Türkiye sınırlarında hem de Türkiye’in sınırları dışında zalimlere, kafirlere karşı hakkın savunucusu, mazlumun destekçisi olmaya devam ediyoruz. Okuduğum şiirde de şairin söylediği gibi, sen bu şekilde mücadele eden ordumuzu ve milletimizi galip eyle, bu milleti yer yüzünde kafirlerin, zalimlerin karşısında hakkı haykıran bir millet ve devlet eyle” dedi.

“MEHMETÇİĞİMİZİN ZAFER KAZANMASI İÇİN DUA ETTİK”

Öğrencilerin program için günler öncesinden hazırlık yaptığını anlatan Yiğit, “Öğrencilerimiz tarafından okunan 33 hatim, 847 Fetih suresi, 55 de Yasin suresini hem şehitlerimizin ruhuna hem de alanda, operasyonda mücadele eden Mehmetçiğimizin zafer kazanması için onlara dualarımızı ilettik. Rabbim duamızı kabul eylesin. Enerjisi ve maneviyatı yüksek bu ortamı Rabbim bizden mahrum eylemesin. Aynı zamanda kareografi şeklinde Bahar Kalkanı yazısını yazdık öğrencilerimizle ve 100 metrelik Türk bayrağımızı açarak selam durduk. Kıvançlıyız, bin 500’den fazla öğrencimiz ve 105 tane öğretmenle bu faaliyeti gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“KADIN-ERKEK AYRIM GÖZETMEKSİZİN CEPHEYE KOŞMAYA DA HAZIRIZ”

Dua etkinliğini gerçekleştirmekten gurur duyduğunu dile getiren Yiğit, “Biz eğitim-öğretim olarak sadece sınıflarımızda bilgi öğretmiyoruz. Biz aynı zamanda bu tür etkinliklerle  bu milletin, bu devletin bir ferdi olarak üzerimize düşen görevi şanlı bir şekilde, şuan da yaptığımız gibi yapmak durumundayız. Bu etkinlikte göstermiş olduğunuz fedakarca davranışınızdan, ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Okulum olarak böyle bir faaliyeti gerçekleştirmekten dolayı kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Biz bu tür etkinliklerde sizlerle, el ele vererek askerimizin, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu etkinlik bizim milli birliğimizi, şuurumuzu artıracaktır. Devletimize, ordumuza, şehitlerimize maddi ve manevi desteğimizle hazır olduğumuzu gösteriyoruz. Gerektiğinde her birimiz kadın-erkek ayrım gözetmeksizin cepheye koşmaya da hazırız. Türk milletini bizim düşmanlarımız böyle bilsinler ve böyle öğrensinler. Bu faaliyette bulunduğum için kendimle gurur duyuyorum, sizler de buradasınız, herkes kendisiyle gurur duysun gençler” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANLARIMIZIN YANINDAYIZ”

12’inci sınıf öğrencisi Esra Ayça Güneçıkan ise, “Bugün çok mutluyum, kendi adıma ve bütün vatanım adına. Çünkü bizim için şehit olan askerlerimize, canını siper eden kahramanlarımıza manevi olarak dualarımızla yanlarında olduğumuzu gösterdik, destek çıktık. Öncelikle hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Günler öncesinden Fetih suresi ve hatimler okuduklarını anlatan 10’uncı sınıf öğrencisi İnes Heyyani, “Bu fırsatı bizlere verdiği için hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün çok güzeldi, Allah şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine de sabırlar versin” ifadelerini kullandı.

“PSİKOLOJİK OLARAK DESTEK VERDİK”

11’inci sınıf öğrencisi Sema Nur Ardıç da yaptığı konuşmada, “Öncelikle hatimler ve dualar okuyarak manevi anlamda Cenab-ı Allah’tan yardım istedik vatan ve milletimiz için. Ekstra olarak da bir ve beraber olduğumuzu göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah faydalı olabilmişizdir. Psikolojik olarak askerlerimiz üzerinde bir etki bırakabilmişizdir diye düşünüyorum. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Bütün askerlerimiz, polislerimiz Allah’a emanet olsun. Biz her daim onların yanındayız ve arkalarındayız” dedi.

11’inci sınıf öğrencisi Fatma Gül Özel ise, “Bugün çok güzel etkinlikler yaptık. Vatanımız, milletimiz ve Mehmetçiğimize destek olmak için dualar ettik. Çok güzel moral mesajı verdiğimize inanıyorum. İmam Hatip Lisesi olarak elimizden geleni yaptığımızı, gayret ettiğimizi göstermiş olduk. Vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Bu vatan bizim, bizim kalacak” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz