Kampanyanın başlatılmasına öncülük eden İleri Vites Sürücü Kursu Yöneticisi Eftal Karaçalı ile Maraş Paça sahibi Erdoğan Sünbül, önemli bir farkındalık projesine daha imza attı. “Vatan size minnettar; Vatan için canını ortaya koyanlara sen de kan bağışı yaparak destek ol” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, başta Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak ve kan ihtiyacı olanların imdadına yetişmek amaçlanılıyor. İleri Vites Sürücü Kursu içerisine Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan mini klinik alanda kan bağışında bulunan vatandaşlar, Afrin’de Mehmetçiğe destek olmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını dile getirdi. Kan bağışı kampanyasına Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’lıların saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam’ın eşi Fulya Çam ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’da destek verdi. İmran Kılıç, Şehit Hüseyin Çam’ın oğlu Mustafa ile de yakından ilgilendi.

VATAN HAİNLERİNE AÇIK BİR CEVAP VERDİK”

Kampanya hakkında bilgiler veren İleri Vites Sürücü Kursu Yöneticisi Eftal Karaçalı, vatan hainlerine karşı açık bir cevap verdiklerini söyledi. Kampanyayı vatan savunmasında görev alan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla yaptıklarını belirten Karaçalı, “Tüm varlığımız ve dualarımızla ordumuzun yanındayız. Kızılay Kan bağışı kampanyamız yoğun bir katılımla yapıldı. Rabbim kan veren kardeşlerimizin hayırlarını kabul etsin. İçerde ve dışarda hain terör birliğimizi yıkmaya, devletimizi zaafa uğratmaya ve vatanımızı bölmeye çalışmaktadır. Bu oyunları bozmak bertaraf etmek için şanlı Türk ordusu Afrin’e Zeytin Dalı Harekâtı düzenlemiştir. Zeytin Dalı Harekâtı, bölücü zihniyetleri istisna tutarsak aslında milli bir meselede nasıl birleşebildiğimizi gösterebilmesi açısından dikkate alınmalıdır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden aslanlara selam olsun. Türkiye teröristlere operasyon yapınca akıllarına barış gelen vatan hainlerine karşıda bu bizim açık bir cevabımız olacaktır. Kahramanmaraşlı vatandaşlar olarak tüm varlığımız ve dualarımızla ordumuzun yanındayız. Ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyanlar olarak her zaman ve her şartta devletimizle ve milletimizle bir beraberiz. Kahramanmaraşlı esnaflar olarak vatan savunmasında görev alan yiğitlerimize destek olmak için Kızılay Kan Merkezi aracılığıyla kan bağışı kampanyası düzenledik” dedi.

ORDUMUZUN BU KANLARA İHTİYACI YOK AMA, SELAM GÖNDERMEK İSTEDİK”

Türk ordusunun burada bağışlanan kanlara ihtiyacının olmadığını dile getiren Karaçalı, “Tabi ki buradaki öncelikli amacımız ordumuzun yanında olduğunu göstermek. Burada bağışlanan kanlar, tüm Türkiye’deki ihtiyacı olanlara gidecek. Bizim askerimizin böyle bir kana ihtiyacı da kesinlikle yoktur. Amacımız önce de söyledim burada bir farkındalık yapmak, hasta ve yaralılarımızın kan ihtiyacı, sadece halkımızın duyarlılığı ile bağışladığı kanlardan karşılanılıyor. Ülke genelinde bağışlanan kanların, yaklaşık olarak 1 haftada tükendiğini duymuştum. Unutulmamalıdır ki, kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bu kapsamda Afrin’de kahramanca savaşan Mehmetçiklerimize de selam göndermek istedik. Bizler sadece kanımızla değil, canımızla da onların yanında olduğumuzu göstermek. Sıramızı bekliyoruz. Görev verildiği taktirde oraya gidip vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Her zaman varız, dünya var oldukça da millet olarak var olacağız. Bu mesele hepimizin meselesidir. Hepimizin duası Mehmetçiklerimiz içindir dualarımız Mehmetçiğimizle beraber. Operasyonda şehit düşen kahraman askerlerimizi minnetle anarken, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu

BU KAMPANYALARIN GELENEKSEL HALE GETİRİLMESİ GEREKİR”

Kampanyayı ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “Kim bir canı öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir kişinin hayatını kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış olur. Bu organizasyonu yapan İleri Vites Sürücü Kursu yetkilisi Eftal Karaçalı kardeşimize, Maraş Paça yetkilisi Erdoğan Sünbül’e, Kızılay ekibine ve buraya gelip kan veren vatandaşlara teşekkür ederim. Bu tür kampanyaların geleneksel hale getirilmesi gerekir. Siz burada kan vererek belki de hayat kurtaracaksınız ne mutlu size. Kan verenlerin hayırlarını Allah kabul etsin İnşallah” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz