Yurtiçinde ve Yurt dışında çalışmalarına devam eden İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirerek onlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.  Elbistan İlçesinde Yıl içerisinde birçok farklı sosyal yardım organizasyonuna imza atan İyiliğe Vesile Ol Derneği Ramazan ayında yetimlerin yüzlerini güldürmeye ediyor son olarak Hollanda’da yaşayan İş Adamları Süleyman Karanfil, Adem Özfesli , Halis Delibaşı ve gönül dostlarının destekleriyle hazırlanan gıda kolileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.


İyiliğe Vesile ol İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Aslan yaptığı açıklamada, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmadıklarını söyledi. İçinde gıda malzemeleri olan koliler hazırladıklarını anlatan Aslan, Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirtti.  Aslan ,  “Dernek olarak bu tür yardımlarımız ve ihtiyaç sahibi ailelerimize desteklerimiz yıl boyu periyodik olarak devam ediyor Elbistan İlçemizde. Ancak, Ramazan ayında yapılan yardımın ayrı bir önemi ve bereketi var. Ramazanın bereketini ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım eli uzatarak birlikte paylaşma düşüncesi ile üyelerimizin desteği ile hazırlanan gıda kolilerini ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Mazlumun ve garibin iftar sofrasını şenlendirme gayesi içindeyiz. 11 ayın sultanı Ramazan, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve fakiri gözetmenin de vaktidir. Kumanyalarımızı, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götürerek teslim ediyoruz. Son olarak Hollanda’da yaşayan kıymetli dostumuz ağabeyimiz Süleyman Karanfil beyefendi ve onun değerli gönül dostlarının destekleriyle hazırlanan 350 Ramazan kolimizi yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık bizlere Destek veren ve katkı sunan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.


İş Adamı Süleyaman Karanfil ise  , “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın manevi hazzı ve mutluluğu ile Bizleri, bu mübarek aya ulaştıran yüce Rabbimize binlerce kez şükürler olsun.  Hollanda yaşayan gurbetçiler olarak bizler İyiliğe Vesile ol İnsani yardım derneği aracıyla mübarek ramazan ayında, pandeminin ortaya getirdiği sıkıntılı bir ortam nedeniyle dayanışma çağrısında bulunduk. Sağ olsunlar yardımlara buradaki gönül dostlarımızda cevap verdiler.  Bizler biliyoruzki Çok zor bir süreçten geçiyoruz insanlarımız aç ve açıkta kalmasınlar diyoruz bizlere yardım yapabilme imkanı sağlayan İyiliğe Vesile ol derneğinin yöneticilerine teşekkür ederim dedi. Adem Özfesli’’ Bu mübarek ramazan ayında gurbetçi bir kardeşiniz olarak vatandaşlarımızın soflarına ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyorum bundan sonra’da iyiliğe vesile ol derneği aracıyla ülkemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yardımlarına koşmaya hazırım’’ dedi. Halis Delibaşı’’ bu mübarek ramazan ayında bizlere vesile olup ihtiyaç sahibi insanlarımızla buluşturduğunuz için bende bir gurbetçi kardeşiniz olarak her zaman destek sağlamaya devam edeceğim dedi.

Editör: Mahmut Beyaz