Alışıla gelmişin dışında girişimcilik örneği sergileyerek kente yeni bir sektör ve bakış açısı kazandıran Sevim Ardıç, özel tasarımlarıyla,  kişiye özel yaşam alanlarını süslüyor. Çizgi film karakterleri, çeşitli figürasyonlar ve isteğe özel tasarımlarla özellikle miniklere hitap eden Ardıç Design, dekorun yanı sıra çocukların hayal güçlerini gerçeğe dönüştürüyor.  


KAHRAMANMARAŞ’TA İLK

Yurt dışında takip ettiği sayfalardan esinlenerek, hayalleri tasarımlarıyla gerçeğe dönüştüren ve bu fikriyle Kahramanmaraş’ta ilk olma özelliği taşıyan Ardıç Design, kurucusu Mimar Sevim Ardıç, inovasyon sürecini anlattı.
Ardıç: “Pano tasarımlarını üretme fikrim yabancı ülkelerin sayfalarını takiple başladı. Daha sonra bu panoları nasıl yapabilirim? Araştırmasına girdim.  Mimarlık bölümünü bitirdiğim içim mimari maketlere olan el yatkınlığımda bu işteki avantajım oldu. Yine çeşitli Ar-ge çalışmaları içerisine girdim ve bu işi Türkiye’de yapan kişinin çok az, Kahramanmaraş’ta ise, hiç olmadığını öğrendim. Çok az bir maliyetle 2 yıl önce başladığım işimi geliştirerek daha iyi yerlere taşıdım. Yeni tasarımlar geliştirdim ve geliştirmeye de devam ediyorum.

BÜYÜK TİTİZLİK İNCE FİKİR

Asıl mesleğim mimarlık üniversite son sınıfta hobi olarak başladığım. Ahşap pano tasarım işimi geliştirerek büyüttüm. Haftalık 30-40 pano yapıyoruz. Kişiye özel ve kişilerin isteklerine göre hazırladığımız pano tasarımlarında olumlu geri dönüşler alıyorum. Özel tasarım üretimlerinde işlerimi çok büyük bir titizlikle yapıyorum. Hatta müşterilerimiz için taslak hazırlıyoruz. Hazırladığımız taslak karşı taraftan onaylandıktan sonra 6-8 gün içerisinde asıl ürünü hazırlayarak teslim ediyoruz.
İSTANBUL, İZMİR…

Kahramanmaraş merkezli olan Ardıç Design, Türkiye’nin her noktasına ürün tasarlıyor. Ağırlıklı olarak pano tasarladığımız illerin başında ise İstanbul ve İzmir geliyor.
GELECEK HEDEFLERİ

Mimarlık ofisimin arka kısmını atölyeye çevirdim. Mimarlık mesleğimi sürdürürken, aynı zamanda atölyemde tasarımlarımı hayata geçiriyorum. İlerleyen zamanlarda ise, kentin merkezi noktasında showroom tarzında bir ofis açmayı hedefliyorum.”

HABER: ORHAN DEMİR

Editör: Mahmut Beyaz