İlçesinde yarattığı katma değerle Onikişubat’ın çehresini değiştiren ve 7 yıl gibi bir sürede ses getiren projelere imza atan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız 2021 yılını değerlendirdi. Onikişubat Belediyesi olarak 2021 yılında koronavirüse rağmen birçok önemli projelere imza attıklarını söyleyen Mahçiçek, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

2014 yılında kurulmasına rağmen Onikişubat’ı model ve modern bir ilçe haline getirmeyi başaran siyasetin tecrübeli ismi Hanefi Mahçiçek’in başkanlığındaki Onikuşubat Belediyesi, geride bıraktığımız 2021 yılında da özverili çalışmalarını sürdürdü. İlçeye kazandırdıkları tesisler, binalar, okullar ve özel eğitim merkezleriyle vatandaşların gönlünde taht kuran Onikişubat Belediyesi, 2022 yılında da yatırımlarına ve hizmetlerine hız kesmeden devam etmek istiyor. Bu çerçevede geride bıraktığımız 2021 yılını gazetemize özel değerlendiren Başkan Mahçiçek, koronavirüse rağmen 2021 yılında önemli hizmetleri faaliyete geçirdiklerine dikkat çekti. Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Mahçiçek, “2022 yılında da Kahramanmaraş’ımızın bir dünya markası, bir dünya kenti olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz İnşallah” diye konuştu. Mahçiçek, “Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin yeni yıllarını tebrik ediyorum. Yakınlarıyla beraber sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde, esenlikler içerisinde, inşallah güzel yarında buluşmak ümidiyle tüm kardeşlerimize hayırlısıyla nice yıllar temenni ediyorum” dedi.

BİR DÜNYA KENTİ OLMASI İÇİN…”

Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu: “2021 yılı pandemiden dolayı ülkemiz için, Kahramanmaraş’ımız için bir miktar sıkıntılı geçti ama koronavirüs şartlarına rağmen belediyemiz hizmetlerini aksatmadan yapmaya gayret etti. Bu bağlamda hem kırsal kesimimizde hem şehir merkezimizde hem de bir dünya projesi olan EXPO’muzda yaptığımız çalışmalarda herhangi bir aksama ve sapma olmadı. Ama ben bir kez daha bizim için önemli olan insanlarımızın sağlığı diyorum. Dolayısıyla bu pandemi koşullarına uygun hareket edelim diye Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden rica ediyorum. Sağlığımız her şeyin üzerinde, dolayısıyla bu pandemi şartları maalesef yeni varyantlarla devam ediyor; daha çok bulaşıcı olanlar gelmeye başladı. Dolayısıyla biz bu maske, mesafe ve hijyen şartlarına Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz olarak mümkün mertebe riayet edelim, özen gösterelim. Onikişubat Belediyesi olarak hem bu bağlamda hem de Onikişubatlı kardeşlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimiz aralıksız devam edecek. Bir dünya projesi olan EXPO’muzu da vaktinde bitireceğiz, Kahramanmaraş’ımızın bir dünya markası, bir dünya kenti olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz İnşallah.”

“7 GÜZEL ADAMIN ŞEHRİNE 7 OKUL”

Onikişubat Belediyesi’nin eğitimle ilgili çalışmaları şu şekilde: “Onikişubat Belediyesi “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul” diyerek çıktığı yolda bugüne kadar 6 okulu yurtlarıyla beraber tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretti. 7. okulun ise inşaat çalışmalarına başladı. Hanefi Mahçiçek’in ‘en özel hizmetlerimden’ dediği down sendromlular için açtığı 3 katlı ve bahçeli, tam donanımlı Özel Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ücretsiz olarak, bölgede en kapsamlı hizmet veriyor. Otizm sendromlu çocuklar içinde bir merkez açmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, inşaatlarını en kısa zamanda yaparak hizmete açmayı planlıyor. Onikişubat Belediyesi, Kısa Süreli Yaşam ve Engelli Merkezi (KIYAM) adıyla, engelli bireyler için gündüzlü bakımevi olarak hizmet verecek 5 ayrı binadan oluşan inşaat tamamlayarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne devretti.

“YÜZDE 83’LÜK BAŞARI ORANI ELDE EDİLDİ”

Onikişubat Belediyesi ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesiyle de bugüne kadar 2. sınıftan 11. Sınıfa kadar 5’li setler halinde sadece ilçede değil, il genelinde tüm okullara kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak sınavlar düzenleyerek dereceye girenler ödüllendirildi. Onikişubat Belediyesi, kırtasiyeden kitaba kadar her şeyin belediye tarafından karşılandığı eğitim merkezleri açarak üniversiteye hazırlanan dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kurs verdi. Bu sayede önceki yıllarda kursa katılan öğrencilerde üniversite kazanımlarında yüzde 83’lük başarı oranı elde edildi. Onikişubat Belediyesi uzaktan eğitim döneminde ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye tablet desteği ile derslere katılmaları sağladı. Eğitim yatırına verdiği önemi “Eğitim her projemizin önünde” diye ifade eden Başkan Mahçiçek bunu hizmetleriyle ispatlamış durumda.

“MAHÇİÇEK, İLÇESİNDE SPORCULAR TARAFINDAN ÇOK SEVİLİYOR”

Mahçiçek, öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, eğitimin yanı sıra spora da 5’li setler halinde fitness grupları, parklara, site bahçelerine yerleştirilmiş ve insanların spor yapabilmeleri için alan oluşturdu. Bilgi ve Kültür Evleri içerisinde bulunan fitness salonlarında uzman hocalar eşliğinde eğitimler de veriliyor. Amatör Spor Kulüplerine her yıl ihtiyaçları doğrultusunda malzeme desteğinde de bulunan Hanefi Mahçiçek, ilçesinde sporcular tarafından çok seviliyor.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA EXPO 2023, KAHRAMANMARAŞ’TA

Onikişubat Belediyesi tüm bunların yanı sıra EXPO 2023 projesine de 2018 yılında İtalya’da gerçekleşen oylamada ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleşecek EXPO 2023 Fuarı için 789 bin metrekare Rekreasyon Alanında hazırlıklara aralıksız devam ediliyor. Expo’lar yapıldıkları şehirlere marka değeri kazandırırken, tanınırlığı ve bilinirliği açısından dünyanın sayılı şehirleri arasına girmesini de sağlıyor. Başkan Mahçiçek EXPO 2023’ü şu şekilde anlatıyor: “Kahramanmaraş’ın her şeyi var, tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri, mutfağı, el sanatları, sanayisi. Bir tek eksik olan turizmi. O eksiği de bu projeyle gidermeyi planlıyoruz. Her platformda şehrimizde ve diğer şehirlerde EXPO 2023’ü tanıtıyoruz. Kristal Lagün Gölümüzün su dolmasıyla şehrimizdeki birçok kamu kurumu, STK, dernek ve vakıf temsilcilerini ağırlayarak göl çevresinde yaptığımız programlarda projemizi anlattık. Yakın bir zamanda Ankara’da Tam Bana Göre Festival adıyla düzenlenen Gençlik Festivalinde standımızı kurduk ve 1 hafta boyunca 3 milyon ziyaretçinin geldiği fuarda standımızı binlerce gencimiz ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında kendilerine hem EXPO 2023 projemizi anlattık hem de EXPO logolu ajanda, kupa, atkı, takı sandığı, kitap gibi hediyelerimizden takdim ettik. Gençlerimizin standımıza ve EXPO 2023 projemize ilgisi hayli yoğun oldu.

“KAHRAMANMARAŞ’TA BU ALAN YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

EXPO 2023 haberlerimizle sürekli ulusal kanallarda ve ana haber bültenlerindeyiz. EXPO döneminde şehrimize 50 ülkeden 2 milyona yakın ziyaretçi bekliyoruz. Dolayısıyla hem ülke içinde hem ülke dışında tanıtımımızı iyi yapmamız lazım. Bu yüzden katıldığımız her organizasyonda EXPO 2023’ü anlatıyoruz. EXPO 2023, 23 Nisan ve 31 Ekim tarihleri arasında “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla 6 ay sürecek bir fuar. Burayı sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü kullanılsın diye üzerine birçok konsept ekledik. Arasta Çarşısında coğrafi işaretli ürünlerin atölyeleriyle satışı yapılabilecek. Dünyada ilk ve tek iki konsept bir arada Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, amfi tiyatro, konser alanları, düğün ve nikah sarayları, cami ve mevlevihane, restoran ve kafeler gibi birçok donatı ekleyerek burayı senenin her günü kullanılabilecek bir yaşam alanı haline dönüştürdük. 69 bin metrekare büyüklüğünde turkuaz renkli Kristal Lagün Gölümüz Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip. Vatandaşlarımız şimdiden çaylarını alarak gölbaşında çay içmenin keyfini tadıyorlar, buralarda fotoğraf çektiriyorlar. Sadece rekreasyon alanımız değil, çevresinde de imar planlama çalışmalarımız yapılıyor. Kahramanmaraş’ta bu alan yeni bir cazibe merkezi olacak.”

“BARAJ GÖLETİNE YAPILACAK SU TUTUCU SEDDE AKSI İLE YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK”

Kente değer katacak ‘Su Tutucu Sedde Aksı’ projelerinden de bahseden Mahçiçek, “Baraj gölüne yapacağımız ‘Su Tutucu Sedde Aksı’ ile yazın kuraklık nedeniyle çekilen suların önüne geçecek ve 4 mevsim suyu belli seviyede tutarak ekolojik dengeye de katkı sunacağız. Aksın üzerine yapacağımız Rubber Dam adlı sistem ile elektrik de üreteceğiz. Buradaki amacımız gelecek neslimize örnek olacak, doğayla iç içe projeler yapmak, dünyamızı korumak ve o şekilde yeni nesle bırakmak istiyoruz. Bahçecilik alanında olan fuarımıza katılan ülkeler sadece kültürlerini, bahçelerini tanıtmayacak. Aynı zamanda şehrimizde birçok ticari anlaşmalar, yatırımlar, organizasyonlar da gerçekleştirecekler. Bu yönüyle de şehrimize, ülkemize çok katma değeri olacak büyük bir proje. Projemizin yüzde 70’ini gerçekleştirdik. Kalan yüzde 30’luk kısmı için ise hazırlıklarımız aralıksız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz