Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yılbaşı öncesi hindiler, Canlı Hayvan Pazarında görücüye çıktı. 8-17 kiloluk hindiler 80 ile 150 Lira arası fiyata satılıyor.

Kahramanmaraş'ta yeni yıla sayılı günler kala köylüler yetiştirdikleri hindileri pazara çıkardı. Kahramanmaraş'ın genel itibariyle yılbaşı eylence kültürünün olmaması nedeniyle hindi pazarı da gelişmedi. Uzun yıllardır hindi yetiştiriciliği yapan Ahmet Kuruçay, "Yıllardır küçük çapta hindi yetiştiriciliği yapıyorum. Bu yıl da tavuklarla beraber 50'ye yakın hindi yetiştirdim. Hindilerimi tamamen doğal ortamda mısır ve benzeri yiyeceklerle besliyorum. Kendi arazimin içine yaptığım barınakta gezinerek besleniyorlar. Büyük çapta gelir elde edemesem de aile bütçeme katkı sağlıyor" dedi.

Yetiştirdiği 50 hindiden 10 tanesini perakende olarak 80 ila 150 TL fiyatla sattığını, kalanlarını da pazarda satmaya geldiğini anlatan Kuruçay "Hindi eti diğer etlere nazaran daha lezzetlidir. Eğer hayvanlar kırda rahatça dolaşarak beslenirse tadına doyum olmaz" diye konuştu.

Zeytinli köyü halkından Barış Becere ise, "Kendi et ve yumurta ihtiyacımızı karşılamak için baktığımız tavuk ve horozların bir kısmını yıl başı öncesi pazara getirerek satmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 kilo ağırlığındaki horoz ve tavukları 15 -20 liraya, ördek ve kazları ise 30 ile 40 liraya satıyoruz" dedi. Kuruçay Kahramanmaraş Canlı Hayvan Pazarında vatandaşların haftanın her günü küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı türlerinden bulunabileceğini belirtti. www.marasmanset.com
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz