Gelenek haline gelmiştir, memleketin ve ülkenin önde gelen bürokratı, siyasetçisi, alimi, yaşamı milli ve manevi değerlerle ölçülen gizli kahramanları, tarihte varlık ve kahramanlık göstermiş yiğitleri, yaşadıkları bölgeye hizmet etmiş belediye başkanları hatırlanmak adına isimlerinin bir caddeye, bir bulvara verildiğini biliyoruz.

Unutmamak, unutturmamak adına güzel ve vefa örneği davranış biçimi.

Bir Sütçü İmam, bir Necip Fazıl Kısakürek, bir Hafız Ali Efendi, bir Doktor Sait Emirmahmutoğlu, bir Senem Ayşe (daha isimleri uzatabilirim de, sayfalar kifayet etmez) bu kentin değerleri, unutulmaz şahsiyetleri.

Topluma mal olmuş ender ve önder kişiler.

*

Hatırladığım, aklımda kaldığı kadarıyla, bu şehirde belediye başkanlığı yapmış şahsiyetlerin isimleri caddelere, bulvarlara verildi. Hayatta olanlar, yani aramızda yaşayanları da var.

Merhum Ahmet Uncu, Hacı Ali Özal, Hanefi Mahçiçek,  Ali Sezal’ın isimlerini caddelere, bulvarlara verdik.

Ahde vefa bunu gerektirir.

Tamam da, Mustafa Poyraz’ın, Fatih Erkoç’un suçu neydi de şimdiye kadar isimlerini vermeyi düşünmediniz, akıl edemediniz!

Başarılı buldunuz veya bulmadınız, sevdiniz veya sevmediniz, partileriyle barışık oldunuz veya olmadınız, önemli değil. Netice itibariyle bu şehre hizmet etmiş, iz ve eser bırakmış başkanlar iken, sağlıklarında isimlerini verdiğiniz başkanlara nazire yaparcasına, bu iki güzide ismin de hatırasını, adını  yaşatma adına birer caddelere, bulvarlara vermediniz?

Neleri eksikti?

*

Üstelik de senelerdir, milliyetçi, muhafazakar anlayış hakim iken, AK Partili belediyeler 20 senedir ülkenin geleceğine damgasını vururlarken, aynı partinin mensupları olan bu iki güzel insana bu vefasızlığı size kim öğretti?

Büyükşehir belediyesinin gününü görmese de, hizmet ve projeler anlamında ilklere imzasını atmış sayın Mustafa Poyraz’ın nesini beğenmediniz?

Partiye senelerini, emeğini, gençliğini vermiş, üstelik de belediye başkanlığı döneminde iz ve eserler bırakmış Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un neyi eksikti de aradan 7,5 sene geçmiş hatırlamak, ismini ölümsüzleştirmek için daha neyi beklediniz?

Yoksa onlar Patagonya’nın belediye başkanı mıydılar?

Ey vefa, senin İstanbul’da bir semt olduğunu biliyorduk da, kadir kıymet bilmezlik anlamında soruyorum, neredeysen, geldiysen masanın altından 3 kez vur!

Vur da en azından nerede olduğundan haberimiz olsun!