Değerli okuyucular ayrılmaz ikililer saygı, sevgi ise uyku, beslenme, spor, kas hacmi, kuvvet ise bu ilişkiler tek başına bir etkinliği yoktur asla ayrılmazlar. Hedefimizde ne varsa planlı programlı çalışırsak amacımıza ulaşır hedefi on ikiden vururuz. Sağlığımızı korumada günlük yaşantımızda beslenmemizde dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır: Hızlı ve çabuk ayakta yemek yememek, iyi çiğnemek, sıcak yemek ve içecekleri gayet yavaş yemek veya uzak durmak. Bunlara dikkat etmediğimizde midede genleşme şişkinlik yapacağından oburluktan kaçınılmaz. Tabi ki sevdiğimiz yemekleri fazlasıyla tüketebiliriz. Midenin de beynimizin de mutlu olmaya ihtiyacı var bunun telafisi bir öğün pas geçeceğiz ya da spora borçlanacağız.

***

Aşırı kilolu ve zayıf olmak sağlığı tehdit ettiği gibi insanı sosyal yaşam ve hayattan hareketlilikten aracımızdan uzaklaştırmaktadır. Metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yolu egzersizdir. Kas kütlesini artırmaktır haftanın en az üç günü antrenman yapmaktır. Kaliteli ve dengeli beslenme ile metabolizmayı nasıl hızlandırırız. Kahvaltısız güne başlamayalım yediklerimizi yaka bilmemiz için en uygun saatlerdir. Yağ yakımını hızlandırıcı besinler nelerdir? Kahvaltının vaz geçilmezi haşlanmış yumurtadır. Yapısında bulunan CLA yağ yakımında katkıda bulunur. Süt ve süt ürünleri, yeşil çay, beyaz çay, yüzde 80 içerisinde kakao içeren çikolatalar aynı zamanda tatlı ihtiyacımızı karşılar. Yediğimiz her şeyde yağ oranları gayet düşük olacak. Kafeinli içecekler kahve yeşil kahvede spordan yarım saat önce alınırsa yağ yakımında yardımcı olur. Vücudumuzu asla susuz bırakmayacağız beynimizin bile yüzde 80’i sudur. Günlük ihtiyacımız en az iki üç litredir.

***

Güne başlarken sabah uyandığımızda yataktan hemen kalkmıyoruz oturarak metabolizmanın kendine gelmesi uyanmasını bekliyoruz. Pasif egzersizlerle bel kol omuz bacak boyun hareketleri yaparak kahvaltıdan önceki yağ yakımına yardımcı içecekler. Bir bardak suya yarım çay kaşığı limon ve bal karıştırıp içiyoruz, alıç sirkesi elma sirkesi çay bardağının 4/1 kadar içiyoruz midede rahatsızlık varsa az bal karıştırıyoruz aşırı keskin sirkelerden uzak duruyoruz. Bunlar tek başına etken değildir insan vücudu ısınmadan asla yağ yakmaz, kalp atım sayısı hızlanmalı solunum sayısı artmalı vücut Ölü hücreleri yakıp yeni hücreler yapıp yorgunluk maddeleri olan toksinleri atmalı. Spor bir yaşam biçimimiz olmalı. Doğru antrenman insanı yormaz dinlendirir Kondisyon koordinasyon kuvvet olmadan metabolizma asla güçlü olamaz. Yanlış yapılan çalışmalar fiziki yapıyı, kalbin ritimli çalışmasını etkiler. Kendimizi bir deneyelim efor testi yapalım koşup kaça biliyor muyuz? Merdiven çıkıyorsak kalbimiz çok hızlı atmıyorsa nefes nefese kalmıyorsanız ne mutlu size. Gönül isterdi ki görsel hareketlere de sizlere yardımcı olmak. Bireyler aileler ne kadar sağlıklı olursa toplumda o denli sağlıklı olur ve kalkınır.