Türk milli eğitimin genel ilkeleri ve temel amaçlarına uygun, bireysel bilgi beceri davranış kazandıran lider bir kurum olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla tüm bireyleri temel, mesleki, teknik, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazandırarak hayat kalitelerini yükseltiyor. Yaklaşık 60 yıldır Kahramanmaraş’ın eğitim ve öğretimine katkı sunan ve bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 400 civarında kursunu açarak Kahramanmaraş halkını 7’den 70’ geliştirmeyi hedefleyen Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, normal bitirmesinin ardından yaz kurslarını açarak faaliyetlerine aralıksız devam etti. Normal dönemde 30 binden fazla kursiyere hizmet veren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, yaz kurslarında ise başta gençler olmak üzere 4 binden fazla kursiyerin gelişiminde rol aldı. Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde yaz kursları kapsamında, bilgisayar işletmenliği, resim, yabancı dil, bağlama, giyim, klasik gitar eğitimi, klasik müzik eğitimi, ahşap süsleme, şiş ve tığ ile oyuncak bebek yapımı, standart Türk klavyesi kursu, bilgisayar destekli iki boyutlu çizim, Arapça A1 seviyesi, İngilizce A1 seviyesi, hilografi tekniği, yoğunlaştırılmış temel düzey okuma ve yazma eğitim programı, diksiyon ve ilk yardım gibi alanlarda eğitim verildi. Kursların başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ise sezon boyunca yapılan birbirinden güzel el emeği eserler düzenlen sergiyle beğeniye sunuldu. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sergiye AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir,  Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, davetliler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

“RUH DÜNYALARINI VE KÜLTÜRLERİNİ YANSITMIŞLAR”

Serginin tamamını gezerek eserler hakkında bilgiler alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ta bu tür sanatsal çalışmaların yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül’e çok teşekkür ediyoruz, aslında birkaç organizasyon yapmışlardı ama katılamamıştım. Bugün gelmemekle ne büyük bir hata yaptığımın da farkına vardım. Müdürümün önderliğinde, hocalarımız ve öğrenci kardeşlerimiz çok güzel işler yapmışlar burada. Birincisi sanatsal çalışmalar ortaya çıkarılmış, ikincisi kimi düşüncelerini kağıda aktarmış kimisi kumaşa kimisi de deriye aktarmış. Hem ruh dünyalarını hem de kültürlerini buraya yansıtmışlar ve yaşayan bir eser topluluğu ortaya çıkarmışlar. Sergide bulunmaktan çok keyif aldım. Böyle başarılı sanatsal çalışmaların yapılmış olması çok güzel. Öğrencilerimizin yaz döneminde kendilerini bu alana vermiş olmaları daha da güzel. O yüzden bu tür çalışmaları çok kıymetli buluyorum, hem müdürümüzü hem emeği geçen bütün hocalarımızı hem de öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“KADINLARIMIZIN KATILDIĞI KURSLARI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Sergiye katılan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli de kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri yaz ayı boyunca ortaya çıkarmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, kadınların sosyal hayata katılmasına önem verdiğini söyledi. Keçeli, “Onikişubat İlçemizde faaliyet gösteren Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’ndeki yaz kurslarında yapılan ürünlerinin bir kısmının sergi açılışına katıldık. Gerçekten de kısa zaman olmasına rağmen el emeği göz nuru çok güzel eserler ortaya çıkarılmış. Özelliklere kadınlarımızın katıldığı kursları ben çok önemsiyorum, çok değerli görüyorum. Çünkü erkekler bir şekilde dışarıya çıkıp sosyalleşme imkanı bulabiliyorlar ama kadınlarımızın böyle ortamlarda bir araya gelip kendilerini yetiştirmeleri hem psikolojikmen onları rahatlatacak hem de çocuklarına ve topluma büyük katkılar sunacağına inanıyorum. O yüzden bu tür kursların açılmasında emek veren idareci ve öğretmen arkadaşlarımızı ve katılım sağlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah burada öğrendiklerini ticari kazanca da dönüştürerek aile ekonomisine de katkıda bulunurlar diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

“140 KURSTA 4 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ”

Yaz kurslarında 7 dalda eğitim gören kursiyerlerin el sanatlarını sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül de, “Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yaz döneminde açmış olduğumuz yaz kurslarımızın el sanatları sergisini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arkadaşlarımız 7 dalda ürünlerini sergiliyorlar. Gerçekten çok güzel ürünler ortaya çıktı sezon boyunca. Hocalarımızın, kursiyerlerimizin ellerine sağlık diyorum. Toplamda 140 yaz kursu açtık, 4 bin civarında öğrencimiz yaz kurslarından faydalandı. Bunların 2 bin 500 tanesi bayan kursiyerlerimizdi, bayanlarımıza bu yöndeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İleriki hayatlarında ekonomik anlamda da aile bütçelerine katkı sunacakları için kendilerini kutluyorum. Sergimize katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir,  Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’e ve diğer davetlilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TAM YIL EĞİTİM ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ”

Yaz kursları hakkında bilgiler veren Bülbül, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak tam yıl eğitim anlayışıyla çalışmalarının sürdüreceklerinin altını çizerek, “Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak tam yıl eğitim anlayışıyla kurslarımızı Haziran ayı itibariyle bitirdik, bunların yılsonu sergilerini gerçekleştirmiştik. Bu anlamda yaklaşık 120'ye yakın kurslarımız oldu, bu kurslarımızda toplamda 30 bin civarında kursiyerimiz kayıt yaptırdı. Bu kursları bitirdik, sertifikalarını dağıttık, bundan sonra da yaz kurslarımıza 1 Temmuz itibariyle başlamıştık. Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2019 yılı yaz kurslarımız, 1 Temmuz ile 31 Ağustos arasında yapıldı. Bu kurslarımız bilgisayar işletmenliği, resim, yabancı dil, bağlama, giyim, kilasik gitar eğitimi, klasik müzik eğitimi, ahşap süsleme, şiş ve tığ ile oyuncak bebek yapımı, standart Türk klavyesi kursu, bilgisayar destekli iki boyutlu çizim, Arapça A1 seviyesi, İngilizce A1 seviyesi, hilografi tekniği, yoğunlaştırılmış temel düzey okuma ve yazma eğitim programı, diksiyon ve ilk yardım gibi başlıklardan oluşmaktadır. Yeni bir dönemin başlangıcını yapmaya hazırlıyoruz, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler birbirinden güzel el emeği eserleri incelerken, bazılarını da alma imkanı buldu.

Sergi, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz