Türkiye’de “Güvenli gençlik güvenli gelecek” projesini en iyi şekilde uygulayan illerin başında bulanan Kahramanmaraş’ta, emniyet adeta öğrencilerin eğitimi için seferber oluyor.

Kahramanmaraş Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Tekir mahallesinde bulunan okul öğrencilerine her gün güvenli geçiş eğitimi vermeye devam ediyor. Ekipler, görev alanlarında bulanan okulların girişi çıkış saatlerinde öğrencilerin adeta koruyucu meleği oluyor. Her polis görev bilincini aksatmadan öğrencileri yolun karşısından karşısına geçiriyor. Tekir Mahallesinde yapılan bu uygulamadan çevre sakinleri de memnun.

HEM KORUYORLAR HEM EĞİTİYORLAR

Kayseri-Kahramanmaraş şehirlerarası karayolunun tekir mahallesinin tam ortasından geçmesi nedeniyle öğrencilerin yaşadığı zorlukları aza indirmek isteyen polisler, öğrencilere karşıdan karşıya nasıl güvenli geçileceğini öğretiyor. Trafik görevlilerinden alınan bilgiye göre mahalle içerisinden geçen karayolunda zaman zaman sürücü ve yayalardan kaynaklı trafik kazaların olmasını önlemek için yayaları ve sürücülere yönelik eğitime önem verdiği öğrenildi. Tekirde bulanan Okul Müdürü ise trafik polisinin uygulamalarından memnuniyet duyduklarını belirtirken yapılan uygulamanın sürekli olmasını istedi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz