Türkiye’nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan ve “Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip “Fizy Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması’nın 20. yıl heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren ve Türkiye’nin dünya müzik piyasasındaki temsilcisi Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Prodüksiyon tarafından düzenlenen yarışmada Kahramanmaraş’ı KİPAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri temsil ediyor. Kenti temsil eden tek okul olan ve yarışmaya Âşık Mahsuni Şerif’in “İşte gidiyorum, çeşmi siyahım” adlı türküsünü seslendirerek katılan KİPAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik öğretmenleri Helin Yıldız Arabacı’nın öncülüğünde hayallerinin peşinden koşuyor. 22 Nisan’da İstanbul Bostancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek yarışmanın finaline katılabilmek için oy desteğine ihtiyacı olan öğrenciler, bu desteği Kahramanmaraşlı vatandaşlardan bekliyor.

ÖĞRENCİLERİM ADINA ÇOK GURURLANDIM”
Konu hakkında gazetemize bilgilendirmelerde bulunan KİPAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Helin Yıldız Arabacı, yarışmanın öğrencilerin geleceği açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, kent halkından destek istedi. Yarışmaya kısıtlı imkânlarla katıldıklarını ancak buna rağmen öğrencilerinin sahnede başarılı bir performans sergilediklerini belirten Arabacı, “Katıldığımız yarışma bu yıl 20’ncisi düzenlenen End Prodüksiyonun organize ettiği Fizy 20’inci Liselerarası Müzik Yarışması’dır. Türkiye’de ki bütün liselerin katılabileceği bir yarışma. Bizde bu fırsatı değerlendirmek istedik. Biz küçük bir beldede olduğumuz için öğrencilerimin bu deneyimi yaşamalarını istedim. Bu yarışmanın İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere 3 şehirde elemeleri yapılıyor. Biz Ankara’da ki elemelere katıldık. Yarışma Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şura Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmada gençler kadar bende çok heyecanlandım. Organizasyon çok başarılıydı. Her okulun başına bir rehber verilmişti. Orada bizimle çok iyi ilgilendiler. Yarışmaya katılan okulların geneli Güzel Sanatlar Lisesi veya konservatuar liseleriydi. Ben orada öğrencilerim adına çok gururlandım. Biz yarışmada Kahramanmaraş’ı temsil ettiğimiz için Afşinli Âşık Mahsuni Şerif’in “İşte gidiyorum, çeşmi siyahım” adlı türküsüyle katıldık. Diğer tüm liseler pop veya rock müzikle katıldılar” şeklinde konuştu.

KISITLI İMKÂNLARLA BAŞARILI BİR PERFORMANS GÖSTERDİK”
Okulun imkânlarının kısıtlı olmasından dolayı yarışmadaki cihazlarla daha önceden çalışma fırsatlarının olmadığını ifade eden Arabacı, buna rağmen sahnede iyi bir performans sergilediklerini vurguladı. Arabacı, “Okulumuzun imkânları kısıtlı olduğu için orada ki cihazlarla çalışma şansını daha önceden hiç elde edemedik. Hatta kız öğrencimiz orada ilk defa mikrofonla şarkı söyledi. Ama öğrencilerimiz bu kısıtlı imkânlarla rağmen Ankara’da çok başarılı bir performans sergilediler. Daha iyisi olabilirdi ama ilk deneyimimiz olduğundan dolayı bu çok normal” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ HALKINDAN GENÇLERİMİZE DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUM”
Kahramanmaraşlı vatandaşlardan öğrencilerine destek olmalarını isteyen Arabacı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraş’ta maddi durumu iyi olan birçok lise var. Hiçbir okulun bu yarışmaya katılmayıp ta sadece bizim katılmış olmamız açıkçası beni şaşırttı. Bu durumda biz Kahramanmaraş’ı tercih ettiğimiz için bütün Kahramanmaraş halkından gençlerimize destek olmalarını bekliyorum. Bize destek olmak isteyen, oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız bunu da şu şekilde yapacaklar; Türkcell’e bağlı Fizy uygulamasını indirip, oradan arama yerine KİPAŞ yazmaları gerekiyor. KİPAŞ yazınca zaten bir tek biz olduğumuz için bizim okul çıkıyor. Oradan oy ver seçeneğine tıklayıp, bize İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde ki finallere kalabilmek için destek olabilirler. Bu yarışmada başarılı olmaktan ziyade, en çok oy alan okul İstanbul’da ki finale gitmeye hak kazanıyor. Ben gençlerimizin hevesleri kursakta kalmasın diyorum ve hepimizin destek olmasını istiyorum.”

YARIŞMA HEM DENEYİM HEM DE ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU”
Grubun Bağlamacı ve solisti olan Salman Can Çalışkan ise yarışmanın kendilerinin hayallerini süslediğini belirterek, şöyle konuştu: “Ankara’da ki Fizy müzik yarışmasına gitmeyi çok istiyorduk ve gittik. Aslında biz gideceğimize hiç inanamıyorduk. Çünkü imkânlarımız kısıtlıydı. Bize destek olan End Prodüksiyondu. Bize elemelere 2 gün kala haber geldi. Biz de apar topar buradan gittik. Bu yarışma bize hem çok güzel bir deneyim hem de bir sürpriz oldu. Yarışmanın atmosferi çok güzeldi. Orada katılan diğer liseler pop veya rock müzik çaldılar ve söylediler. Biz de bunun aksine klasik müzik çaldık ve söyledik.”

ÇOK HEYECANLANMIŞTIK”
Sahneye çıkacakları zaman çok heyecanlandıklarını söyleyen Çalışkan, diğer liselerden farklı bir şarkı seslendirdiklerini kaydetti. Çalışkan, “Çünkü ilk defa büyük bir sahneye çıkacaktık ve daha önce hiç bu kadar iyi bir yerde sahne almamıştık. Sahnede biraz korku içindeydik. Çünkü yine az önce dediğimiz gibi büyük bir sahneye ilk defa çıkacaktık ve bunu başarabilecek miyiz, başaramayacak mıyız, bunun korkusu içerisindeydik. Ama çıktık ve o heyecanımız yendik, şarkımızı güzel bir şekilde seslendirdik” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ”
Yarışmada kenti temsil eden tek okulun kendileri olduğunu anlatan Çalışkan, hayallerini gerçekleştirmek istediğini söyledi. Çalışkan, “Fizy yarışmasında Kahramanmaraş’ı temsil eden tek okul bizdik. Ablalarımızdan, büyüklerimizden, abilerimizden, kardeşlerimizden kısacası Kahramanmaraş’tan bize oy desteklerini bekliyoruz. Bize destek olmalarını istiyoruz. İnşallah İstanbul’da ki finallere kalırız ve hayallerimizi gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

FİZY UYGULAMASINDA NASIL OY VEREBİLİRİM?
20’nci Fizy Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması’nda KİPAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne oy vermek için öncelikle Google Play Stroe’dan veya Apple Store’dan Fizy uygulaması indirilecek. Daha sonra ise indirilen Fizy uygulamasında Fizy Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması bölümüne tıklanacak. Tıklanan bölümün sağ üst köşesindeki arama seçeneğine KİPAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi yazılacak. Okulun üstüne tıklandıktan sonra oy ver seçeneğine geldiğiniz anda oy vererek, Kahramanmaraş’ı yarışmada temsil eden okula destek olabilirsiniz.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz