Uzun yıllar hayalini kuran ve uzun uğraşlar sonucu hayaline kavuşarak kendi çabalarıyla kuaför dükkânı açan Pınar Atıcı, 9 aylık bebeğini de 24 saat yanından ayırmayarak, adeta ev hanımlarına örnek oluyor. Sabahtan akşama kadar iş yerinde çalışıp akşamdan sonra da ev hanımlığı yapan Atıcı, hem anne hem ev hanımı hem de iş kadını olarak büyük görev üstleniyor. Kuaför salonuna gelen müşterilerin çok iyi hizmet gördüklerini söyleyen Atıcı, “9 aylık oğlum bile müşteriler tarafından ilgi görüyor” dedi.


“HAYALİM OLAN MESLEK İÇİN ADIM ATTIM”

10 senedir kuaför sektöründe çalışıyorum diyen Atıcı, “ Kahramanmaraş’ta başka işyerinde kalfalık yaparken kendi iş yerini kurmak için adım attım, çabaladım ve kendi iş yerimi kurdum. Aslında çok cesaret edemiyordum. Bu işin üstesinden gelemem gibi düşünceler vardı, üstelik kurslara gitmeme rağmen. Kendi iş yerimi açmak için o cesareti bir türlü kendimde bulamıyordum. Yapamam düşüncesi benim iş yapmamı engelliyordu. Ailem yanımda olduğunu hissettirdi en çok da ablamın beni cesaretlendirmesiyle kendi iş yerimi açtım” dedi.


“BAŞARIYI BAŞARI YAPAN AZİMDİR”

Atıcı, “Her işin zorluğu olduğu gibi bu işin çok zorlukları vardı. Hayalim olan iş yerini açmak benim için çok güzel bir duyguydu, fakat İş yerinin açılması demek o süreçte neler yapabiliriz, nasıl geliştirebiliriz ya da nasıl faydalı oluruz insanlara düşüncesiyle adım atmamız gerekiyordu. Bizlerde kendi iş yerlerimizi açmadan bazı zorlukları gördüğümüz için gerçekten çok mücadele vermemiz gerektiğini biliyorduk. İlk iş yerimizi açtığımızda ticari bir beklenti içine girmedik. Yavaş yavaş emeğimizin karşılığını alacağımızı biliyorduk. Yapmamız gerekenleri yaptık ve elimizden gelen gayreti gösterdik” ifadesini kullandı.


“CESARET EN ÖNEMLİ FAKTÖR”

Bir bayan kesinlikle evde oturmamalı diyen Atıcı, “ Kendi işini kurmalı kimseye muhtaç olmadan mücadele etmelidir. Hayat çok zor ve kendi ayakları üzerinde durmayı bilmeliyiz. Cesaret edemeyen çok kişi tanıyorum ve onlara tavsiyem biran önce ayağa kalksınlar ve harekete geçsinler. Kendilerine gelen güvenden sonra daha önce niye kurmadık, niye geç kaldık düşünceleri kendilerini üzer. Burada yapılması gereken tek şey cesaret ve harekettir. Maddi anlamada kimseye bağlı olmamak çok güzel bir duygu. Bunu kendi işini kurduktan sonra anlıyorsun. En önemlisi özgürce kendi işini yapıyorsun. Kim istemez kimseye bağlı almadan kendi ayakları üzerinde durmak ve sevdiğin, hayalini kurduğun işi yapmak. Bu çok zor bir şey değil aslında. Zor olan tek şey cesaret edememektir. Eğer bu düşünceden kurtulurlarsa istedikleri hayale ve hayata kavuşurlar.”şeklinde konuştu.


“GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR”
Atıcı, “Kadınlar, çalışınca güçlü olduğunu hissediyor. Sevdiği, hayal ettiği mesleği de yapınca gücüne güç katıyor. Yıllar içinde durmadan kendini geliştirmeye, yenilenmeye çalıştık. Çünkü artık çok hızla gelişen bir çağda yaşıyoruz. Yeni bir şeyler öğrenmek çok büyük haz veriyor ve tabiki öğrendiklerimi paylaşmak daha büyük bir mutluluk. Bu işi iyi ki yapıyorum diyebilen şanslı insanlardan biriyim” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz