1973 yılında Kahramanmaraş’ta temellerini attığı Piserro markasını başarılı çalışmalarıyla uluslararası arenaya taşıyan iş adamı Ali Rıza Kısakürek, kentin turizmini canlandırmak amacıyla başlattığı atağını hız kesmeden sürdürüyor. Doğal güzelliklerle çevrili Kahramanmaraş Döngele bölgesinde eşsiz güzellikteki fıstık çamı ormanları ve Sır Barajı’nın muhteşem sularıyla buluştuğu noktaya kurduğu Orkis Termal Otel ile dikkatleri üzerine çeken Kısakürek, bölgedeki yatırımlarına devam ediyor. Açıldığı günden bu yana Kahramanmaraş halkı başta olmak üzere özellikle Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği Orkis Termal Otel’in yanına Döngel Termal Apart Oteli’ni kazandıran Kısakürek, bölgenin turizmini canlandırma noktasında önemli adımlar atıyor. İnşaatı tamamlanan ve misafirlerini beklemeye başlayan Döngele Termal Apart Otel, zengin mineralleri ve eşsiz bir sağlık kaynağı olan termal suyu ile sağlık turizmine önemli bir kaynak olacak. Kentin turizm potansiyelini değerlendiren Kısakürek, “Kahramanmaraş’ın her yönüyle doğal güzelliklere sahip olduğunu ve hep beraber çalışılması halinde Başkonuş, Yavşan ve Andırın yerlerin turizm cenneti olacağını söyledi. Hayali olan asma köprü projesini de hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını kaydeden Kısakürek, 520 metre uzunluğunda, 3 metre 20 santimetre genişliğinde ve içinden araç geçebilecek dünyanın en büyük asma köprüsünü Döngele’ye kazandıracaklarını söyledi. Asma köprünün Döngele ve Hartlap’ı birbirine bağlayacağını kaydeden Kısakürek, önemli açıklamalarda bulundu. Kısakürek, Türkiye’nin en zengin su yataklarının Kahramanmaraş’ta bulunduğunu ve Orkis Palace termaline çevre vilayetlerden ve Türkiye’nin her yerinden birçok misafir ağırlamakta olduğunu belirtti. Kısakürek, çok zor şartlarda yola devam edildiğini ve bütün zorluklara rağmen yolundan dönmeyeceğini kaydetti. Kısakürek, suyun çok faydalı olduğunu ve 40 yaşından büyük olan Kahramanmaraşlıların bu suyu çok iyi tanıdığını söyledi.

BÖLGEYE BÜYÜK ZENGİNLİK KATACAK”

Döngele’ye ve Kahramanmaraş’ın turizmine kazandırdıkları Döngele Termal Apart Oteli hakkında bilgiler veren Ali Rıza Kısakürek, “Döngele Termal Apart Oteli, buraya önemli bir zenginlik katacak çünkü bu bölgede yemek yiyecek, gelip günü birlik aktivite yapılacak, bilhassa orta tabaka için kalacak yerimiz yoktu. Bu eksikliği Döngel Termal Apart Otel ile tamamlamış olduk. Kahramanmaraş’ımıza, Döngele’mize gerçekten hayırlı ve uğurlu olsun. Burasıyla beraber bölgeye ilerleyen günlerde daha çok tesisler yapılacak. Ona öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz sizlerle beraber. İnşallah hayalim olan asma köprü projesiyle Döngele ile birbirine bağlayacağız. Dünyanın en büyük asma köprüsünü buraya yapacağız ve kavak ağacından yapılacak. 520 metre uzunluğunda, 3 metre 20 santimetre genişliğinde ve içinden araç geçebilecek dünyanın en büyük asma köprüsünü Döngele’ye kazandıracağız. Asma köprünün Döngele ve Hartlap’ı birbirine bağlayacak. Yatırımlarımızın öncelikle bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TERMAL SUYUN ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR”

Döngele’de çıkan termal suyun sağlık açısından çok faydalı olduğunu anlatan Kısakürek, “Buradaki termal suyumuzun özellikleri çok fazla, saymakla bitmiyor. Örneğin romatizma, sivilce, bel ve boyun ağrısı gibi çeşitli hastalıklara tedavi olmak amacıyla belirtilen şekillerde suya girildiği zaman sağlığına kavuşanların sayısı çok fazla. Döngel Termal Apart Otelimiz 5 kattan oluşmakta, toplamda 30 yatak kapasitesine sahip olacak, Orkis Termal Otel ise 132 oda, yani 300’den fazla vatandaşımızı kabul edebiliyoruz. İyi yoldayız ama Kahramanmaraş’ın her tarafından destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ORKİS PALACE THERMAL OTEL’DE İYİ YOLDA”

Açıldığı günden bu yana dikkatleri üzerine çeken Orkis Palace Thermal Otel hakkında da bilgiler veren Kısakürek, “Orkis Palace Thermal Otel’de iyi yolda, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ama şartlarımız çok zorlu, zorlanıyoruz. Bu zorluğu açmak için Kahramanmaraş’tan destek bekliyoruz gerçekten. Destek nedir, reklamdır. Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, iş sanayicilerimizden ve bütün Kahramanmaraşlılardan destek bekliyoruz. Tatlı dil, güler yüz istiyoruz. Orkis Palace Thermal, farklı ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanmış 93’i standart, 4'ü corner suit, 2'sı senior suit, 2 Grand Suie ve 1 bedensel engelli odası ile iş, sağlık ve eğlence amaçlı seyahat eden misafirlere hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

DÖNGELE TURİZMİN OLMAZSA OLMAZI”

Döngele’nin turizm için olmazsa olmaz bölgelerden biri olduğunu kaydeden Kısakürek, “Burası turizm için olmazsa olmaz. Başlangıçta kendimi övmek için demiyorum, sadece biz vardık, devamında bütün Kahramanmaraşlılar karınca kadarınca bilhassa sanayicilerimiz biraz daha turizme göz kırpmalı, bakmalı. Şuan da İstanbul’dan, İzmir’den turizm şirketleri bizimle anlaşmak, şehrimizin güzelliklerini gördüğü için beraber çalışalım tekliflerinde bulunuyorlar. Bizler bunları değerlendiriyoruz, hatta yakında İnşallah önemli bir yatırımımızın da temeli atacağız. Orkis’in açılımı Kahramanmaraş’ın salebidir, Latince ismidir, o da şehrimizin ayrı bir reklamıdır” dedi.

ZENGİN MİNERALLERİ İLE EŞSİZ BİR SAĞLIK KAYNAĞI”

Döngel’de çıkan suyun faydalarını anlatan Kısakürek, “Doğal tedavi yöntemleri denilince, yıllardır ilk akla gelen modern tıbbın da onayladığı termal tedavidir. Zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı olan termal su hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan açık ve kapalı havuzlarımızda hizmet vermektedir. Doğadan gelen şifalı suyu, sizlerin sağlık ve güzelliği için steril ve keyifli ortamlarda sunuyoruz.Doğal tedavi yöntemleri denilince, yıllardır ilk akla gelen modern tıbbın da onayladığı termal tedavidir. Zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı olan termal su hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan açık ve kapalı havuzlarımızda hizmet vermektedir. Doğadan gelen şifalı suyu, sizlerin sağlık ve güzelliği için steril ve keyifli ortamlarda sunuyoruz. Romatizmal hastalıklar, kemik erimesi, siyatik, bel-boyun fıtığı, kireçlenme, dolaşım sistemi hastalıkları, nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar, kemik erimesinde kalsiyum tamamlayıcı tedavisi, ameliyat sonrası tutukluk ve sertliklerin giderilmesi, kadın hastalıkları, stres ve strese bağlı tüm hastalıkların rehabilitasyonu, uykusuzluk ve yorgunluklar, saç, tırnak ve derideki hücrelerin canlanması ve mide ve yemek borusu rahatsızlıklarına faydası vardır” ifadelerini kullandı.

TURİZM CENNETİ OLACAK”

Kentin turizm potansiyelini de değerlendiren Kısakürek; “Kahramanmaraş’ımızın her yönüyle doğal güzelliklere sahip olduğunu ve hep beraber çalışırsak; Başkonuş, Yavşan ve Andırın gibi Kahramanmaraş’ımızın sınırlarında bulunan bütün her yerin turizm cenneti olacak. Durmak yok, yola devam!’’ sloganıyla projemiz turizm açısından, bilhassa Kahramanmaraş’ımız için başta Döngele Köyü olmak üzere Kahramanmaraş sınırları içinde yaşayan herkese hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz