Kahramanmaraş’ta büyük bir heyecan uyandıran ve kenti çağ atlatacak dev projeler Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir bir hayata geçiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un seçim vaatleri arasında bulunan Kayak Merkezi, Teleferik projesi yapımı için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkılmıştı. Göreve geldiği günden itibaren yaptığı projelerle Kahramanmaraş’ı Turizm cenneti yapma yolunda ilerleyen Başkan Erkoç, şimdi ise en büyük projelerinden birisi olan “Yapay Plaj” projesinin ilk adımını atarak kent halkının deniz özlemini giderecek. Onikişubat ilçesi Kılavuzlu Ceyhan Nehri kıyısına yaklaşık 76 bin metrekare alana yapılacak olan “Yapay Plaj” için ihaleye çıkılırken, ihale ise 7 Nisan 2017 tarihinde Büyükşehir Belediyesi İhale salonunda yapılacak. Proje sözleşme imzalandıktan sonra 240 takvim gününde tamamlanacak.

ERKOÇ, "KAHRAMAN ŞEHRİMİZ TURİZMİN GÖZBEBEĞİ OLACAK”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “yapacağımız yapay sahille vatandaşlarımız deniz özlemini gidermiş olacak” dedi. Erkoç, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Kahramanmaraş’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi kendimize hedef koyduk. Bu hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği üzere kent trafiğini rahatlatmak için ilk olarak sümbüllü yolunu yaptık. Bunun yanında Gayberli mahallesinde istimlak edilen alanlara gençlerimiz için spor kompleksleri, parklar yaptık. Yine Menzelet mesire alanı, Hobi bahçesi, Aliya İzzet Begoviç Parkı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz günlerde ise kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Kayak Merkezi, Teleferik Projesi’nin ihalesini gerçekleştirdik, şimdi ise Ceyhan Nehri kıyısına yaklaşık 76 bin metrekare alana yapılacak olan “Yapay Plaj” için ihaleye çıkılacak. Nisan ayı içerisinde ihalemizi gerçekleştirip bir an önce tesisin inşası için çalışmalara başlayacağız. Tesisimizin Kahramanmaraş’ın geleceği için önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Sadece Kahramanmaraşlılar değil çevre illerden gelen vatandaşlar da buradan yararlanacak. Kahramanmaraş su rezervleri ve güneş açısından son derece zengin  şehirlerden birisi. Suyu ve güneşi böylesine lütufkâr olan bir memlekette deniz keyfini yapay plaj ile halkımızın hizmetine sunacağız. Bay ve bayan plajları ile hizmet verecek olan tesisimiz, aquaparklar, kafeteryalar ve çeşitli spor aktiviteleriyle halkımıza tatil keyfini uzağa gitmeden yaşatacak.  Amacımız şehrimizi ve ülkemizi bu tür hizmetlerle tüm dünyaya tanıtmak. Bunun için yoğun bir şekilde çalışmalara ve tanıtımlara devam edeceğiz. “Yapay Plaj” projesinin tamamlanmasıyla birlikte Kahraman şehrimiz turizmin gözbebeği olacak.”

PROJENİN TANIMI: 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Etüt ve Projeler  Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından, Kahramanmaraş İli,12 Şubat ilçesinde gerçekleştirilecek olan Yapay Plaj-Park Projesi yaklaşık 75 bin 595 m² arsa alanına sahiptir. Ceyhan nehri kıyısında yer alan Yapay Plaj-Park Alanı Kent Merkezine Kayseri – Ankara yönünde 12 kilometre uzaklıkta olup kentin gereksinimi olan yeşilin ve su öğesinin bir arada bulunduğu, insan ölçeğine görsel ve fiziksel olarak duyarlı, açık ve kapalı mekânlardan oluşan şehrin sosyo kültürel yapısına uygun çok aktiviteli bir merkez oluşturulması amaçlanmıştır. Kahramanmaraş’ın  gelecek vizyonu için, mekânsal, kültürel, sanatsal, sportif, ekolojik değerlerin nitelikli bir şekilde geliştirilmesi, işlevsel, sürdürülebilir, yenilikçi, ekonomik çözümleri içeren; özgün kimlikli mekanlar oluşturularak alanın kentle bütünleştirilmesi bağlamında kent yaşamına kazandırılması amaçlarına yöneliktir. Yapay Plaj Alanıyla özellikle yaz aylarında denize gidemeyen kent halkının deniz keyfini yaşamalarına olanak sağlanacak, bay ve bayan plajlarıyla halkımıza hizmet verecektir. Yapay Gölette kano/kürek keyfi, kayıklarla gezme ve balık tutma vb. gibi çeşitli aktiviteler sağlanacaktır. Plaj haricinde parkta birçok çocuk oyun grubu, açık amfi, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, restoran ve cafeler, kayıkhane, teras ve piknik alanları, spor salonu, voleybol, basketbol, mini golf vb. açık spor alanları, kaykay, paten pisti,  kitap okuma ve çalışma salonları, yönetim, revir ve mescit binaları yer alacaktır. 

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz