Kahramanmaraş’ta balık pazarı olarak bilinen Şazibey Halk Pazarı Pazarı’nda tezgah açan balıkçı esnafı, havaların soğumasıyla birlikte satışların arttığını ifade etti.

Şazibey Halk Pazarı’nda tezgah açan balıkçılardan Ahmet Çelik denizlerde yağmurların başlaması ile balıkların daha yağlı ve lezzetli olduğunu, bu sebeple de satışlarının arttığını söyledi.

Balık fiyatlarının vatandaşın cebine hitap ettiğini belirten Çelik, “Şu anda balık sıkıntımız yok. Fiyatlarımız gayet ucuz. Vatandaşlarımız da ilgi duyuyor. Her kesime hitap edecek balıklar var. Özellikle dışarıdan gelen insanlar buraya balık yemeye geliyorlar” derken balık fiyatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Şazibey Halk Pazarında balık fiyatları bu hafta; Hamsi 7.5 TL, Çinekop 20 TL, Hamsi 8 TL , Sardalye 7 TL, İstavrit 10 TL , Uskumru ve Levrek : 15 TL, Çupra 20-25 TL arasında satılıyor.

Tezgahta ürün bolluğunun da yaşandığını söyleyen Çelik, vatandaşları bayat balık konusunda uyardı. Taze balık ile bayat balığı ayırmak için aradaki farkı anlatan Çelik” Bayat balık almaktan kaçının. Balığın taze olup olmadığını anlamak için gözlerine ve solungaçlarına dikkat edin. Taze balığın gözleri diri ve dışa çıkık olmalı solungaçları da kırmızı olmalı” dedi.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz