Hava sıcaklıklarının hızla artış gösterdiği şu günlerde Uzmanlar, hamile bayanlara sıcak havalara karşı tavsiyelerde bulundu. Sıcak havalarda mümkün olduğu kadar sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini belirten Uzmanlar, mutlaka ama mutlaka sıvı kaybının olmamasını istedi. “Annelerimiz su kaybettiği zaman tansiyon düşüklüğü, halsizlik olacak” diyen Uzmanlar, “Diyelim ki anne günün sıcak bir vaktinde dışarı çıktı, terledi. Az öncede dediğim gibi bu dönemde tansiyon düşmesi, halsizlik, baygınlık olabilir. Bu durumlardan dolaylı olarak bebekte etkilenecektir. Gebe annelerimizin mümkün olduğu kadar bol su tüketmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BOL BOL SU İÇSİNLER”
Hazır meyve suları yerine annelerin kendi hazırladıkları doğal meyve suları içme önerisinde bulunan Uzmanlar, “Kahramanmaraş oldukça sıcak bir bölge. Tabii sıcaklıkla birlikte insanlarda terleme ve su kaybı durumları oluşacak. Dolayısıyla hamile annelerimizin sıcak havalarda bol su içmelerini öneriyoruz. Özellikle bu dönemde hamile annelerimiz içebilirlerse maden suyu, tuzsuz ayranlar içsinler. Meyve sularından ziyade kendileri hazırladıkları doğal meyve suları içebilirler. Yani hamile annelerimizin bu dönemlerde susuz kalmamaları çok ama çok önemli. Artı güneşin en etkili saatlerde annelerimizin mümkün olmadıkça güneşe çıkmamalarını öneriyorum. Yani hamile annelerimizin su kaybını en aza indirecek şekilde dolaşmalarını öneriyoruz. Annelerimiz su kaybettiği zaman tansiyon düşüklüğü, halsizlik olacak. Eğer annenin başka bir hastalığı yok ise bol su içmeyle bunu tolare edebilir ama kullandığı ilaçları varsa mutlaka ama mutlaka bol suyla almalarını öneriyoruz. Diyelim ki anne günün sıcak bir vaktinde dışarı çıktı, terledi. Az öncede dediğim gibi bu dönemde tansiyon düşmesi, halsizlik, baygınlık olabilir. Bu durumlardan dolaylı olarak bebekte etkilenecektir. Gebe annelerimizin mümkün olduğu kadar bol su tüketmelerini istiyoruz.

“ANNELERİMİZE SÜT YERİNE YOĞURT YEMEYİ ÖNERİYORUZ”
Biz annelerimize tek taraflı beslenmeyin diyoruz. Gebe bir anne için yaz mevsiminde yoğurt en iyi gıdalardan bir tanesidir. Annelerimize süt yerine yoğurt yemeyi öneriyoruz. Çünkü sütün bozulma ihtimali daha çok ama yoğurtta öyle bir sıkıntı yok. Yine annelerimize ayran tüketimini öneriyoruz. Mümkün olduğu kadar meyve ve sebze tüketimini öneriyoruz. Şimdi gün çok uzun. Annenin su ihtiyacı var. Anne ara öğünleri mutlaka alsın. Bu süre zarfında da en önemlisi ise dengeli beslenmektir” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz