Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Ömer Çınar öncülüğünde Kahramanmaraş’ta önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilere yönelik başlattığı toplu sözleşme sürecini başarıyla tamamladı. Çınar, yaklaşık üç ay süren görüşmeler sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le sözleşmeye imzayı attı. Yapılan anlaşmaya göre işçilerin aldığı yevmiyeye oranla aylık maaşlarına 500 ila 800 TL arasında zam yapılacak.

“YAPILAN TOPLU SÖZLEŞMEMİZ 200 KİŞİYİ KAPSIYOR”

Konuyla ilgili bilgiler veren Başkan Çınar, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan eski kadrolu işçilerimizin toplu sözleşmeleri için 01.01.2020 tarihinde başlayan görüşmelerimiz 16.03.2020 tarihi itibari ile tamamlandı. Yapılan toplu sözleşmemiz 200 kişiyi kapsıyor” dedi.

Eski kadrolu işçileri kapsayan toplu sözleşmenin imza altına alındığını dile getiren Çınar, “Çalışan arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlar getirir inşallah. Bu yapılan toplu sözleşmemiz 2 yıllık olup 1. Yıl yüzde 10, 2. Yıl enflasyon oranında zam yapılacak. Bu yıl için yüzde 10’da 1. Yıl çalışan arkadaşlarımıza yapılacak zam miktarı aldıkları maaşa oranla 500-800 TL arasında olacak. Bu fark yevmiye farkından dolayı ortaya çıkan bir far. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. 30 Haziran itibari ile de 696 ile kadro alan arkadaşlarımızın toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. İnşallah burada da iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere komisyonda emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz