31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarının en aktif isimlerinden biri olan, hem ilçesinin merkezinde hem de kırsal mahallelerde gidilmedik yer bırakmayan Onikişubat Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, esnaf ziyaretlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Sabah saatlerinde Şeyh Edebali Bulvarı ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Mahçiçek, Cuma namazının ardından ise 2’nci Alışveriş Festivali’nin açılışına katıldı. Başkan Mahçiçek’e parti teşkilatından çok sayıda kişi eşlik etti.

“FESTİVAL EKONOMİMİZE KATKI SUNACAKTIR”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ımızın tekstil alanındaki gelişimini büyük ölçekte etkileyecek olan güzel bir açılış gerçekleştirdik. Terziler ve Konfeksiyoncular Odasının düzenlediği bu alışveriş festivali Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına, ekonomisine büyük katkıda bulunacak. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ediyorum. Kahramanmaraş’ta her gün böyle güzellikler oluyor. Bu festivali düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, buradaki esnaflarımıza da hayırlı işler diliyorum” dedi.

“YAPILAN HİZMETLER ÇOK ÖNEMLİ”

Seçim çalışmaları kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, “Bu sabah seçim çalışmalarımız kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret ettik. Yapmış oldukları hizmetler ile ilgili bilgiler aldık. Türkiye, Uluslararası alanda sosyal nitelikli çalışmalar bakımından çok güzel bir konumda. Yapılan hizmetler çok önemli ve batının çok daha önündeyiz. İnsan hakları ya da kadın hakları savunuculuğu yaptıklarına bakmayın. Kadına şiddet olaylarının yüzde 42’si dünyanın en uygar memleketlerinden biri olan İsveç’te yaşanıyor. İşte bu kadına verdikleri değer, insan hakları savunuculukları falan hep aldatmacadan ibaret. Bizim insanlarımız ve kadınlarım her yerde, her alanda değerlidir çok şükür” ifadelerini kullandı.

“HAİNLERDEN HESAP SORULMALIDIR”

Sözlerinin devamında Yeni Zelanda’da 49 Müslümanın vahşice katledilmesine tepki gösteren Başkan Mahçiçek, “Yeni Zelanda’da iki camiye eş zamanlı olarak hain bir saldırı gerçekleştirildi. Orada namaz kılan 40’tan fazla Müslüman kardeşimizi katlettiler. Bu saldırıyı gerçekleştiren hainleri nefret ve şiddetle kınıyoruz. Müslüman camiasının tümüne yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyorum bunu. Bunu yapan hangi ülkenin insanları ise bunlardan tek tek hesap sorulmalıdır. Sorulacaktır da İnşallah. Türkiye güçlenecek, büyüyecek, o Müslümanların önünde bir önder olarak yürümeye devam edecektir. Bu kabil hainlerin de hesabı sorulacaktır” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz