Sabah saat 08.30 itibariyle Hacı adaylarının büyük bir heyecanla salonu doldurdukları görüldü. Seminer, İl Müftülüğü Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Osman Aydın'ın program takdimi ve İmam-Hatip Metin Tüten'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminerde İl Müftüsü Celal Sürgeç, Hacı adaylarına önemli bilgiler verdi.  "Haccın sıradan bir yolculuk olmadığını, iç içe geçmiş beş yolculuk olarak gerçekleştiğini,  bu yolculuğun: “İnsanın gönül dünyasına, İslam kardeşliğine, İslam'ın kutlu tarihine, Kulun Rabbine, Medine’de sevgili Peygamberine “gerçekleştiğini, Müslümanların Hac vesilesiyle 'Mekke'de Allah Teala ile kulluk sözleşmesini, Medine'de ise Hz. Muhammed(sav) ile ümmet sözleşmesi', yenilemeye gittiğini, Haccın Yunus'un dizelerinde olduğu gibi; Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasip eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular seni, diyerek özlemlerin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"MEDİNE'DEN EFENDİMİZİN SEVGİSİNİ, MUHABBETİNİ, AHLAKINI KAZANARAK AYRILALIM"

Peygamber Efendimiz 'in (SAV) mebrur bir haccın kişiyi doğduğu günkü gibi tertemiz yapacağı yönündeki hadisi şerifini hatırlatan Müftü Sürgeç, şöyle devam etti: "Resul-i Ekrem(SAV) bizim sevgi, ülfet ve muhabbet kaynağımızdır. Bizler tahiyyatta Efendimize 'Esselamü aleyke ya eyyühe'n-nebi' diye selam veririz. Medine'de ise huzura çıkıp Efendimize(sav) selamlarımızı arz ettiğimizi, Medine'den Efendimizin sevgisini, muhabbetini ve ahlakını kazanarak ayrılalım ve Allah'ı sevmenin yolunun Peygamber'e tabi olmaktan geçtiğini, ona tabi olmanın ise hayatımızın tüm aşamalarında onu rehber edinmekle ancak mümkün olacağını bilelim."

Müftü Sürgeç, Hacı adaylarına 'bu seminerin hayırlara vesile olmasını' dileyerek Hacdan ne ile gelmeleri gerektiğine dair bilgilerle konuşmasını şöyle tamamladı:

Hacdan dönerken, "Hz. Muhammedin(sav) ahlâkını, Hz. Ebubekir'in sadakatini,  Hz. Ömer'in adaletini, Hz. Osman'ın hayâsını, Hz. Ali'nin ilmini" getirelim inşallah...

Seminerde İl Müftü yardımcısı Süleyman Yavuz'da Hacı adaylarına "Haccın Hikmetleri ve Hacdaki Semboller" hakkında bir sunum yaptı.

Seminere katılan Hacı Adaylarının oldukça duygulu ve heyecanlı oldukları gözlendi.

5 Mayıs Cumartesi başlayan Seminer, Pazar ve Pazartesi (6, 7 Mayıs 2018) olmak üzere üç gün boyunca devam edecek. Pazartesi günün yapılacak oturumda Hacı adaylarına "Temel Sağlık" konularında bilgi verilmesinin yanında Sağlık görevlilerince menenjit aşıları da yapılacaktır. Merkez, Onikişubat ve Dulkadiroğlu'ndan kayıtlı Diyanet/Acenta bütün Hacı adaylarının sonuna kadar düzenlenen seminere katılımını bekleriz. Diğer ilçelerden kayıtlı olan Hacı Adayları için ise seminerler ilgili Müftülüklerce mahallinde düzenlenecektir.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz