Her yıl binlerce kazanın yaşandığı Kahramanmaraş’ta, birçok can yollara kurban gitti. Kimi zaman dikkatsizlik, kimi zaman yolun kaygan oluşu, kimi zaman ise yolların bozuk oluşu sebebiyle yüzlerce hayat saniyeler içerisinde yok oldu. 2010 bu yana çok sayıda insana mezar olan Kahramanmaraş-Kayseri Çevre Yolu’nda, geçen süreçte yüzlerce ölümlü, binlerce yaralamalı ve on binlerce maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bugüne kadar çeşitli nedenlerden ötürü çok sayıda kazanın yaşandığı Kayseri Çevre Yolu’nu kullanan vatandaşlar bu kez farklı bir sorundan şikâyet ediyordu.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA GÜNDEME GETİRMİŞTİK!

Zirve Tekstil kavşağı olarak bilinen ve iki yan yol iki de ana yol bulunan mevkii de refüjün kontrolsüz geçişli olmasından dolayı birçok kaza meydana gelmiş ve hem maddi hem de manevi olarak hasarlar oluşmuştu. Refüjün ana yol üzerinde kesik vaziyette olması sürücülerin özellikle geçişlerde kafalarını karıştırırken, vatandaşların kazaya olağanca davetiye çıkaran bu refüjün düzenlenmesini istemesini geçtiğimiz aylarda Manşet Gazetesi olarak gündeme getirmiştik. Haberimiz sonrası yetkililer hızlı bir şekilde soruna el atarak, tehlikeli geçiş yolunu hem trafik ışıklarıyla ışıklandırdı hem de yan yolları kavşaklarla birbirinden ayırdı. Her gün bu yolu kullanan vatandaşlar yapılan düzenlemelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

GEÇİŞLERİN DÜZENLENMESİ ÇOK İYİ OLDU”

Refüjün düzenlenmesini gazetemize değerlendiren sürücü Mehmet Nedirli, refüjün eski durumunun kontrolsüz geçişli olmasından dolayı kazaları arttırdığını fakat yapılan düzenlemeyle birçok kazanın önleneceğini belirterek, “Bu refüj uzunca bir süredir çok tehlikeli bir vaziyetteydi ve burada gerçekten çok fazla kaza oluyordu. Çok sayıda vatandaş burada ya canından oldu ya da malından oldu. Ara sıra da olsa bende bu refüjü kullanmak durumunda kalıyordum ve inanın ki buradan geçerken çok tedirgin oluyordum. Ne bir işaret nede bir tabela vardı. Ama yapılan düzenleme çok daha iyi olmuş, her iki yoldan geçen insanların kafası karışmıyor. Ayrıca trafik lambası konulması da karmaşıklığın önüne geçmiş. Bu yolu daha güvenli kullanacağız artık, geçişlerin düzelmesi çok iyi oldu” dedi.

YOLDA KAFA KARDIŞIKLIĞI ÇOK FAZLAYDI”

Bir başka sürücü Adem Gökdemir ise, ‘Ben Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite Tıp Fakültesi’nde çalışıyorum, her gün Doğukent’ten geliyorum o yüzden mecburen bu yolu kullanıyorum. Burada çok fazla kazanın olduğunu duydum, bir kazaya şahit olmadım ama tehlikeli olduğu efsane gibi konuşuluyor. Ben de böyle konuştukları için buradan geçerken dikkat ediyorum, yolda kafa karışıklığına sebep olacak her şey var. Sağdaki araç Orman Bölge Müdürlüğü tarafına geçmek istese hem karşıdan hem de yan yollardan gelenlerle kafa kafaya kalıyor. Zaten en çok otobüsler bu yoldan karşıya geçiyor. Üst taraftan gelen insanlarda mecburen burayı kullanarak Kayseri Yolu’na geçiyorlardı burada da çok fazla sorun oluyordu. Yeni düzenlemeyle trafik ışıkları konulmuş, kurallara uyulduğu sürece kazalar olmayacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA ÇOK FAZLA KAZA OLUYORDU”

Her gün Kayseri Çevre Yolu’nu kullanarak işe gittiğini belirten sürücü Ahmet Çoban ise, “Ben Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı toplu konutlarda oturuyorum ve Orman Bölge Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Evden çıktıktan sonra Kayseri Yolu’nu bu mevkisine kadar geliyorum ve daha yakın olduğu için solda karşıda bulunan yola geçiyorum ama buradah geçerken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Karşıdan ve yan yoldan da araçlar geçebiliyor, burada çok fazla kaza gördüm, özellikle de kış aylarda duramayan araçlar mecburen kaza yapıyor. Tabi burada dikkatsizlik çok önemli ama yolların düzensiz olması da kazalara davetiye çıkarıyordu. Bir haftadan bu yana yolu yeni şekliyle kullanıyoruz, düzenleme çok iyi oldu. Trafik ışıkları konulmuş bu araçları durduruyor ama güvenli geçiş yapmaya olanak sağlıyor. Her şeyden önce can gelir, insanlarımız araç sürerken daha dikkatli olmalı. Yapılan düzenleme sebebiyle bunu yapmak görevleri ama yetkililere teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz