Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Zübeyde Bulvarı üzerinde bulunan lokanta, edinilen bilgiye göre işletmecilerinin kira parasını ödeyememesi sonrası dükkan sahibiyle mahkemelik olmasıyla kapandı. Harabeye dönen eski lokanta adeta kaderine terk edildi. Kentin tam merkezinde bulunan lokanta, kapanmasının ardından ise geceleri tinercilerin mekanı olurken, içine atılan çöplerle adeta çöplüğe döndü. Eski lokantanın içine atılan çöpler ve geceleri tinerciler tarafından kullanılan lavabodan çıkan kötü koku ise önünden geçenlerin tepkisini çekiyordu. Hem dükkan sahibine hem de belediye yetkililerine şikayetlerini bildiren esnaflar, hiçbir sonuç kaydedemediklerini gazetemize anlatmıştı.

YETKİLİLER DUYARSIZ KALMADI!

Dükkan sahibi ve yetkililerin sorumsuz davranışı esnaflarla, vatandaşların tepkisini çekerken, soruna bir an önce çözüm bulunması talebini geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik. Güvenlik açısından da akşamları önünden geçerken tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar, eski lokantanın temizlendikten sonra içine girilmeyecek şekilde kapatılmasını ve sorumsuz davranan dükkan sahibine ceza verilmesi gerektiğini istiyorlardı. Boş dükkanın üstündeki apartmanda oturan vatandaşlar, dükkanın çöp yeri olarak kullanması sebebiyle hastalık yayan bir ortam oluştuğunu ifade ederek yetkililere seslenmişti. Haberimiz sonrası yaşanan soruna duyarsız kalmayan yetkililer, adeta çöplüğü andıran eski lokantada temizlik çalışması başlattı. Eski lokantanın temizlenmiş şekli önünden geçen vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Bölge esnafı ve vatandaşlar ise yapılan temizlik çalışması sonrası yetkililere teşekkür etti.

Yaptığımız haberde vatandaşlar ve esnaflar tepkilerini şu şekilde anlatmıştı;

HAYATTAN BİR BEKLENTİSİ OLMAYAN İNSANLARIN SIĞINAĞI OLDU”

Bölge esnaflarından Cahit Kalakenger, boş dükkanın beklentisi olmayan insanların sığınağı haline geldiğini belirterek, “Burası daha önceden lokantaydı, çok da tercih edilen bir lokantaydı ama bir anda kapandı. Kapanmasının ardından öncelikle pis kokular gelmeye başlamıştı ve sorumluluğu olmayan, hayattan bir beklentisi olmayan insanların sığınağı gibi bir durum var bu boş dükkanda. Madde bağımlıları yani tinerci veya yatacak bir yeri olmayanlar bile gelip orada yatar hale geldi. Burası bir mikrop yuvasına dönüştü. Bu boş dükkanın bir an evvel en azından dış cephe kısmının kapatılması en doğrusu olur. Bu konuda dükkan sahibi de duyarsız davranıyor gibi geliyor. Biz dükkan sahibine ulaşmaya çalışmıştık ama ulaşamadık. Biz belediye yetkililerimizin bir an önce yaptırım gücünü kullanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNÜNDEN GEÇERKEN BURNUMUZU TUTUYORUZ”

Dükkanın önünden geçen vatandaşlardan Oğuz Dertli ise dükkanın önünden geçerken burunlarını tutmak zorunda kaldıklarını belirterek, şehir merkezine yakışmayan bir görüntü olduğunu söyledi. Dertli, “Bu caddeyi neredeyse her gün birkaç kez kullanmak zorunda kalıyorum, buranın önünden geçerken de burnumu tutmadan geçemiyorum. Olabildiğince uzaktan yaklaşmadan geçiyorum ki bu pis kokuyu duymayayım. Burası gerçekten çok pis kokuyor, etrafa adeta mikrop yayıyor. Madde bağımlısı gençlerin gece geç saatlere kadar dükkanın içerisinde olduğunu görüyoruz ve bu durumdan çok rahatsızız” dedi.

VATANDAŞLARDAN TEDİRGİN OLUYOR”

Esnaflardan Ali Dere de boş dükkanda hastalık yayan bir ortam oluştuğunu ifade ederek, “Bu lokantanın boşaltılmasının ardından burası çöp yığını ve gençlerin uyuşturucu binası olmaya başladı. Hastalık yayan bir ortam oluştu. Bu nedenle çok rahatsızlık duyuyoruz. Özellikle akşamları aileler, kadınlar sürekli bu gençlerin sözlü sataşmasına maruz kalıyor. Apartmana girip çıkan vatandaşlardan tedirgin oluyor. Tinerciler, esrar kullananlar ve diğer madde bağımlıları sürekli bu binaya geliyor. Gece geç saatlerde bağırıp çağırarak bizleri rahatsız ediyorlar. Bu soruna karşı kalıcı bir çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz