TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, TBMM’de ki 23 Nisan resepsiyonunun ardından memleketi Kahramanmaraş’a geldi. Güvenç, Kervanhan’da AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Muhammet Şirikçi, Selçuk Koska, Rıfat Kantarcı, Emre Nasır ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 16 Nisan referandumunun ardından değerlendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş’ın her zamanki gibi üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Güvenç, sorumluluklarının farkında olduklarını söyledi. 16 Nisan’dan sonra kaldıkları yerden ibadet aşkıyla devam edeceklerini ifade eden Güvenç, Kahramanmaraş’a yeni yatırımların yapılacağının da müjdesini verdi. Göksun yolu için 200 milyon TL bütçe ayrıldığını ve bu yıl bitirileceğini belirten Güvenç, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için de Bakan Süleyman Soylu ile görüştüğünü, çalışmaların ise kısa bir zaman sonra başlayacağını kaydetti. Kent halkına referandum başarısı için teşekkür eden Güvenç, Türkiye’nin Kahramanmaraş’a ihtiyacının olduğunu vurguladı. Oy farkının az olmasından dolayı çıkan söylentiler hakkında da konuşan Güvenç, “Çok az bir oy farkının olmasını başka yönlere çekmenin bir anlamı yok. Birçok gelişmiş ülkelerde ki referandumlarda çıkan sonuç aynıdır. Görüşlere saygı duymak lazım. Ama elbette ki iktidar partisi olarak bizim bundan önemli dersler çıkarıp, analizlerini iyi yapıp, halkımıza neyi anlatamadık bunun çabası içerisinde olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ BASININA MİNNETTARIZ”
Kahramanmaraş basınına gösterdiği sağduyudan dolayı teşekkürlerini sunan Güvenç, kentte her alanda olduğu gibi medya alanında da bir kardeşliğin olduğunu söyledi. Güvenç, “Tüm Kahramanmaraş’a minnettar olduğumuz gibi kentimizin basınına da minnettarız. Birçok ilin medyası ile beraber çalışmış bir insan olarak Kahramanmaraş medyasının sağduyusuna, ferasetine, ileri görüşlülüğüne, gazetecilik anlayışına gerçekten büyük saygı gösteriyorum ve gurur duyuyorum. Nasıl bir mücadele verdiğimizi biliyoruz ama söz konusu memleket olunca gerisi teferruat diyen anlayışınıza gerçekten şapka çıkartıyoruz. Kentte her alanda olduğu gibi medya alanında da kardeşlik var, sağduyu var. Türkiye’nin bu tarihi seçiminde Kahramanmaraş bir kere daha üzerine düşeni yaptı. Bu tarihi sonuçta, bu tarihi zaferde şehrimizin Türkiye çapında büyük yeri var, Büyükşehirlerde Erzurum’dan sonra yüzde 74’lük oy oranı ile 2’nci sıradayız. Tüm ilçelerimizden iyi sonuçlar aldık. Buda ayrıca sevindiricidir. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bize yüklenen görevin bilincindeyiz. İnşallah bu güzel insanlara, bu güzel şehre layık oluruz. 16 Nisan’dan sonra kaldığımız yerden ibadet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BU ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK LAZIM”
Kente sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Güvenç, bununla ilgili çalışmalarının bulunduğunu belirtti. Güvenç, “Kahramanmaraş’ımız güzel bir şehirdir. Marka bir şehirdir, mübarek bir şehirdir. Bu şehre sahip çıkmak lazım. Buna yürekten inanıyorum. Önceliğimiz şehrimiz olmalı. Hep beraber şehrimizin üzerinde titremeliyiz. Gerek bu yıl gerek gelecek yıl inşallah şehrin sorunları ile ilgili yeni yatırımlara imza atacağız. Daha öncede ifade ettim. Karayolları Genel Müdürü’nün ifadesi; sadece bu yıl Göksun yolu için harcayacağımız para 200 milyon TL’dir. İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için 23 Nisan resepsiyonunda bir kere daha Süleyman Soylu ile görüştüm. O bana, “Salı günü bana bir mesaj çek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşeyim. Bir an önce onu başlatalım” dedi. Diğer hizmetlerle ilgili gerek belediyelerimizle, gerek teşkilatlarımızla sürekli görüş alış-veriş içerisindeyiz. İnşallah istediğimiz şeyleri gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin göz bebeği olan bu kenti korumamız lazım. Türkiye’nin Kahramanmaraş’a ihtiyacı var. Çünkü ekonomide, sanayide, ihracatta önemli bir yerimiz var. Bu şehri büyütmemiz lazım. Artık iş adamlarımız dünya çapında rekabet edebilecek durumdalar ki bu çok gurur vericidir. 100 binin üzerinde sanayide istihdam sağlayan bir şehiriz” dedi.

CHP’NİN SORUNU ZİKZAK YAPMASI”
CHP’nin referandumdan sonraki tutumunu eleştiren Güvenç, CHP’nin sorununun sürekli zikzak çizmesi olduğunu söyledi. Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Referandumla birlikte güven tazeledik ve 16 Nisan’ın zaferi, kahramanı millettir. Çok az bir oy farkının olmasını başka yönlere çekmenin bir anlamı yok. Birçok gelişmiş ülkelerde ki referandumlarda çıkan sonuç aynıdır. Görüşlere saygı duymak lazım. Ama elbette ki iktidar partisi olarak bizim bundan önemli dersler çıkarıp, analizlerini iyi yapıp, halkımıza neyi anlatamadık bunun çabası içerisinde olmamız lazım. Zaten muhalefette aynı yönde ilerliyor. Dün CHP sokaklara çağrısından vazgeçti. Mecliste muhalefet yapacağız dedi. Bu demokrasimiz adına çok önemli bir adımın olduğunu düşünüyorum. Ana muhalefet partisi eski huylarından vazgeçip, marjinal gruplarla sokağa inme yerine demokratik muhalefeti seçmiştir. Umarım bu çizgiden sapmazlar. CHP’nin sorunu zikzak yapmasıdır. Zaman zaman demokratik muhalefeti yaparken, zaman zamanda marjinal gruplarla hareket ediyor. CHP bundan kurtulduğu gün ülkemizde kazanır, demokrasimiz de kazanır, sivil siyasette kazanır, siyasetin saygınlığı da artar.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz