Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz’ü makamında ağırladı. Kahramanmaraş’ın enerji konusunda sorun ve taleplerinin istişare edildiği toplantıdan kent halkını, özellikle de Elbistan ve Afşin halkını sevindirecek önemli müjdeler çıktı. 
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Güvenç, EÜAŞ tarafından Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılanması amacıyla 2009 yılında faaliyete alınan ancak 2 yıl sonra yaşanan göçükler nedeniyle kapatılan Çöllolar Kömür Sahasının yeniden faaliyete alınabilmesi için girişimde bulunulduğu müjdesini verdi. 
Çöllolar Kömür Sahası ile ilgili sözleşmenin sonlandırılmış olduğunu ve böylelikle sahanın yüklenici Ciner Gurubu’ndan EÜAŞ’a devredildiği kaydedildi.

“EN AZ BİN KİŞİYE İŞ İMKANI DOĞACAK”
Güvenç, EÜAŞ’ın bölgede Saha İşletme Müdürlüğü kuracağını aktardı. Böylelikle en az bin kişinin iş imkanı bulacağını kaydeden Güvenç, “Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılanması amacıyla 2009 yılında faaliyete alınan ancak 2 yıl sonra yaşanan göçükler nedeniyle kapatılan Çöllolar Kömür Sahası’nı en aktif şekilde Türkiye’nin enerji ihtiyacına destekte bulunmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda EÜAŞ, ilk olarak bölgede Saha İşletme Müdürlüğü kuracak. Buranın 6 ay içerisinde faaliyete başlanması hedefleniyor. Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle çalıştırılacak maden sahasında, yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz. Bölgemizde böyle bir değerimiz var, bundan hem bölge halkımız hem de ülkemiz her anlamda faydalanacak. Ben başta Elbistan ve Afşin olma üzere Kahramanmaraşlı bütün hemşerilerimize hayırlı olsun demek istiyorum. Bu gelişmelerin yaşanmasında ve sahanın açılmasında büyük emeği olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e, dostum, çok değerli kardeşim EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz’e ve TKİ Genel Müdürümüz Hasan Hüseyin Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti milletvekilleri olarak Kahramanmaraş halkımıza ibadet aşkıyla hizmet etmeye devam ediyoruz, bu vesileyle bütün hemşerilerime de selamlarımı yolluyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz