Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Güvenç’i, Başkan Yunus Karaman ile Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda yapılan ziyarette birliğin ve beraberliğin önemine vurgu yapılırken, bu nazik ziyaretinden ötürü Başkan Karaman, Güvenç’e teşekkür etti. Güvenç ise Karaman’a başarılar diledi.

“HEDEFİMİZ BU KUTSAL TOPRAKLARDA BARIŞIN HÂKİM OLMASIDIR”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Celalettin Güvenç, “19 Eylül Gaziler Haftasını idrak ettik. Bu vesile ile Şehit Dul ve Yetimleri Derneğimizdeyiz. Duygu doluyuz. Canları pahasına bu ülkeyi koruyan, canları pahasına bayrağımızın sallanmasını sağlayan insanlarla beraberiz. Ben hafta dolayısıyla bir kere daha kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kahraman gazilerimize şifalar diliyorum. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu topraklarda çok büyük bedeller ödeyerek özgürce yaşıyoruz. Dolayısıyla bu özgürlüğün bu vatanın kıymetini bizler biliyoruz. Sonuna kadar da bu topraklarda özgür hürriyet içinde yaşamak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz bu kutsal topraklarda barışın, huzurun ve kardeşliğin hâkim olmasıdır. Acıların dinmesidir, anaların ağlamamasıdır. İnşallah bunu da tesis edeceğiz” dedi.

MÜCADELEMİZE HEP BİRLİKTE DEVAM EDECEĞİZ”
“Bu ülke için olan mücadelemize gazimizle, memurumuzla amirimizle hep birlikte devam edeceğiz” diyen Güvenç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Diyarbakır’daki anaların halini görüyorsunuz. Yıllardır anne diye konuşanlar anaların oradaki feryadına kulak tıkıyorlar. Ama vicdan sahipleri kulak tıkamıyor. Biz analarımızın yanındayız.”

“GÜVENÇ’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ise “19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gazilerimizle beraber bir araya gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Celalettin Güvenç’e tüm şehit aileleri ve gaziler adına çok teşekkür ediyorum. Bizler bu vatanın bölünmez bütünlüğü için çok şey kaybettik ama analar bizleri askere gönderirken vatan savunmasına gönderirken vatanımızı bize emanet ediyor. Bu emanete sahip çıkan devlet büyüklerimize de biz çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Güvenç’e, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’da eşlik etti.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz