TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, seçim çalışmaları kapsamında Onikişubat Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ile Hürriyet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Onikişubat Belediyesi Hürriyet Mahallesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken, Güvenç ve Mahçiçek oldukça samimi geçen sohbette vatandaşların sorun, talep ve önerilerini dinledi. Güvenç ve Mahçiçek’e, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanvekili Ali Köfte ile teşkilat mensupları eşlik etti. Vatandaşlara AK Parti iktidarlarının Türkiye’yi kalkındırma noktasında yaptığı çalışmaları anlatan Güvenç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı Kandil ve beka sorunu açıklamalarına tepki gösteren Güvenç, “Dost anlıyor, düşman anlıyor, çocuklar bile anlıyor Kılıçdaroğlu anlamamakta inat ediyor. Bunu anlamıyorsan Ana Muhalefetin Genel Başkanıyım diye o koltukta niye oturuyorsun. Başka bir ülkede olsa iki gün duramaz o koltukta. Çünkü hakkın yok o koltukta oturmaya” dedi. Ayrıca Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güvenç, Başkan Mahçiçek’in ömrünü vatandaşlara hizmet etmekle geçirdiğini söyledi.

“İŞİ BİTENE KADAR ONU ORADA TUTMAYA DEVAM EDECEKLER”

Sözlerinin başında Türkiye’nin jeopolitik konumunun önemine değinen Güvenç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunarak, “Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir ülke teslim aldığını, bu ülkenin dünyanın neresinde olduğunu, ne kadar önemli olduğunu ve niye bu kadar dikkatleri üzerine çektiğini hepimizin bilmesi, unutmaması ve bunları bilerek yaşaması gerekiyor. Büyüklerimiz, coğrafya kaderdir o kaderden kaçamazsınız derler. Türkiye 3 kıtanın ortasında, boğazlara hâkim olan, dünya enerji kaynaklarının neredeyse yüzde 70’inin bulunduğu, Müslüman ülkelere komşu bir ülkedir. Bütün bunlardan dolayı ülkemize diğer ülkelerin göz dikmesi, bizi hedef alması kadar tabii bir şey yoktur. Bu konuyu herkes biliyor anlıyor bir tek Kılıçdaroğlu anlamıyor. Dost anlıyor, düşman anlıyor, çocuklar bile anlıyor Kılıçdaroğlu anlamamakta inat ediyor. Bunu anlamıyorsan Ana Muhalefetin Genel Başkanıyım diye o koltukta niye oturuyorsun. Başka bir ülkede olsa iki gün duramaz o koltukta. Çünkü hakkın yok o koltukta oturmaya. Ülkenin durumunu bilmiyorsun, komşuların durumunu bilmiyorsun, enerjiden anlamıyorsun, paradan anlamıyorsun. Peki senin o koltukta işin ne? Normalde o koltukta oturtmazlar ama bu ülke garip bir ülke. Belirli güçler işi bitene kadar onu orada tutmaya devam edecekler” dedi.

“NE ZAMAN SIKIŞSAK GÜCÜMÜZ OLAN MİLLETİMİZE GELDİK”

16 yılda 15 defa Türkiye’nin sandığa gittiğini ve vatandaşların kapılarını çaldıklarını dile getiren Güvenç, “Biz çok şükür gücümüzü de biliyoruz, tehlikeyi de biliyoruz ve Allah’a hamdolsun ki halkımız da biliyor. Böyle bir atmosfer içeresinde 16 yılda 15’inçi defa size geliyoruz. Dile kolay kardeşlerim 15’inci defa seçim yapıyoruz. Bu ülke stratejik ve sıkıntılı bir ülke olmasa 16 yılda 15’inci seçime gidilir mi? Bu 15 seçimin 4 tanesi de Anayasa değişikliği yapılan referandum seçimleriydi. Recep Tayyip Erdoğan bu seçimleri, bu güçlerin baskısını püskürtmek için yaptı. Ne zaman sıkışsak gücümüz olan milletimize geldik.  Cumhurbaşkanımız bizlere talimat verdi git Maraşlıya anlat, bacılarımıza anlat, kardeşlerimize anlat dedi. Ellerini vicdanlarına koysunlar dikkat etsinler ve onları püskürtelim dedi” şeklinde konuştu.

“MARAŞLIYA ANTEPLİYE TEZGÂH KURUYORLAR”

HDP’nin Kahramanmaraş gibi illerde aday göstermeyerek AK Parti ve MHP’ye oy kaybettirmek için CHP’ye destek olduklarını anlatan Güvenç, “Yargıda adım attırmıyorlar. Bir tane savcı bu ülkede belki 50 kere parti kapattırmıştır biliyor musunuz? Milletin yüzde 50 oy verdiği iktidardaki partiyi sizin savcınız 2007 yılında bu partiyi kapatacağım diye dava açtı mı açmadı mı? Kapatmıyoruz ama “Ey millet bunlar irticanın odağıdır” diye yazarak bizi kapatmadılar biliyor musunuz? Mahkemeden karar çıkardılar, bu öğretmen okulun bahçesine giremez diye bunun sebebi de başında örtü var diye çocuklara kötü örnek olurmuş. Şimdi mahalli seçimlere gidiyoruz bunlar pusuya yatmış bekliyor dediğim zaman da rahatsız oluyorlar. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Çıkın açık açık, biz bu işlerden vazgeçtik bu millete saygı göstereceğiz deyin. Bir deklarasyon yapın teröre şiddete karşıyız, marjinal gruplarla aramıza mesafe koyuyoruz, ey Kandil bu milletin başına musallat olmaktan vazgeçin deyin. Net bir tavır koyun ben de ülkede Ana Muhalefet ve diğer partiler akıllanmış gözüküyor diyeyim. Bunlar halkı kandırmak için Maraşlıya Antepliye tezgâh kuruyorlar. Kahramanmaraş’ta HDP’ye aday göstermiyorlar, köylere gidip AK Parti ve MHP’ye oy kaybettirmek için CHP’ye oy istiyorlar. Aynı şeyi Ankara ve İstanbul’da da yapıyorlar. Senin ne yaptığın beni ilgilendirmez. Sen belediyeyi kimle yöneteceksin, meclis üyelerin kim olacak? O adamlar ne karşılığı seni destekliyor?” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU CHP’DİR”

Recep Tayyip Erdoğan’ın risk alarak Türkiye’nin sorunlarını çözüme ulaştırdığına dikkat çeken Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Milleti kandırmaya çalışıyorlar. Bunlar sorunu görmüyorlar, millete güven vermiyorlar. Siz akıllanmadıkça bu milletin inanına ve kimliğine saygı duymadıkça İmamoğlu’nu da getirseniz, Hacıoğlu’nda getirseniz bu millet sizin kabınızdan yemez. Ahlaksız yapmayın. Şu sözleri çok sık duyuyorum, bunları AK Parti yüze çıkardı, Tayyip Erdoğan görüşme yaptı gibi gibi bir sürü şey diyorlar. Biz var olan sorunu çözmek için görüştük. Gelin bırakın bu işleri, kan akıtmak çare değil. 1984 yılından bu yana her 5 bin çocuğumuzu dağa götürüyorlar. Bu milletin çocukları terörist oluyor, kan akıyor, ölmeye ve öldürmeye programlanıyor. Tayyip Erdoğan riski göze alarak bu ülkenin sorunları çözme için çağırdı konuştu ve adam olun dedi. İyi ki de dedi. İhanet ettiler Erdoğan ezeceğim sizi dedi ve eziyor da. Bizim görüşmemiz bunlar içindi bir sorunun çözümü içindi sizin ne için peki? Bu görüşmeniz, anlaşmanız ne için? Bu adamların mayasında sıkıntı var. Tayyip Erdoğan bunları söylediği zaman toplumu geriyor oluyor. Tayyip Erdoğan olanı anlatıyor anlamıyorlar ki. Bizim ülkemizin en büyük sorunu CHP’dir. Sandıktan, halktan ümitleri yok. Halkını inandırarak iktidara gelme ümitleri yok. Bundan dolayı her zaman bu gruplarla iş birliği içerisine giriyor. Askeri, polisi, yargıyı tahrik ederek sistemi zorluyor. Bunlar yıkım ekibi, yıkmaktan başka dertleri yok. Allah muhafaza 31 Mart’ta bir sıkıntı olsa inanıyor musunuz ki bunların hepsinin bir araya gelip, bu millet için ne yapabiliriz diye çözüm arayışı içerisine gireceğine. Bizim dışımızda bir alternatif göremiyorum kardeşlerim bu adamlardan bir şey olmaz”.

“BAŞKAN MAHÇİÇEK ÖMRÜNÜ HALKA HİZMETE ADADI”

“Biz Allah’a şükür halka hizmetle ömür geçiriyoruz” diyen Güvenç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yaptığı hizmetlerden dolayı övgü yağdırdı. Güvenç, “Bunun güzel bir örneği de Hanefi Mahçiçek’dir. Ömrü hizmet etmek ile geçmiş bir adamdır. Halkın içinde gücünün yettiği kadar halkına hizmet ederek yürüyor. Kolay değil 700 trilyon gibi bir parayı harcamak. Çok eleştiriliyor bu adam, eleştirirken hizmetlerine bir bakın da eleştirin. Kahramanmaraş’ta stadın yanındaki yüzme havuzunda başka yüzme havuzu yoktu ama sadece Onikişubat Belediyesi 7 tane yüzme havuzu yaptı. Şehrimdeki sadece bir ilçem 11 milyon metre kare parke taşı yapmış. Biz bu hizmetler ile sizin karşınıza çıkabiliyoruz. Eskiden bir köye 2 kilometre yol yapmak için canımız çıkardı. Şimdi bütün belediyelerimiz kolayca bu hizmetleri gerçekleştirebiliyor. Şu an da 2019 yılı her şeyi ile planlanmış durumda. Bu da Tayyip Erdoğan’ın siyasi dehasını gösterir. Cesareti, feraseti ve ileri görüşlülüğü ile her işin üstesinden gelen bir liderimiz var” açıklamalarında bulundu.

Güvenç ve Mahçiçek sonrasında ise vatandaşların sorularını yanıtladı. Hürriyet Kapalı Spor Salonu’nu gezen Güvenç ve Mahçiçek, vatandaşlarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz