Tarihi değerleri, kadim gelenekleriyle her yıl çok sayıda turisti ağırlayan kentte, keçi sütü, şeker ve salep bitkisinin kıvam verilmesiyle ortaya çıkan, ustasının fıçıda dövmesiyle lezzeti katlanarak artan Maraş dondurması, şehri ziyaret edenlerin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ın adeta sembolü haline gelen dondurma, aroması, parlak beyaz rengi ve benzersiz tadıyla ziyaretçileri cezbediyor. Dünyanın birçok yerinden Kahramanmaraş'a gelen gurbetçi vatandaşlar, ünü dünyaya yayılan dondurmayı mutlaka tadıyor. Kahramanmaraş Lokantacılar, Pastacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, “Gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kazandıkları 3-5 kuruşu gelip Kahramanmaraş’ta, memleketimde harcayayım diyorlar. Buraya döviz bırakıyorlar” dedi.

“DOLARI KENDİ ŞEHRİMDE BIRAKAYIM DİYE ÇABA GÖSTERİYOR”

Kanbur, konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi: “Yurt dışından bir hayli gelen vatandaşlarımız var, ki onlara da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o şartlarda Amerika olsan, Almanya olsan, Kanada olsun, İsviçre olsun, Fransa olsun yurt dışındaki kardeşlerimiz 2 yıldan bu yana ailelerini göremediler, ailelerini görmek için Kahramanmaraş’a gelenler oluyor. Tabii Türkiye’nin her tarafında kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz anne ve babalarını ziyaret etmek için geliyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz. Oradan kazandıkları 3 kuruşu 5 kuruşu gelip Kahramanmaraş’ta, memleketimde harcayayım diyor. Döviz bırakıyor. Bu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, Oralara bir şey götürmek isteseler kendi memleketinden götürmek istiyorlar. 1 kilo biber alsa dahi dövizi Kahramanmaraş’ta bırakayım kendi şehrimde bırakayım diye çaba gösteriyor. Parasını burada harcıyor. Çok çok teşekkür ediyoruz. Bizde bu yoğunlukta kendilerine elimizden gelen yakınlığı, kardeşliği ve misafirperverliği gösteriyoruz.

“ONLARIN MADDİ VE MANEVİ YANLARINDA OLDUĞUMUZU BİLSİNLER”

Öte yandan, Kanbur Türkiye’nin birçok yerinde hala devam eden yangınlarla konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Türkiye’nin bir çok yerde yangınlarımız var, bu yangınlar dolayısıyıla oradaki arkadaşlarımız, mağdur olan insanlar bir hayli bizi düşündürüyor. Onların maddi ve manevi yanlarında olduğumuzu bilsinler. Bu noktada biz İzmir’den su ve gerekli malzeme yolladık ama fidan dikilirken de yine MADO olarak onların yanında olacaklarımızı söylemek isterim. Ayrıca koronavirüs bugünlerde biraz daha artmaya başladı. O yüzden de bu tedbirlerimizi almak veya bunlara dikkat etmek, aşılarımızı olmak için halkımızı, kardeşlerimizi uyarmak bize düşmezse de biz onlar içinde bir vatandaş olarak onların aşı olmalarını istiyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz