31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerde adeta çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmama parolasıyla yoğun bir şekilde ziyaretlerini sürdüren Cumhur İttifakı AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Cumhur İttifakı AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, bu kez ise kentin termal turizm merkezi olan Ilıca Mahallesi’ne çıkarma yaptı. Ilıca Mahalle Toplantısı’na bölge halkı yoğun ilgi gösterirken, Hayrettin Güngör ve Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ile seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi.

“MUTLAKA BİZLER DE İLAVE HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi’nin Ilıca Mahallesi’ne önemli yatırımlar kazandırdığına dikkat çeken Cumhur İttifakı AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, “31 Mart’ta bir belediye başkanlığı seçimi yapılacak. Bu seçimin hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradaki muhtar adaylarımıza da başarılar diliyorum. Türkiye, son yıllara baktığımızda her alanda gerçekten çok önemli mesafeler kat etti. AK Parti iktidarlarıyla hamdolsun birçok hizmet aldık. Yönetim sistemimizde de bazı değişiklikler oldu. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti. 2014 yılında Kahramanmaraş’ın da içinde bulunduğu Büyükşehir sayımızı 16’dan 30’a çıkarttık. Daha önce bu beldelerimize, bu mahallelerimize, önemli hizmetler yapıldı. Biz hep şunu söylüyoruz, bu güne gelmemizde emeği olan tüm yerel yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza, hükümetlerimize, merkezi idaremizin temsilcilerine özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da kendi imkanları ölçüsünde buralara hizmetler yaptılar. Büyükşehir Belediye yönetimiyle şehrimiz, hamdolsun hem Büyükşehir tarafından hem de ilçe belediyelerimiz tarafından önemli yatırımlar aldı. Burada Büyükşehir Belediyemizin önemli yatırımları var, Onikişubat Belediyemiz de şu ana kadar buraya 9 milyon TL’ye yakın yatırım yapmış. Yeter mi yetmez. İnsanlık var olduğu müddetçe, biz yaşadığımız müddetçe ihtiyaçlarımız olacak, taleplerimiz olacak. Şehirlerimizin mevcut durumunun üstüne mutlaka bizler de ilave hizmetler yapacağız. Şehrimizle ilgili projelerimizi açıkladık. Dedik ki; bir defa bütün mahallelerimizde grup yollarından başlamak üzere yol sorunu kalmayacak, içme suyu sorunu kalmayacak, kanalizasyon sorunu kalmayacak” dedi.

“ILICA’NIN TURİZM ALT YAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ın birçok alanda önemli kazanımlara sahip olduğuna değinen Güngör, “Buraya baktığımızda, Rabbim kar da, sıcak su da, yayla da, barajlar da, ormanlar da vermiş. Hamdolsun çok ciddi potansiyelimiz var. Ilıcamız için öncelikle bu yolun standardını yükseltmek ve Ilıca’nın turizm alanında gerek yatak kapasitesi, gerek yeşil alanlarıyla, trafiğiyle, ulaşımıyla daha üst düzeye çıkarmaya söz veriyorum. Önümüzdeki süreçte biz hiçbir yerleşim yerimizin sorununu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak ayırmayacağız. Aynı zamanda yerleşim yerlerimizin bütün sorununu kendi sorunumuz olarak göreceğiz. Burası ilçe olarak Onikişubat’a bağlı, Hanefi Mahçiçek ağabeyim burada 9 milyon TL’ye yakın bir yatırım hissesi vermiş, Büyükşehir Belediyemiz de en az o kadar yatırım yapmış. İnşallah önümüzdeki süreçte buraların sorununu büyükşehir-küçük şehir olarak ayıramayacağız. Bakacağız buranın ne ihtiyacı var, tek tek not alıp belediye başkanlarımızla oturup kendi aramızda bir görev taksimi yapacağız. Bu taksim bizleri ilgilendirir, buradaki hizmetin büyükşehir ya da küçük şehir olduğu sizleri ilgilendirmez. Sadece belediye alanında değil, merkezi hükümetin görevi olan konuların da takipçisi olacağız. Milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, valimizle gerekli koordinasyonu sağlayarak okul, sağlık ocağı gibi ihtiyaçlar varsa, bunları da kendi sorunumuz olarak bileceğiz” ifadelerini kullandı.

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

“31 Mart’ta bir seçim yapacağız, bu seçimin birkaç anlamı var” diyen Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bir defa Büyükşehir Belediye yönetimi noktasında bu kardeşiniz uzun süre bu alanda çalışmış birisi olarak, Büyükşehir Belediyesinin başarısı ilçe belediyeleriyle uyumuna bağlıdır. Bizler AK Parti’nin adayları olmanın yanı sıra Cumhur İttifakı’nın da belediye başkan adayıyız. Burada Büyükşehir ile ilçe belediyesini Cumhur İttifakı’nın adaşlarıyla buluşturduğumuzda Büyükşehir ile ilçelerin en üst düzeyde uyumunu sağlamış olacağız. İkincisi 2018’de yaptığımız genel seçimle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtik. CHS ile de Büyükşehir Belediyemizin uyumunun bir kat daha fazla hizmet olduğunu bilmeniz lazım.”

“BİZLER MAKAMA TALİP DEĞİL, HİZMETE TALİP OLANLARIZ”

Türkiye bölgesinde güçlü bir aktör olduğunu dile getiren Güngör, Türkiye’nin istikrarı için yerel seçimlerin olduğuna vurgu yaparak, “Son yıllarda Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Türkiye büyüdükçe birileri de boş durmuyor. Bu seçim sonucundan karşı blok farklı bir şey çıkartmak istiyor. İşte 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na vereceğiniz o oylar aynı zamanda Türkiye’nin istikrarına vermiş olacağınız oylar olacaktır. Çünkü önümüzde dört buçuk yıla yakın seçim yok. Bu süre içerisinde bu istikrar devam ettiğinde hem belediyelerimizde hem de hükümetimizde daha fazla hizmet olduğunu bilmeniz lazım. Üç buçuk aynı aşkın bir sürede kent merkezimizde, ilçelerimizde mahallelerimizi dolaşıyorum. Hemşerilerimizin hamdolsun son derece sıcak karşılamasıyla karşılaşıyorum. Şehrimizde geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de en yüksek desteği vereceğinizden hiçbir şüphem yok. Bizler bir makama talip değil, hizmete talip olanlarız. İnşallah sizin iradeniz, sizin temsilcileriniz burada hakim olduğunda Cumhur İttifakı’nın adayları göreve geldiğinde belediyeler sizin belediyeniz olacak” dedi.

“SİZLER KİME DERS VERECEĞİNİZİ İYİ BİLİYORSUNUZ”

Türk halkının Türkiye’nin bekasına zarar vermek isteyenlere 31 Mart’ta ders vereceğine inandığını dile getiren Güngör, “İnşallah 31 Mart akşamında Türkiye’nin bekasına zarar vermek isteyenlere sizler ders vereceksiniz. Sizler kime ders vereceğini, kimi sevindireceğinizi, kimi üzeceğinizi çok iyi biliyorsunuz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimin sağ duyusuna son derece güveniyorum. Cumhur İttifakı seçim için yapılmış bir ittifak değildir. Bu milletimizin gönlünde oluşmuş Yenikapı ruhunun devam etmesiyle alakalıdır. Önümüzdeki süreçte gönül belediyeciliğine ağırlık vereceğiz. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak milletimizin içinde olacağız, sizlerin daha fazla gönlünü kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Hayrettin Güngör ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdiklerine dikkat çekerek, “Memleketimizin termal turizmine ve tanıtımına katkı sağlayan Ilıca Mahallemizdeyiz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör Beyefendi ile birlikte vatandaşlarımızla buluşuyor, birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Ilıca Mahallemize yaptığımız yatırımları ve sağlayacağı katkıları değerlendirmek üzere vatandaşlarımızla birlikte istişarelerde bulunduk. Yoğun ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Memleketimize hak ettiği değeri verecek, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Güngör, Mahçiçek ve Kara, seçim otobüsü üzerinden yaptıkları konuşmaların ardından esnafları tek tek gezerek, sorunlarını dinledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz