31 Mart seçimlerinde oy verme işlemi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ın da dört bir yanında gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ta 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek üzere erken saatlerden itibaren sandık başına gitmeye başlamıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Kahramanmaraş’ta saat 07.00’da başlayan oy verme işlemi 16.00’da tamamlandı. Kahramanmaraş’ta vatandaşlar sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinde oy kullandı. Sandıkların kapanmasının ardından seçimlerin ait oy pusulalarının sayım ve dökümüne geçildi. Seçim sonuçları partilerde de merakla izlenirken, en büyük yoğunluk her zaman olduğu gibi AK Parti’deydi. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda seçim sonuçlarını AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Cumhur İttifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ile birlikte izleyen vatandaşlar, büyük bir coşkuyla sonuçları bekledi. Gecenin geç saatlerine kadar partiden ayrılmayan vatandaşlar, resmi olmayan sonuçlara oyların yüzde 65.41’ini alarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hayrettin Güngör ve yine resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 66.01’ini alarak bir kez daha Onikişubat Belediye Başkanı seçilen Hanefi Mahçiçek’i tebrik etti. Başarılı bir seçim dönemi geçirerek seçimden galibiyetle ayrılan Debgici, Güngör ve Mahçiçek, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“HİZMETLERİN ÜZERİNE YENİSİNİ KOYARAK DEVAM EDECEĞİZ”

Kahramanmaraş halkının yıllardır AK Parti’nin yanında olduğunu belirten Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş’ın yeni dönemde aldığı hizmetlerin çok daha fazlasını alacağını kaydetti. Başkan Debgici, “Öncelikle hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Allah yokluklarını vermesin. AK Parti'yi yıllardır destekliyorlar. Bizlerde bu desteklerine layık olmaya çalışıyoruz. Ama yeni kapı ruhuyla birlikte cumhur ittifakına da daha büyük bir destek veriyorlar. Bunu da bu seçimde bir kez daha gördük. Allah'ın izniyle sandıklar tamamen açılmadı ama hamdolsun büyükşehir başta olmak üzere ilçelerimizin inşallah tamamında ipi göğüslemeyi hedefliyoruz. Netice tabi gece ilerleyen saatlerde belli olacak. Ama yeni bir büyükşehir olan Kahramanmaraş 2. bir 5 yılda da aldığı hizmetlerin üzerine yenisini koyaraktan daha yenilerine daha iyiye inşallah yeni yerel yönetim temsilcilerimizle beraber yoluna devam edecek. Burada emeği geçen başta genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Aynı şekilde MHP il başkanı başta olmak üzere tüm ülkücü camiaya da teşekkür ediyorum” dedi.

“HİZMET NOKTASINDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Başarılı bir seçim dönemini geride bıraktıklarını dile getiren Debgici, “Hep birlikte gönüldeşlerimizle birlikte bir seçim süreci atlattık ve büyükşehir belediye başkanımız inşallah Hayrettin Güngör ve diğer belediye başkanlarımızla yarından itibaren Kahramanmaraş ve Türkiye yeni bir güne uyanacak. İnşallah bizlerde her zaman olduğu gibi desteklerimize devam edeceğiz. Şehrimize hizmet noktasında elimizden geleni yapacağız. Ben bu vesileyle tekrar bizleri baş tacı yapan hemşerilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bizler onlara hizmet etmek için varız ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevler gelip geçicidir. Kimler bu görevdeyse onlar bu şehre hizmet edecek, bu ülkeye hizmet edecekler. Bizlerde bugün bu görevi onurumuzla şerefimizle yerine getirmeye çalışıyoruz. Tekrar hemşerilerime teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“SİYASET BİTECEK HİZMET DÖNEMİ BAŞLAYACAK”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de güzel bir seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, siyaseti bitirerek hizmet dönemini başlatacaklarını söyledi. Güngör, “Tabi sandıkların henüz tamamı açıklanmandı. İhtiyatlı olmak lazım ama hamdolsun beklediğimiz sonuçlar geliyor. İnşallah tamamı açıldığında da sonuçların değişmeyeceğini düşünüyoruz. İlçelerimizden de güzel haberler geliyor. 4 aylık güzel bir seçim çalışması yürüttük. Hakikaten ekip olarak, Cumhur İttifakı olarak hem parti teşkilatımız hem MHP teşkilatımızın her kademesindeki arkadaşlarımız, mensuplarımız çok güzel bir çalışma yürüttü. Milletvekillerimiz çok büyük bir çalışma yürüttü. Adaylarımız gerçekten ciddi bir performans gösterdi. Bizde hep sahadaydık. Tabi hemşerilerimizin çok güzel teveccühü oldu. İnşallah Cumhur İttifakı’nın adayları olarak bu görevi inşallah üstleneceğimizi düşünüyoruz. Ben aracılığınızla bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Artık önümüzdeki süreçte siyaset bitecek hizmet dönemi olacak inşallah” şeklinde konuştu.

“90 YILDA YAPILMAYANI 5 YILDA YAPTIK”

Demokrasi bayramı yaşadıklarını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise görev süresinde Onikişubat Belediyesi’ni üst düzeyde seviyeye çıkartarak, 90 yılda yapılmayan çalışmaları ilçesine kazandırdıklarını söyledi. Sandık sonuçlarına göre Onikişubat Belediyesi’nin performansının iyi olduğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, “Bugün demokrasinin önemli günleri. Aslında demokrasinin bayramı diyelim. Milletimiz bir dönem daha kendisini yönetecekleri belirler ve o yönetim bir dönem daha devam eder. Onikişubat Belediyesi olarak 2014'de ilk defa seçimi kazanmıştık. Yeni bir belediyeydik, kurumsal altyapısı falan yoktu. Ama bugün itibariyle Onikişubat Belediyesi sistemi kurmuş, kurumsal altyapısını tamamlamış üst düzeyde bir hizmet yapmış. Yani bunu ben hep ifade ediyorum; 90 senede yapılamayanı 5 senede yaptık,  bu da bir gerçek. Dolayısıyla Onikişubat Belediyemizin performansının iyi olduğu düşünüyorum. 2014 seçimlerinde yüzde 64 oy almıştık. Bu defa öyle gözüküyor yüzde 70'in üzerinde oy alacağız inşallah. Dolayısıyla sandığa yansıyan oylara göre Onikişubat Belediyemizin performansı iyi milletimizin gözünde de algısı güzel” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ'I BİR DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ İNŞALLAH”

Yeni dönemde gönül belediyeciliğine ağırlık vereceklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Biz fiziki hizmetlerin çok daha ötesinde bu dönem bizim sloganımız olan "belediye işi gönül işi" sloganımızı çok daha önceden başlatmıştık. Hemen her kesime dokunmaya çalıştık. Fiziki hizmetlerin ötesinde her kesimi anlamaya gayret ettik. Hizmeti de yaptık zaten bundan böylede yaparız. Büyükşehir belediyemizle beraber inşallah Kahramanmaraş'ı yaşanabilir kentler sıralamasında en ön sıralara taşıyacağız inşallah. Kahramanmaraş'ı bir dünya kenti yapacağız inşallah. Bize teveccüh gösteren bize değer veren ve bizi tekrar seçen bütün kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten bu bağlamda bizim teşkilatımız başta kadın kollarımız olmak üzere ve belediye meclis üyelerimiz ciddi gayret gösterdiler. Aldığımız oyların çok daha yukarı çıkmasını sağladılar. Bütün teşkilatımıza ve bize tekrar bu görevi üstlendiren Kahramanmaraşlı, Onikişubatlı kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz