Yaşanan can kayıplarıyla tüm Türkiye’yi yasa boğan Elazığ ve Malatya merkezli 6,8’lik depremin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Afet Koordinasyon Merkezi ile toplantı gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ta da hissedilen deprem ile ilgili gelen ihbarların değerlendirilmesi talimatını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İtfaiye, Zabıta ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlıklarına bağlı personeli sahaya yönlendirdi. Ekipler mahallelerde incelemelerde bulundu. İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı kurtarma ekipleri ise Elazığ’a gönderildi.

BAŞKAN VATANDAŞIN YANINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaşanan depremin ardından vatandaşları ziyaret etti. Esnafla bir araya gelen Başkan Güngör, geçmiş olsun dileklerini iletti. Gece geç saate kadar ziyaretlerde bulunan Hayrettin Güngör, ardından deprem bölgesinde geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Başkan Güngör, Malatya Doğanyol için yardımları koordine etmekle görevlendirildi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya acil ihtiyaçları karşılamak üzere 5 bin kişilik yemek tırı ve 250 yatak gönderildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Güngör, “Şehrimizde de hissedilen depremde Elazığ ve Malatya’da kayıplarımız oldu. Rabbim rahmet eylesin. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanındaydık. Kurtarma ekibimizi Elazığ’a gönderdik. Ardından Malatya Doğanyol’a acil ihtiyaçlarımız için desteklerimiz oldu. Milletimiz deprem bölgesinde ciddi bir birliktelik ortaya koydu. Devlet ve millet el ele verdi, yaralar sarılmaya başladı” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz