Güneş ışınlarının dik geldiği yaz aylarında sağlığına dikkat edilmesi gereken en önemli organların başında göz geliyor. Bu noktada hem göz sağlığı, hem güneş ışınlarına karşı görüş kalitemizi daha iyi seviyeye getirme hem de dış görünüşümüze aksesuar desteği açısından güneş gözlükleri oldukça önemli bir yer alıyor. Yaz ayına girdiğimiz şu günlerde Kahramanmaraşlı vatandaşların güneş gözlüklerine talebi artırdığını ifade eden Gözlükçü Enes Taşdemir, vatandaşlara işportacıların sattığı güneş gözlüklerinin kesinlikle alınmaması gerektiğini vurguladı. İşportacılardan alınan gözlüklerin kalitesiz olduğundan dolayı göze gelen zararlı ışınları tamamen içe aldığını söyleyen Taşdemir, “İşportacıdaki üründen ziyade her zaman gözlükçüden almamız gerekiyor” dedi.

Ayrıca Taşdemir, güneş gözlüğü almak isteyen vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğini gazetemize anlattı.

“ÖZELLİKLE CAMLARI UV KORUMALI OLMAK ZORUNDA”

Taşdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaz sezonuyla beraber güneş kendisini gösterince herkes güneş gözlüğüne yönelmeye başladı. Güneş gözlüğü alırken dikkat etmemiz gereken faktörlere değinecek olursak özellikle camları UV korumalı olmak zorunda. Polarizasyon özelliği olanlar yani yansımayı ortadan kaldırma özelliği olan camlarımız var, biz bunların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Güneş gözlüklerinde koyu camlar her zaman iyidir, açık camlarda genellikle içeriye biraz daha fazla ışık girdiğinden dolayı rahatsızlık verebiliyor. O yüzden her zaman tavsiyemiz; koyu renkli, UV korumalı, polarizasyon özelliği olan camlardır.

“KESİNLİKLE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİZİ GÖZLÜKÇEDEN ALIN”

Biz müşterilerimize kesinlikle işportacı denilen yerlerden güneş gözlüğü almalarını tavsiye etmiyoruz. O camlar kalitesiz olduğundan dolayı göze gelen zararlı ışınları tamamen içe alıyor. Bu yüzden her zaman gözlüklerimi gözlükçüden almamız gerekiyor. Biz halkımız için genellikle indirimli ürünler vermeye çalışıyoruz. İşportacıdaki üründen ziyade her zaman gözlükçüden almamız gerekiyor. Zaten güneş gözlüklerinde her zaman yaz aylarında kampanyalar mevcut olur. Örneğin biz ekonomik sıkıntıdan dolayı ve halkımız da güneş gözlüğü kullansın diye yüzde 50’ye varan indirimler yapıyoruz. Halkımıza tavsiyemiz kesinlikle ve kesinlikle güneş gözlüklerinizi gözlükçeden alın. Fiyatlar güneş gözlüklerinde ortalama olarak 200 lira civarından başlıyor 500-600  liraya kadar devam ediyor.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz