Bayan girişimci Hatice Gülgösteren, iki yıl önce KOSGEB vasıtasıyla kurduğu Gamze Grafik isimli iş yerine aldığı makinanın bozulmasının ardından kredi taksitinin yanına tamir masraflarının da eklenmesiyle büyük sıkıntıya girdi. Kurduğu iş yerine aldığı makinanın Kahramanmaraş’ın tek CTP termal kalıp pozlama makinası olduğunu belirten Gülgösteren, makinayı çalıştıramadıkları için Kahramanmaraş’taki matbaa kalıplarının Gaziantep’e gittiğini söyledi. Makinasının Kahramanmaraş’taki bütün matbaaların kalıp ihtiyacını görebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Gülgösteren, bir an önce makinasını çalıştırıp borçlarını ödemek için yardım beklediğini dile getirdi.

MAKİNEYİ ÇALIŞTIRABİLMEK İÇİN YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR”

Makinanan çalışmaması nedeniyle her geçen gün iflasın eşiğine geldiklerini ifade eden Hatice Gülgösteren, teminatlarının olmadığı için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin girişimcilere desteği olan 100 bin TL’lik faizsiz krediyi çekemediklerini söyledi. Gülgösteren, “Biz iki sene önce KOSGEB vasıtasıyla bu iş yerini kurduk. Bu makine Kahramanmaraş’ta tek ve buradaki bütün matbaaların kalıp ihtiyacını görebilecek potansiyele sahip. Makinayı da üç ay önce getirdik ve çalıştırmaya başladık. Daha sonra makinamızda bir arıza oldu, bu arızadan sonra makinayı çalıştıramadık. İşler duruncu ödemelerimizi de yapmamızda sıkıntılar oldu. Yıl başında biz kredi için mürecaat ettiğimizde çalışmadığım için kredi puanınımı yükseltmemi istediler. Puanımız düşük olduğu için kredi talep ediyoruz fakat kredi alamıyoruz. Ayrıca devletimizin desteği olan 100 bin TL’lik krediyi almak için bir de teminat istediler, teminatımızda olmadığı için bu krediyi alamadık. Bizim bu makineyi çalıştırabilmek için yardıma ihtiyacımız var” dedi.

TAMİRCİ GELDİ, YAPAMADAN KAÇTI!”

Makinayı aldıklarını firmanın tamir etmesi için eleman gönderdiğini fakat gelen elemanın arızayı gideremeden kaçtığını sözlerine ekleyen Gülgösteren, “İki senedir, bölük bölük çalıştık. Tükendik, yardıma ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Gülgösteren konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu zamana kadar bankalardan da kredi çekemedik. İki senedir, bölük bölük çalıştık. Tükendik, yardıma ihtiyacımız var. Makinayı aldığımız firma arızayı yapacağız diye eleman gönderdi. Elemana bin 500 TL para verdik yanında da uçak biletlerini aldık. Buraya getirdik makinayı yapamadı, tekrar yapacağım diye çıktı gitti bir daha da gelmedi. O günden beri adama ne telefonla ne de mesajla hiçbir şekilde ulaşamadık. Bizim daha önceden bu makinayı aldığımız diğer firma ise borcumuz olduğundan dolayı gelmek istemiyor. Borcunu öde gelip yapalım diyorlar. 7 bin TL göndermedikten sonra firma gelip makinayı yapmayacak. Çok mağdur olduk. Krediyi de alamadığımız için bize devletimizden, siyasilerden ve yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz. Makinamız çalıştığı takdirde hiçbir sorunumuz kalmayacak.”

Haber:Hakan AYDIN


Editör: Mahmut Beyaz