2002 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde Ferdi Tomay ve Ali Polat tarafından kurulan ve kurulduğu günden bu yana gerek besteleri gerek grup olarak duruşlarıyla Türkiye’nin en çok aranan müzik gruplarının başında gelen Grup Seyran, yapım şirketleri olan Deka Müziği ziyaret etti. Ziyarette Grup Seyran’ı Deka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu karşıladı. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Grup Seyran Solisti Ferdi Tomay, sevenlerine yeni projelerin yolda olduğu müjdesini verirken, kısa bir zaman içerisinde akustik çalışmalarının olacağını söyledi.

“GÖNÜLDEN SÖYLEYİŞİMİZLE İNSANLARIN İÇ DÜNYALARINA DOKUNDUK”
Gönülden söyleyişleri sebebiyle insanların iç dünyalarına dokunduklarını belirten Tomay, “Grup Seyran olarak 20 yılı aşkın bir süredir kendi yöre müziğimizi yapıyoruz. Bu 20 yılın son 12 yılında Deka Müzik ile çalışıyoruz. Grubumuzu 2002 yılında kuruldu. Arkadaşlarımızla beraber kendi ev ortamlarında şarkılar söylüyorduk. Daha sonra bir araya gelme kararı aldık ve bu şekilde grubumuzu kurduk. Grup Seyran insanların duygularına tercüman olan bir müzik grubudur. Biz gönülden söyleyişimizle insanların iç dünyalarına dokunduk. Yeni albümümüz olan ‘Dılo Dılo’ Deka Müzik adı altında yeni çıktı. Yeni projelerimiz de yolda. Şu anda kendi yöremizle alakalı bir çalışmamız var. Bunun yanında akustik çalışmalarımızda olacak. Pandemi sürecinden dolayı sahnelerde çok uzak kaldık ama inşallah bu sürecin bitmesiyle beraber yine sevenlerimizle kucaklaşacağız” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR SESE İHTİYACIMIZ VARDI”
Ziyarette bulunan Grup Seyran hayranı Aziz Çevlik ise “Bu bölgede bir açık vardı. Böyle bir sese ihtiyacımız vardı ve Grup Seyran o boşluğu doldurdu. Bizim gönüllerimizi fethetti ve kendisini hissettirdi. Kısa sürede de büyük kitlelere ulaştı. Grup Seyran’dan sonra gruplar çoğalmaya başladı. Daha önce yoktu bu bizim için ilkti” ifadelerini kullandı.

Grup Seyran, Deveboynu’nu ziyaretinin ardından Deka Medya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Manşet Gazetesi’ni de ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz