Anadolu marka bir araç satın alıp, ilk günkü gibi dizayn etmek için kolları sıvayan ve 7 aylık bir araştırma sonucunda Ankara’dan Anadol marka aracı satın alan Oruç Karais, 2 yıllık bir emek sonucu 1976 model Anadol aracını tam da hayal ettiği gibi sıfır ayarında bir otomobile dönüştürdü. Aracın komple kaportasını ve döşemesini değiştiren Karais, akabinde aracın ilk orijinal rengi olan yeşile boyadı. Karais, görenleri dönüp bir daha baktığı Anadol aracına paha biçemiyor.

“ARACIMIN ÜST KAPAĞI ALÜMİNYUM DEĞİL, DÖKÜM”
Aracın üst kapağının alüminyum değil, döküm olduğunu ifade eden Karais, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Anadol’u 2 yıl önce Ankara’dan aldım. Aldığımda çok kötü bir hali vardı. Ancak buna rağmen kontak kapatmadan Ankara’dan Kahramanmaraş’a kadar geldim. Araca bugüne kadar hiç tüp takılmamış. Aracı aldığım kişiye emekli bir astsubaydan geçmiş. Benim klasik araçlara karşı çok büyük bir ilgim var. Özellikle de Türk malı olmasından dolayı Anadol aracına ilgim var. Aracı almadan önce yaklaşık 6-7 ay bir araştırma içerisine girdim. Aracımın üst kapağı alüminyum değil, döküm. Buda tek benim aracımda var. Yani bu ne demek? Aracım 8-10 saat yol dahi gitse yine de ısınma problemi olmaz.

“TAM BİR KLASİK OTOMOBİL HASTASIYIM”
2 yıldan bu yana aracımı düzeltmek için uğraşıyordum. Ama çok şükür bitti. Aracın komple kaportasını, döşemesini, motor kaputunu hepsini değiştirdim. Yani aracı baştan sona yeniledim. Şu anda modifiyeli edilmiş ve bakımı yapılmış bir Anadol aracının emsal fiyatları 100 bin TL civarında. Hatta geçen gün internet üzerinden bir araştırma yaptığımda Anadol’a 120 bin TL yazdıklarını gördüm. Şu anda ben aracımı satmayı düşünmüyorum. Ama satacak olsam da inanın hiçbir para bu aracı benden almayı yetmez. Paha biçilemez diyebilirim. Ben tam bir klasik araba hastası olduğum için az öncede dediğim gibi bana 1 milyon lira da verseler aracı satmam.

“ANADOL BANA TOPLAM 33,5 BİN LİRAYA MAL OLDU”
Bu araç beni çok yıprattı. Çok ama çok emek verdim. Birkaç defa İstanbul’dan parça getirttirdim. 2 yıl önce aracı 13,5 bin liraya almıştım. Üstüne 20 bin lirada bakımı için harcadım. Yani toplam 33,5 bin liraya bana mal oldu. Tabii emeğimiz hariç.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz