Yarın gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta hem ilçelerde hem de kent merkezinde yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, bu kez ise Kuyumcukent ve Diş Hastanesi çevresinde bulunan esnaflarla buluştu. Sezal, esnafların sorunları dinledi, çözüm önerileri konusunda yerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Esnafların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sezal’a, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, gençlik kolları üyeleri ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Sezal, gerek kent merkezinde gerekse de ilçelerde yoğun bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini söyledi. Tevazu, samimiyet ve gayret düsturuyla vatandaşların gönüllerine girdiklerini kaydeden Sezal, 1 Nisan sabahı Kahramanmaraş’ta Cumhur İttifakı’nın zaferini kutlayacaklarını söyledi.

“CİDDİ BİR SEÇİM ÇALIŞMAMIZ OLDU”

Son güne kadar ciddi bir şekilde çalıştıklarını anlatan Sezal, “Seçim çalışmaları başladığında, Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın Cumhur ittifakını bakışı ile ilgili bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Son 30 günde ciddi bir seçim çalışmamız oldu. Bu süre sonunda vatandaşlarımızın Cumhur ittifakına çok ciddi olumlu bakışları oldu. Ama şunu söyleyeyim. Ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunu kabul ediyoruz. Gönül Belediyeciliği diyoruz ya Gönül siyaseti yapmamız lazım. Sadece Belediyecilik anlamına sıkıştırmamamız lazım. Bizim siyasetçilerimizin, vatandaşlarımızın, gönlüne dokunacak işleri artırması lazım” dedi.

“VATANDAŞIN GÖNLÜNDEKİ YERİNİ KAYBEDERSEK...”

Vatandaşların siyasetçileri daha çok kendi yanında görmek istediğini dile getiren Sezal, “Bunun için elimizden geleni yapacağız. Ben bunun için bir çaba sarf ediyorum. Mümkün olduğunca, esnaflarımızı ziyaret etmeye çalışıyorum. 8 aydır bunun için bir çaba sarf ettim. Evime kendi arabamla, aracımı ben kendim sürerek gidip geliyorum. Evimin alışverişini kendim yapıyorum. Ben normal hayatımdan hiçbir şey değiştirmemeye çalışıyorum. Gördüm ki 8 aydır vatandaşlarımız bundan çok memnun oluyor. Kendi içinden olan insanı bağrına basıyor. Biz bunu eğer biraz kaybetmiş isek, ki eksiklerimiz var. Bunu toparlamak için canla başla çalışmamız lazım. Cumhurbaşkanımızın bir söylemi var, ‘Biz zaten 17 yıldır hizmet ediyoruz. Ama biz vatandaşın gönlündeki yerini kaybedersek, yaptığımız hizmetin bir anlamı yok’ diyor” ifadelerini kullandı.

“CANLA BAŞLA VATANDAŞLARIMIZIN GÖNLÜNDEN TUTABİLMEMİZ LAZIM”

Yeni dönemde canla başla çalışarak vatandaşların gönlüne dokunan çalışmalar yapacaklarını kaydeden Sezal, “Bizim, bundan sonraki süreçte yapılan hizmetlerin yanı sıra canla, başla, vatandaşlarımızın gönlünden elini tutabilmemiz lazım. Eğer bunu yaparsak zaten, hiçbir problem yok. Vatandaşın yapılan hizmetlerin farkında olduğunu biliyoruz. Bunu zaten söylüyor. Cumhurbaşkanımız kadar kendilerine dokunan bir siyasetçi görmemişiz zaten, bunu yapıyoruz. Birde gönüllerine dokunursak sıkıntı yok zaten. Seçim çalışları kapsamında esnaf ziyaretlerimizde en çok Bağkur primi konusu gündeme geliyor. 1. sıraya bunu koyabilirim. Burada vatandaşımızın son dönemde ekonominin daralmasından kaynaklı, bir durum olduğunu ve Bağkur priminin esnafa çok yük olduğunu söylüyor. Çalışmalarımızın hepsini rapor edeceğiz. Geçen seçimde de rapor etmiştik ve bunun Cumhurbaşkanımız nezdinde çok ciddi bir değer bulduğunu biliyorum, bunu inceliyor. Buradan çıktıktan sonra da 15-20 sayfalık bir rapor hazırlayacak her milletvekili. Bunu 15- 20 içerisinde bizden istiyorlar. Biz önümüzdeki haftadan sonra meclis açıldığında bu raporu yazacağız ve bunu külliyeye ulaştıracağız. En çok sıkıntı Bağkur üzerinde, onu da inşallah yukarı yansıtacağız” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ TEŞKİLATLARI KADAR SAHADA GEZENİ GÖRMEDİM”

Cumhur İttifakı’nın seçimden birinci çıkacağından emin olduğunu dile getiren Sezal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bunu vatandaşımız görüyor. Yine en fazla vatandaşla hasbihal eden AK Parti siyasetçileri. Bundan emin olabilirsiniz. Ben Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerini gezdim. İlçelerimizin bir çok kırsal mahallelerine gittim. Bazı ilçelere dört kere gittim. Bütün Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız bu gayrette. AK Parti hem seçimden önce, hem de seçimden sonra bizlere ulaşabiliyor. İl Başkanlığı’nda ve İlçe Başkanlığı’nda zaman zaman Milletvekillerimiz vatandaşlarla bir araya geliyor. Bizler şu gün, şu saate vatandaşlarımızla buluşuyor diye duyuruyoruz. Başkanlıklarımızda vatandaşlarımızı dinliyoruz. Bu seçimden öncede vardı, seçimden sonrada olacak. Vatandaşımız direk bizlere ulaşabiliyor. Sizler saat 9’dan sonra AK Parti’ye gidin sizi dinleyecek bir İl Başkan Yardımcısı var. İl Başkanımız vatandaşlarımızla görüşüyor. Bizler periyodik olarak bunu yapıyoruz. Herkese tek tek ulaşma şansımız olmadığı için biz buradayız, isteyen herkesle görüşürüz diyoruz. Burada vatandaşı ayağına çağırıyor algısı oluşturmaya çalışanlar var. Biz mümkün olduğu kadar geziyoruz ama, herkes aynı anda bizi bulamıyor. O yüzden biz sosyal medyadan, şu gün, şu saatte, şu başkanlığımızda şu milletvekilimiz var diye. Sıkıntısı, derdi olan varsa dinlemeye her zaman hazırız. Bunu her zaman yapıyoruz. Seçimden önce ve sonrasında da. Ben AK Parti teşkilatları kadar sahada gezeni görmedim. O yüzden halkımız da bunun farkında. 31 Mart’tan sonra 2023’e kadar, Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, kesintisiz hizmet etmeye, gönüllerini kazanarak hizmet etmeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle.”

Milletvekili Sezal, gün boyu esnaf ziyaretlerine devam etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz