Hızla tüm dünyayı esareti altına alan, şuan için Türkiye’de 356, dünyada ise 53 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün yayılımını azaltmak için Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı öncülüğünde kapsamlı tedbirler alınırken, vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ sloganıyla Milli Dayanışma Kampanyası başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca salgın nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmaması için 1000’er lira yardım yapılacağının müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un detaylarını paylaştığı yardımdan 2 milyon 111 bin vatandaş yararlanıyor.

Dolaylı olarak yaklaşık 8 milyon kişiyi ilgilendiren bu yardımı almak için herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor. Bakanlığın elinde olan listede bulunan ihtiyaç sahiplerinin hesabına yardım tutarı otomatik olarak yatırılıyor. Birçok aile 1000 TL’lik sosyal yardımın kendisine çıkmasını beklerken, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yaşayan İsa Karabacak ise kendine çıkan yardımı tekrar devlete iade etti. Durumunun iyi olduğunu, 1000 TL’yi ise ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılması için iade ettiğin sosyal medya hesabından duyuran Karabacak, davranışıyla gönülleri kazanırken, takdir topladı. Karabacak’ın paylaşımını gören AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise arayarak tebrik ve teşekkür etti. Debgici, Karabacak’la yaptığı görüşmenin videosunu da sosyal medya hesabından yayınladı. Debgici’nin paylaşımına yorum yapan çok sayıda vatandaş da Karabacak’ı tebrik etti.

“SİZİN GİBİ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE DEVLETİMİZİN SIRTI YERE GELMEZ”

Karabacak’ı arayan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Salgın kapsamında alınan tedbirleri takip ediyoruz, teşkilatlarımızı koordine ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun, yokluğunuzu vermesin. Sosyal medyada yaptığınız paylaşımı gördüm, arkadaşlar da bize ilettiler. Bu sebeple sizi aradım. Oraya, ‘Devletimizin verdiği 1000 TL’lik yardıma çok şükür ihtiyacımız yok, o yüzden bu parayı geri iade ediyorum’ demişsiniz. Bunu gördüm, Allah yokluğunuzu vermesin. Sizin gibi insanlar olduğu sürece devletimizin sırtı yere gelmez, tüm dünya da Türkiye’nin ne kadar büyük devlet olduğunu sizin gibi insanlar sayesinde görüyor” dedi.

“BİZ GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Karabacak’a sosyal mesafenin korunması noktasında uyarılar da bulunan Debgici, “Bizler, örneğin şu anda Kahramanmaraş’ta yaşı 65 ve üstü olan herkesi telefonla alıyoruz, sonrasında da ihtiyaçları var mı diye soruyoruz. Biliyorsunuz evden çıkmayla alakalı yasaklar var. Sizin için benim yapabileceğim bir şey var mı? Göksun’a, Bozhöyük’e, çevrenize selamlar olsun, herkese saygılarımı ve selamlarımı iletin İnşallah. İnşallah Kahramanmaraş’a da bekliyorum, yüz yüze misafir etmek de isterim virüs salgınından sonra. Bu süreçte sosyal mesafeyi koruyalım, büyüklerimizden elimizden geldiğince uzak duralım. Sizler belki iş icabı dışarı çıkıyorsunuz, bunlara dikkat etmek lazım. Sokağa çıkma yasağı biraz daha sıkı hale geldi, aslında tam bir yasak değil de koruma amaçlı daha dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah buna dikkat edelim. Sizin gibi bilinçli hemşerilerimiz olduğu sürece de biz gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz İnşallah. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZA VE TÜM AK PARTİ TEŞKİLATLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İsa Karabacak ise yaptığı, “Devletimizin salgın nedeniyle verdiği sosyal yardımı olan 1000 TL bize de çıkmış. Çok şükür bizim şuan için bu paraya ihtiyacımız yok, ihtiyacı olanlara ulaştırılması için iade etmiş bulunmaktayım. Allah’ım devletimize güç versin. Biz bize yeteriz Türkiyem” paylaşımı bir kez daha dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başkan Debgici’ye teşekkür eden Karabacak, “Göksun’un Bozhöyük Mahallesi’nde oturuyorum, bizim de komşularımız var. Onlar da yaşlı, onların da ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyorum. Allah sizlerin gücünü ve kuvvetini artırsın, yokluğunuzu vermesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm AK Parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, devletimizin, milletimizin, bakanlarımız gücü ve kuvvetini artırsın Allah’ım başka bir şey istemiyoruz. Bir an önce ülkemizin, milletimizin, İslam aleminin bu beladan kurtulmasını diliyorum. Bizlerin desteği her zaman arkanızda, Allah yar ve yardımcınız olsun. Kahramanmaraş’a geldiğimizde yüz yüze de ziyaret etmek isterim” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz