Belediye İş Merkezi ikinci katında hizmete açılan Sürekli Eğitim Merkezi ve Sergi Salonunda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bayanlara yönelik el işi kursları ile bu kurslarda üretilen ürünlerin sergi ve satışları yapılabilecek.Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Sürekli Eğitim Merkezi ve Sergi Salonunun açılışında yaptığı konuşmada, “Bayan kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.Bu merkez sayesinde bayanların ürettikleri el işlerini depolamaktan kurtulup yapacakları satış ve pazarlama ile ev ekonomilerine katkı yapacaklarına vurgu yapan Başkan Aydın, şunları kaydetti:“Göreve geldiğimiz günden itibaren klasik belediyeciliğin dışında, sosyal, kültüre, eğitsel, sportif ve her alanda belediyecilik yapacağımızı ifade etmiştik. Allah’a hamdolsun bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla bunu başardık ve tüm çalışmalarımızda ilçemizdeki kamu kurumları ve STK’lar ile işbirliği içinde hareket etti. Bundan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Her yaptığımız projede bize verdikleri destekten ve birlikte hareket etmelerinden dolayı kurum amirlerimize ve STK başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler bu birliktelikle halkımızı mutlu edecek projeler üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Özellikle hanım kardeşlerimize yönelik çok uzun yıllardan beri eksikliğini bildiğimiz bu merkezi de birlikte hizmete açmaktan ve bayan kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Artık hanım kardeşlerimiz katıldıkları kurslarda kazandıkları beceri ile sadece üretmek ve ürettiklerini sandıklarda biriktirmekten kurtulacaklar ve bundan sonra ürettiklerini bu merkezimizde sergileme ve pazarlama imkânına kavuşacaklar. Bu merkezde yapacakları satış sayesinde hem aile ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklar hem de yeni ürünler üretme gayreti içinde olacaklar. İlerleyen süreçte ise bu işi yapan kardeşlerimizin artmasına vesile olacaklar. Bir kez daha bu merkezimizin ilçemize ve buradan istifadece edecek olan hanım kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilal Akoğlu’da yaptığı konuşmada kendilerine sağladığı imkândan dolayı Başkan Aydın’a teşekkür ettiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitimi Müdürü Halit Demirtaş ise örgün eğiminin yanı sıra yayın eğitim alanında da vermiş olduğu destekler ve sağladığı imkânlardan dolayı Başkan Aydın’a çiçek takdim etti.

Konuşmalarının ardından, Göksun Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Sergi Salonunun açılışı kurdela kesilerek yapıldı. Başkan Aydın, beraberindekilerle birlikte sergi salonunu gezerek ürünler sergilenen ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgiler aldı.

Sürekli Eğitim Merkezi ve Sergi Salonunun açılışına AK Parti Göksun İlçe Başkanı Ufuk Ünal, Kadın Kolları Başkanı Hatice Saz, Kamu Kurum Amirleri, STK Başkanları, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz