AK Parti teşkilatları içerisinde girdiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla göz dolduran, sorumluluğuna aldığı her görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ve şimdi de mecliste bir Kahramanmaraş sevdalısı olarak kentin geleceği için var gücüyle gayret gösteren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Göksun tünellerinden TOKİ’ye, yeni hastane binalarından Tekke’deki kentsel dönüşüme kadar birçok konuda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerinin devamında İstanbul seçimleriyle ilgili de konuşan Özdemir, Binali Yıldırım’ın bilgisi, birikimi ile İstanbul’a çok şey katacağını vurguladı.

İşte AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ile yaptığımız özel röportajın detayları…

“GÖKSUN TÜNELLERİ 2019 ARALIKTA BİTECEK”
Göksun tünellerinin 2019'un aralık ayında biteceğini taahhüt etmiştik. Tünellerde içi delinmesi bitti şu anda içi yapılıyor. Oradaki müteahhidimiz bu konuda çok özveriyle çalışıyor. Yani personelinde, işinde bir eksiklik yok, zamanında açılacak. Orada asıl sorun Kahramanmaraş çıkışından gökçe mağara kısmına kadardı. Karayolları ekiplerimiz bayram tatili öncesi o güzergâhı yaptılar. Aslında tüneller açıldığında şu anda kullandığımız güzergâh kullanılmayacak. Buna rağmen vatandaşlarımız sıkıntı yaşamasın diye bizde ısrarcı olmuştuk. Bölge müdürlüğümüzle, karayolları şefliğimizle, Kazım Tekinşen'e de teşekkür ediyorum o da çok özveriyle çalıştı ve asfalt yapıldı. Oradaki planlamamızda bir aksama yok. İnşallah 2019 Aralık'ta bitecek.

“TOKİ KONUT İÇİN ARAZİ ARIYOR”
TOKİ'nin bina yapabilmesi için uygun alan olması lazım. Kahramanmaraş'ta da inşaat sektörü yönüyle arazi engebeli olduğu için TOKİ'nin konut yapacağı arazi alanı çok yok. O yüzden ilçelerde bulduğu alanlarda yaptı. Bizim bu konuyla ilgili talebimiz var. TOKİ'nin de yer arayışı var. Belki büyükşehir belediyemiz yeni alanlar imar açtığında TOKİ'ye de, milli Emlak’a da arazi çıktığında bu yapılacak ama şu anda uygun arazi yok.  

“TEKKE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!
Tekke'de kentsel dönüşümde zannediyorum 180 tane binanın yıkımı yapıldı. Ama toplam 2 bin 700'ü konut 300'ü işyeri olmak üzere 3 bin bina var. Bunların hepsinin yıkılıp orada yeni bir şehir oluşturulması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Bey bununla ilgili çalışma yaptırıyor. Aşamalarını henüz bilmiyorum ama ortada bir vaka var. Kamusallaştırma işlemi başladı ve Tekke'nin de dönüşümünün yapılması elzem. Oradaki vatandaşlarımız iyi evlerde yaşamıyorlar, risk alanları var. Biz onların daha iyi yerlerde yaşamasını istiyoruz. Bunun içinde büyükşehir belediyemiz belki konut yapacak, yaptığı konutlara vatandaşlarımızı taşıyacak. Orada şöyle bir konu daha var. Kamusallaştırsak, bedelini ödesek bile onunla yeni bir ev alamadığı için vatandaşımıza bu cazip gelmiyor. Ama bir konut yapıp onu bir konuta taşısak bir evi olmuş oluyor ve bu cazip oluyor. Büyükşehir belediyemizin de zannediyorum böyle bir arayışı var.

“YENİ HASTANE İLE İLGİLİ ÇOK YILDIZLI BİR GELİŞME OLDU”
Yeni hastane ile ilgili çok yıldızlı bir gelişme oldu. Geçen hafta ben sağlık bakanlığımızdan randevu almıştım. Mehmet Cihat Sezal Bey ile gittik sağlık bakanımıza teklifimiz şu oldu; Hatırlarsanız biz 6 ay öncede gitmiştik. Orada bize Yörükselim Hastanesinin alanı küçük bu alanı büyütün biz oraya Yörükselim Hastanesini yapalım demişti. Biz 2 taleple gittik. Birincisi kadın doğum hastanesinin Necip Fazıl hastanesinin bitişiğinde yeri hazır ihale edilmesini istedik. Bunu çok makul buldu ve ihale edilmesi talebinde bulundu. Şimdi ihaleye çıkacak ve yapılacak. Ekonomik imkânlar kısıtlı olmasına rağmen onun yapılmasının talimatını verdi. Yörükselim hastanesiyle ilgili de büyükşehir belediyemizin İl Sağlık Müdürlüğümüze 45 dönüm arazi vermesi söz konusu oldu.  O yeri gösterdik, o yer eğer yapılması ekonomik imkânlarla el vermiyorlarsa Trabzon caddesinde eski yeni şehir hastanesi vardı. O hastanenin yerini ticari alana dönüştürülüp satılmasını istiyoruz dedik.

“YÖRÜKSELİM VE KADIN DOĞUM HASTANEMİZİN YAPIMINA BAŞLANACAK”
İl Sağlık Müdürlüğümüzün yerini satalım, çünkü biz hastane için çevre yolunun kenarında çok elverişli bir yer bulmuşuz. Buradaki bedellere devlete yük olmadan bu hastaneyi yaparız teklifinde bulunduk. Raporlarını, analiz raporlarını, imar durumlarını hepsini götürdük. Sağlık bakanımızın bu çok hoşuna gitti. Bunu yapma talimatı verdi fakat bayramdan sonra Kahramanmaraş'a geleyim yerinde göreyim ikisinin de talimatını veriyorum dedi. O yönüyle Yörükselim hastanemiz ve kadın doğum hastanemizin yapımına başlanacak.

“İSTANBUL’DA VATANDAŞLARIMIZ OLAYLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR”
İstanbul’da vatandaşımız olayları takip eden doğruya yanlışa çok dikkat eden bir seçim yürütüyorlar. Vatandaşlarımız bakıyorlar, adayları analiz ediyorlar. 31 Mart'tan sonra vatandaş AK Parti aleyhine ciddi bir usulsüzlük geliştirilmiş ve birçok vatandaşımızın da oyunun zayi olduğunu gördü. YSK'da verdiği kararla bunu açıkça anlatıyor. Her ne kadar CHP'liler bunu kabul etmiyorsa da YSK'nın verdiği karar içerisinde bütün sebepler, olaylar niye meydana geldi, meydana gelmesinin sorumlusu kimler, bu olaylardan dolayı ne kadar usulsüzlük oldu, ne kadar insanın hakkı zayi oldu, bunun sorumlusu kaç kişi ve nasıl bir sonuç ortaya çıktı, bu sonuç İstanbul seçimlerini ne oranda etkiledi? Bunların hepsiyle ilgili hukuki değerlendirme ve karar var.

“İSTANBULLU YALAN SÖYLEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTEMEZ”
Şimdi Ekrem İmamoğlu'nun şöyle bir tavrı vardı; Bazı şeyleri konuşuyor ve bazı şeylerden de habersiz olduğunu söylüyor. Örneğin bir Yunan gazetesi bir Rum İstanbul Belediye Başkanı oldu dedi ve buna hiç sesini çıkartmadı. Şimdi bize göre Ekrem İmamoğlu bir Rum değil bir Türk vatandaşı. Bir Türk vatandaşının normal tepkisi hayır ben Rum değilim ben Türk vatandaşıyım o yüzden de bu söylemi kabul etmiyorum olur. Bunu söyleyip bir karşı açıklama yapması lazım. Fakat buna sessiz kaldı, bu sorulduğunda da dedi ki benim bundan haberim yok kendi kendine yazmışlar dedi. Daha sonra da o gazeteciyle bizzat röportaj yaptığı ortaya çıktı. Şimdi bu Ekrem İmamoğlu Rum' muydu? Türk' müydü? Röportaj yapıldı mı? Yapılmadı mı? Bundan daha önemli bir şey var. İstanbullu kendisine yalan söyleyen bir belediye başkanı istemez.

İSTANBUL'DA HDP'YE İSPARK VE İSKİ’NİN İŞLETMELERİNİN VERİLECEĞİ KONUŞULUYOR”
Ekrem İmamoğlu'nun orada doğru konuşmadığı ortaya çıktı. Çünkü röportajı bizzat kendisi vermişti. Kendisinin Türk olduğuna, Rum olmadığına dair bir açıklamada yapmadığı için vatandaşın kafası karıştı. Daha önemlisi CHP'nin adayı şunu yaptı; PKK ve FETÖ'ye yaklaşımınız nedir? Diye sorulduğunda "Biz İstanbul'u hep beraber yöneteceğiz" dedi. Şimdi bu söylem vatandaşımızda bir endişeye sebep oldu. Çünkü bizim mücadele ettiğimiz 2 temel terör unsuru bunlar. Bizim mücadele ettiğimiz şeyle İstanbul'u yönetecek olması İstanbullu da ciddi bir rahatsızlık oluşturdu ve Ekrem İmamoğlu'da buna bir açıklama getirmedi. Dolayısıyla şimdi İstanbul'da HDP'ye İsparkın, İskinin otopark işletmelerinin verileceği konuşuluyor.

“BİNALİ YILDIRIM FAKTÖRÜ GİT GİDE TOPLUMDA ÜSTE ÇIKIYOR”
Beylikdüzü'nde iyi belediye başkanlığı yapamaması ve belediye başkanı olduğu dönemde çok aşırı zenginleşmesi konuşuluyor. Şimdi bütün bunların hepsine baktığınızda İstanbullu oy veren seçmen İstanbul'un hukukunu mu gözetecek kendi hukukunu mu gözetecek diye düşünüyor. Türkiye'nin hakkını mı koruyacak yoksa uluslararası kuruluşların, örgütlerin söylediklerini mi gerçekleştirecek. Şimdi üzerinde böyle bir şaibe var ve bunu kendisi oluşturdu. Bu İstanbullu da CHP'nin adayına karşı ciddi bir tedirginliğe ve geri çekilmeye sebep oldu. Karşısında AK Parti kurulduğundan beri en başarılı bakan olan kendine hizmete adamış bir adam var. Yaptığıyla, söylediğiyle, giydiğiyle, bildiğiyle, her şeyiyle toplumun gözünün önünde ve bu toplumun bir parçası olan biri var. Dolayısıyla da bu 2 adayı karşılaştırdığınızda Binali Yıldırım faktörü git gide toplumda üste çıkıyor. Bu İstanbul için iyi bir seçim sonucuna delalet ediyor.

“İSTANBUL 23 HAZİRAN'DA BİNALİ YILDIRIM VE ONUN GÜZEL HİZMETLERİYLE TANIŞACAK”
Bence İstanbul 23 Haziran'da Binali Yıldırım ve onun güzel hizmetleriyle tanışacak. Bizim İstanbul'a ihtiyacımız var çünkü biz İstanbul'la ilgili çok büyük hayaller diliyoruz. İstanbul'u dünyanın başkenti yapıyoruz biz. Yaptıklarımızla AK Parti siyaseti İstanbul'u dünyanın başkenti haline dönüştürdü. İstanbul'un da Binali Yıldırım gibi hayatı başarılarla dolu bir belediye başkanına ihtiyacı var. Bu ikisini bir araya getirdiğinizde tam bir bütünleşme olacak ve çok başarılı olacak işler olacak inşallah.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz