Göksun Belediye Başkanlığı ve Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile özel eğitim öğrencilerinin ailelerine yönelik, “Engelli bir çocuğa sahip olmak” konulu aile seminerleri düzenleniyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Yavuz Selim Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocukların yetişmesinde aile, okul ve toplum olmak üzere üç temel faktör olduğunu söyledi. Çocukların gelişiminde ve öğretiminde bu üç faktörün bir araya gelmesi durumunda topluma faydalı bireylerin yetişeceğini ifade eden Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Bu üç temel faktör normal bireyler için ne kadar önemli ise bundan daha fazlası engelli bireylerimiz için önemlidir. Onların yetişmesi, gelişmesi ve topluma faydalı bir insan haline gelmesi ve daha önemlisi kendi kendine yetecek düzeye gelmesidir. Bu nedenle biz eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Ama engellilerin eğitimini ve sosyal hayatın her aşamasında var olmalarını ve diğer bireyler gibi her türlü imkandan istifade etmelerini sağlamak için elimizden geleni yapma gayreti içindeyiz.”  'AMACIMIZ ENGELLİ BİREYLERİN AİLELERİNE KATKI SAĞLAMAK'
Düzenlenen seminerin asıl amacının engelli bireylerin ailelerine katkı sağlamak olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Okullarımızda özel eğitim öğretmenlerimiz engelli çocuklarımıza gerekli eğitimi veriyorlar. Bu eğitim ailelerimizde karşılık bulmazsa istenen hedefe ulaşılamaz. Bu eğitimlerin karşılık bulması adına bu seminerler hazırlandı. Bu bir hassasiyet ve insana verilen değerdir. Bu engelli ve ailelerine verilebilecek en büyük hizmettir. Bundan dolayı ilgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak yerel hizmetlerin yanı sıra eğitim, sosyal ve kültürel hizmetlerinde görevimiz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.” Seminerde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilal Akoğlu’da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Yavuz Selim Orta Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Demet Karahan, Şehitler Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Gonca Keleş ve İstiklal İlkokulu Rehber Öğretmeni Duygu Arı tarafından aile eğitim programı, eğitim programında ulaşılmak istenen hedefler ve eğitim sonunda elde edilecek sonuçlar hakkında sunum yapıldı. Seminere, Kamu Kurum Amirleri, Okul Müdürleri ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı. Programın sonunda Başkan Aydın, seminere katılan ailelere çiçek takdim etti. Başkan Aydın, seminerden sonra ailelerle bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinleyip bir süre sohbet etti.
Erdi İşbilir/Elbistan


Editör: Mahmut Beyaz