Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Germenicia Antik Kenti yol haritası belirlenmesi ile alakalı bir çalıştay gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Doğaka, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü temsilcileri ile Büyükşehir bürokratlarının katıldığı çalıştayda Germenicia Antik Kent ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak, yol haritası belirlendi.

Germenicia Mahallesi veya Şehri Kuracağız

Çalıştayda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Germenicia Antik Kenti’ni gün yüzüne çıkartmak için gayret ettiklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş çok kadim bir tarihe sahip. Tarihçilerin ifade ettiği üzere 7 bin yıldan fazla bir geçmişi var. Bu süreç içerisinde de bu topraklardan birçok medeniyet geçmiş. Bunlardan biride Roma Medeniyeti... O döneme ait mozaikler şehrimizde bulundu. Kültürel miras olarak bizim için önemli bir zenginlik. 10 yıla yakın bir süredir kazılar yapılmış belirli bir alan mülkiye sınırlandırılmış. Tabi burada bulunan vatandaşlarımızın haklı olarak çözüm bulunması yönünde bizden talepleri oluyor. Çalıştayın bu bakımdan bir yol haritası oluşturacağı inancındayım. Tabi bu bir süreç. Birden bire çözümlenmesi gibi bir imkânımız yok ama bir başlangıç yapmalıyız. Vatandaşlarımız bunu görmek istiyor. Bizim hayalimiz orada Germenica Mahallesi veya Şehri oluşturmak. İçerisinde Mozaiklerin temel alındığı alanda cafe- restoran, otel, hediyelik eşyaların sergilendiği mağazaların bulunduğu bir alan oluşturmak” diye konuştu.

Çalıştay neler yapılabilir konusunda görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. Çalıştayın ardından il dışından gelen misafirlere şehir gezisi düzenlendi.

Editör: Mahmut Beyaz