Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek yerine getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kente adeta altın çağını yaşatıyor. 2017 yılında yaklaşık 2.500 KM yol asfaltlayarak Türkiye’de en çok asfaltı döken Büyükşehir Belediyesi olan Kahramanmaraş, hedefini bu yıla hem yola hem de asfalta verdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı yaz ayı gelmeden 107 noktada çalışma başlatırken, şehrin nazar boncuğu olacak Kuzey Çevre Yolu, aksi bir durum olmazsa bu yaza bitecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığının projelendirdiği Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı Agcalı Yolu ve Orta Hal Kavşağı, Kahramanmaraş’a adete yeniden imza atarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projelendireceği Arsan Kavşağı, Sanayi Kavşağı çalışmaları da kısa süre içerisinde başlanılacak.

NAZAR BONCUĞUMUZ ŞEHRE AYRI BİR HAVA KATACAK

Kayseri yolundan başlayıp Gaziantep yoluna kadar bağlanacak olan Kuzey Çevre yoluyla birlikte şehir içi trafikte ciddi rahatlama yaşanacak. Öte yandan kısa bir süre önce hizmete açılan Arasa otoparkın da hizmete girmesi ile birlikte şehir merkezinde park sıkıntısı da yaşanmayacak. Projelenen ve hizmete açılan yollar ile birlikte Kahramanmaraş seneye yollar ağı ile yer yere rahatça bağlanacak.

YOL AĞI GENİŞLİYOR

AK Parti hükümetinin en köklü yatırımları arasında bulunan ve “Yol Medeniyet” sloganı ile başlattığı ataktan Kahramanmaraş yararlandı. Şehrin can damarları genişletilip, bazı bölümler yeniden yapılırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ’de şehir içinde adeta hizmet yarışı başlattı. Köprülü kavşaklar, dar yolların genişletilmesi ve asfaltlanması ile hizmet her noktaya giriyor.

HİZMET HERYERE EŞİT GELİYOR

1920 yılında kendini kurtararak bende varım diyen Kahramanmaraş, muasır medeniyet seviye hizmetini 2014 yılında almaya başladı. Ekonomisinin yanında modern belediyecilik ve mega şehircilik hareketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alan kent, akıllı kavşakları, geniş yolları ile adeta Avrupa kentleri ile yarışıyor.

HİZMET AŞAMA AŞAMA GELDİ

Kırsaldan şehre doğru bir yatırım hattı izleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, hizmetinin birinci yılında kırsal mahallelerin tüm ihtiyaçlarını sağladı. Hizmetinin ikinci yılında su şebekesi ve teknik belediyeciliği yaygınlaştıran Erkoç, şehri ilmek ilmek hizmet ile işledi. Saha ve proje ekipleri ile hizmetin üçüncü yılında ise mega ve prestij projelerle hız veren Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi başta olmak üzere tüm projeleri bitirerek vatandaşın özlemini çektiği modern kent statüsüne kavuşturdu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz