Saadet Partisi’nin Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Kamalak, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

PANİĞİN VE TÜKENMİŞLİĞİN GÖSTERGESİDİR”

Seçimlerin erkene alınmasına tepki gösteren Kamalak, “Önümüzde bir seçim var, tabi ki her seçim gerçekten önemli ama bu seçim çok daha da önemli. En yetkili ağızların ifadesine göre Türkiye’miz bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Yani varlık ve yokluk olayıyla karşı karşıyayız. Bilindiği üzere Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında dile getirdiği ve Cumhurbaşkanımızın da açıklamalarıyla ülkemiz bir erken seçime gitmektedir. Açıklanan tarih aslında erken seçim değil, baskın seçim tarihidir. Bu seçim tarihi, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın ne kadar paniklediğinin de işaretidir. Uyum yasaları bile çıkmadan açıklanan bu tarih, paniğin ve tükenmişliğin göstergesidir. Lisanı hal ile diyorlar ki, bizim ülkeli artık 2 ay bile yönetebilecek gücümüz yok. Gerçekten çevremize baktığımızda Türkiye’miz kuşatılmış bir durumda, bir çember içerisinde. Ege öyle, Akdeniz öyle, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu öyle, Suriye bakıyoruz öyle, tamamen kuşatılmış durumda. Farz edelim ki sizler bu ülkede bir numaralı sorumlu insansınız, bu badirelerden nasıl çıkabiliriz, arayışı içerisindesiniz. En sorumlu, en yetkili kişi, bizzat şahsınızın olduğunu düşünün, gerçekten böylesine bir badireden nasıl çıkabiliriz. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye varlık ve yokluk sebebiyle karşı karşıya ilk defa kalıyor. Bunu ben demiyorum, bunu en yetkili ağız söylüyor. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, bu ateş çemberini yarabilmenin bir tek yolu vardır. Öncelikle sağlıklı bir düşünceye kavuşmamız lazım, bunun için bu coğrafyanın insanıyla diyalog içinde olmamız lazım. Birliği, bütünlüğü sağlamamız lazım. Çünkü bu coğrafya bizim apartmanımızdır. ” dedi.

ERKEN SEÇİMİN GEREKÇESİNE BAKMAK LAZIM”

AK Parti ile MHP’nin yaptığı Cumhur İttifakı’nın anket verilerine göre yüzde 43’ün altında olduğunu iddia eden Kamalak, “AK Parti iktidarı, 1,5 yıllık süreyi bekleyemedi, çünkü ekonomi ciddi anlamda alarm vermeye başladı. Gerek adaletli bir sistemin oluşmaması, gerek ekonomide ki sıkıntılar, gerekse de şuanda ki Milli Eğitim politikaları ve dış politikalar belli bir noktaya getirdi. AK Parti’nin şuanda eridiği anketlerde de açık bir şekilde ortaya çıkıyor. MHP ile birleşmesine rağmen anketler yüzde 43’leri gösteriyor. Bunun farkına vardılar, bu nedenle bir an önce seçim yapıp, bir buçuk yılda tamamen erimeyi göze alamadılar. Çünkü AK Parti biliyor ki kendisine en iyi muhalefeti yapacak, siyasi anlamda rakip olabilecek, tek parti Saadet Partisi. Bunun bilincinde olduğu için partimizin yükselmesini, siyasette, kamuoyunda, basında daha fazla yer bulmasını istemedi, istemiyor. Bir an önce seçim yaparak önümüzü kesmek istedi. İyi Parti kuruldu, ancak şuan için seçimlere giremeyecek gibi görünüyor, öyle de bir sıkıntı var” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZ SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR”

“Mevcut sorunlarla seçime gitmek istiyorlar” diyen Kamalak, konuşmasına şu şekilde devam etti, “16 yıldır yapamadıkları ne vardı ya da hangi yetki ellerinde yoktu da yapamadılar? Kim dur dedi? Mevcut sorunlarla seçime gitmek istiyorlar, yahu zaten iktidarsın ve ne yapacaksın çözüm adına. Niye yapmadın diye sormazlar mı? Bunların hepsini şuanda seçmen sorguluyor ve sağ duyulu bir şekilde düşünecek. Halkımız en iyi cevabı sandıkta verecektir. Biz söyledik hangi tarihte olursa olsun biz seçime hazırız. Ülkemize hayırlı olsun. Acele ile, panikle, tükenmişlik psikolojisi içinde aldıkları bu karar İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olacaktır.”

GENEL VE YEREL SEÇİME HAZIRIZ”

Saadet Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını da dile getiren Kamalak, “Biz Saadet Partisi Kahramanmaraş Teşkilatı olarak yalnızca genel seçim için değil, yerel seçim için de hazırlıklıyız. Hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği adaylığı çalışmalarımıza baskın bir seçim yapılacağını bildiğimiz için tüm teşkilatlarımızda olduğu gibi Kahramanmaraş teşkilatı olarak da başlamıştık. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Kahramanmaraş’ımızın problemlerini kimler çözebilir, kimlerle yol alabiliriz, kimler aday olabilir, kimler seçilebilir, halktan teveccüh oluşturabilir. Tüm bunlara bakıyoruz, ayrıca gerek teşkilatımızın içerisinde gerekse toplum nazarında saygısı, sevgisi olan, başarılara imza atmış kişileri listelerimize alıp en güçlü şekilde seçimlere gireceğiz inşallah. Bundan sonra süreci daha da hızlandıracağız. İlerleyen günlerde adaylarımızı açıklayacağız inşallah. 24 Haziran’da yapılacak seçimlere, milletimizin saadet ve selameti için, yaşanabilir bir Türkiye için, yeni bir dünya kurmak için, Saadet Partimizin en büyük zaferleri için canla başla çalışacağımızı bir kez daha beyan ederiz” şeklinde konuştu.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİMİZ”

Saadet Partisi olarak üç hedeflerinin olduğunu belirten Kamalak, “Adil bir düzen ve herkesin emniyet içinde yaşadığı, güvenli bir ortam. Yaşanabilir bir Türkiye, her bakımdan, adaletiyle, ekonomisiyle, adil ücret dağılımıyla yani her bakımdan, huzurlu, müreffeh, yaşanabilir bir Türkiye Saadet Partisi’nin ilk amacıdır. İki yeniden büyük Türkiye, tıpkı ecdadının yaptığı gibi, Kanuni’nin muhteşem mektubunu hatırlayacaksınız şuan torunları Türkiye üzerinde hegemonya kurmaya çalışıyor. Üçüncü hedefimiz dağılan, parçalanan, ateş çemberi içerisine atılmış bulunan İslam coğrafyasını yeniden birleştirmek” dedi.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz