Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Kervan Han’da düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devet Bahçeli’nin 2019’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP olarak aday çıkartmayacakları açıklamasını değerlendiren Mustafa Akpınar, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının Milliyetçi ve Ülkücü hareketin tabanında ciddi bir karşılık bulduğunu söyledi.

GAZETECİLİK EN ÖNEMLİ MESLEKLERDEN BİRİSİDİR”

Gazetecilerin halkın bilgilendirilmesinde en etkili araçlardan biri olduğunu belirten Akpınar, “Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz programa katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmeniz, katılmanız teşkilatımızı ve bizleri ziyadesiyle memnun etti. Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin en önemli vasıtalarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Türk basını özellikle de mahalli basın, Milli Mücadele yıllarında milli duygulara hitap ederek, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında görevini en iyişekilde yerine getirmiş, hem Anadolu’nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş hem de bu direnişinin kahramanlarının destanını yazmıştır. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini gerekse de kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması anlamında büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve popüler mesleklerinin başında gelmektedir. Üstlendikleri görevi her koşulda sürdürmeye çalışan basın çalışanlarının bu görevleri günümüze kadar güvenilir, ilkeli ve tarafsız bir şekilde başarıyla yerine getirmiş olmaları takdire şayandır. İlimizin kalkınmasında sosyal, kütürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli katkılar sağlayan yerel ve ulusal basınımızın büyük bir özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Zor şartlar altında bile görev bilincini kaybetmeyen, üstün gayreti ile habercilik anlayışından ödün vermeksizin fedakarca çalışan gazetecilerimiz, ilimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim. Programımıza katılan ulusal ve yerel basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” şeklinde konuştu.

TABANIMIZDA CİDDİ BİR KARŞILIK BULDU”

“MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli’nin 2019’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP olarak aday çıkartmayacağız” açıklamalarını değerlendiren Akpınar, “1 Kasım seçimlerinde de Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı her zaman liderinin emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmiştir. Genel başkanımızın açıklamalarının, ilçe teşkilatı olarak sonuna kadar arkasındayız. Bunun tabanımızda da ciddi bir karşılık bulduğuna ben inanıyorum. Geçtiğimiz günden beri kendi hareketimize mensup arkadaşlarımızın sosyal medya üzerindeki paylaşımlarına bakarak veya parti tabınımızdaki bir takım partililerimizin arayarak bu konudaki düşüncelerini bizlere iletmesi toplumda ve Milliyetçi ve Ülkücü hareketin tabanında ciddi bir karşılık bulduğunun belirtisidir. Tabi ki yukarıda olan yakınlığın ve birlikteliğin yavaş yavaş yerele de yansıdığı kanaatindeyim” dedi.

AK PARTİ İKTİDARI TÜM SEÇİMLERİ GÜNÜNDE YAPTI”

Erken seçim söylentilerine de değinen Akpınar, 2018 yılı içerisinde herhangi bir seçimin yapılacağını düşünmediğini söyledi. Akpınar, “Bu zamana kadar AK Parti iktidarı tüm seçimleri hep gününde yaptı. Bu konuda da hükümet yetkililerinin sürekli söylemiş olduğu konu, seçimlerin zamanında olacağı noktasında. Genel başkanımızın da şuana kadar erken seçim anlamında bir çıkışı olmadı. Önümüzde yapılacak olan 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel başkanımızın ortaya koymuş olduğu bir ‘Cumhur İttifakı’ adı altında bir durum söz konusu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adaya, milletvekilliği seçimlerinde ise herkes kendi partisine oy verecek şeklinde bir sistem ortaya konuluyor. Bunun da şuana kadar netleşmediğini görüyoruz. Sanırım önümüzdeki günlerde meclisten seçim uyum yasalarının da geçmesinden sonra bu konu Mart ve Nisan aylarında netlik kazanır diye düşünüyorum. Şu anda benim gözlemlerime göre bir erken seçimin olcağı kanaatinde değilim. Bunun yanında da aslında yeni kurulan bir parti var, çok adını zikredip gündeme getirmek de istemiyorum. Bunların biraz teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Onun dışında partilerin çok fazla saha olduğunu da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİMİZİN KAPISI SONUNA KADAR AÇIK”

Bir gazetecinin yeni kurulan İYİ Parti’ye MHP’den geçişler hakkında ne düşünüyorsunuz sorusunu yanıtlayan Akpınar, “Biz MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak sadece şunu söyleyebilirim, Milliyetçi Hareket Partisi’nden çok fazla arkadaşımızın başka bir partiye geçtiğini düşünmüyorum. Rahmetli Başbuğ döneminde, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ayrılarak Büyük Birlik Partisi’ni kurdu biliyorsunuz ve Büyük Birlik Partisi’nin aldığı oyların yüzdeleri de ortada. Biz tabi ki her zaman genel başkanımıza hakaret etmeyen, genel merkez yöneticilerimize hakaret etmeyen, genel başkanımızın söylemleri dışında hareket etmeyen her arkadaşımıza partimizin kapısı sonuna kadar açıktır. Biz tüm partililerimizin her zaman ayağına giderizde, onları her zaman kucaklarızda. Dolayısıyla bizil ilçe teşkilatı olarak sizlerde biliyorsunuz, kurulduğumuz günden bugüne sahadayız. Zaman zaman sizlerle de birlikte oluyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber:Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz